Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 32 170
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Ще ви снимам корема си при контракция. Тогава е ясно изкривен на мястото, където е бебето. Иначе сега не са болезнени. Усещам само стягането. Предишната бременност не беше така. Всяка контракция беше болезнена от 17 г.с. и като раждах и ми казаха, че сега били болезнени - ами нищо ново не усетих. Абсолютно нищо ново. То точно тогава дори спряха, ама това е друга тема. Разпознавам отлично контракциите от движение. Едно е нещо да те побутва, друго е да е на камък коремът ти.

# 586
За повиването има много мнение ЗА, че така били по-спокойни децата и т.н
Аз обаче съм против, при нас в родилното ги повиваха, много ми беше неудобно, нямах търпение да му сложа дрешки и да са му свободни ръчичките. И ръкавички носи много малко сигурно 1-2 дни.

# 587
Има разлика от съвременното повиване и това в болниците. Сега леко с пелена се придържат ръчичките близо до тялото, но крачетата са свободни. Сега децата се повиват, за да се кърмят и да спят по-спокойно. За повиването без дрешки с куп пелени и "изправянето" на крачетата няма да коментирам. За мен това се нарежда до соленето на водата и мазането с мас и т.н.

# 588
Moonlit, честито! Желая ти дълги години семейно щастие и една сладка, кротичка и най-вече здрава принцеса, живот и здраве откомври месец ❤

Аз все по-често усещам Бракстън Х контракциите. Почти всяка сутрин като се събудя, коремът ми е твърд и като ходя повече време също се случва да ме стегне. Нищо не пия за тях, защото ролята им е да подготвят матката за истинските контракции след няколко месеца. Всяка вечер пия магнезии и нз дали е заради него, но спя много добре, будя се 1 път за тоалетна.

За коланите за прибираме на корема след раждане съм чела, че не се препоръчват, защото мускулатурата на корема става мързелива и по-добре да не се ползват.

Аз имах желание да повивам първото ми детенце, както го описа Stasy, с пелена се захващат само ръчичките, за да спи по-спокойно и да го няма това рязко махане с ръчички, наречено рефлекс на Моро. Но моето момче обичаше да спи с вдигнати нагоре ръце, затова ви съветвам да изчакате преди да давате 100 лв за въпросните пелени.

# 589
Ех какви сте хубави MayaJane и хубава снимка от swayHeart благодаря, че споделихте!

Аз за коланите бях чувала, че помагат с болки в кръста и ги държа като опция, ако дойде такъв момент! Засега само трябва да се търкалям за ставане от леглото, за да няма болки с това. Между другото като правя йога почти не си виждам пръстите на краката и леко се навеждам да ги видя, да не си ги забравя.

Снимка долу (игнорирайте котешките косми)
Скрит текст:

# 590
Ех какви сте хубави MayaJane и хубава снимка от swayHeart благодаря, че споделихте!

Аз за коланите бях чувала, че помагат с болки в кръста и ги държа като опция, ако дойде такъв момент! Засега само трябва да се търкалям за ставане от леглото, за да няма болки с това. Между другото като правя йога почти не си виждам пръстите на краката и леко се навеждам да ги видя, да не си ги забравя.

Снимка долу (игнорирайте котешките косми)
Скрит текст:

Джу, какво хубаво коремче! Не знам как правиш йога, аз мога само да плувам в басейна, та да ми помага водата 😁

# 591
Джу, много хубаво коремче.
Мая, с тази рокля не ти личи, че се бременна. Че и 10 кила да си качила.
Аз говорех за този тип чувалчета. Имат цип двустранен, за.смяна на памперси и съответно крачетата са свободни.

Искам да ви кажа, че ми дадоха дрешки за бебето и идеята да си избера какво ще използвам. Ама аз не знам какво ще използвам. Не знам как ще е облечено с колко дрехи, и тия чувалчета също не мога да преценя 20 градуса за сън малко ли са, много ли са.
Чувала съм, че се обличат с една дреха повече от нас, ама... И като избирам дрехи направо не мога да повярвам, че са за моето дете.
Случвало ли ви се е да ви се яде нещо, но да не знаете какво? Така съм от месец. Яде ми се нещо, които да е свежо и хем кисело, хем сладко и да не е много мазно.

# 592
Мами аз съм на тема шишета и се чудя тези малките като размер задължителни ли са🙄 Има ли проблем ако купя от големите направо, като разбирасе ще съобразя пропускливостта на биберона. Говоря за самата бутилка да не е от малките, защото ако не ги ползвам в началото и имам достатъчно кърма, да мога да си използвам бутилките на по късен етап

# 593
Мами аз съм на тема шишета и се чудя тези малките като размер задължителни ли са🙄 Има ли проблем ако купя от големите направо, като разбирасе ще съобразя пропускливостта на биберона. Говоря за самата бутилка да не е от малките, защото ако не ги ползвам в началото и имам достатъчно кърма, да мога да си използвам бутилките на по късен етап

Аз взех от средните, не от най-малките, но купих отделно биби 0+.

# 594
Като стана дума за чувалчета аз използвам от самото раждане на детето чувалчета на Angel baby. Много ми харесват десените. Но всъщност веднъж поръчах ромпърче от тях и това е била една от най-удобните и хубави дрешки, които съм купувала. Съжалих, че ги открих, когато детето вече почти не се побираше в последния им размер. За новородено ромпърите не са най-удобните, но като проходят около годинката са супер сладки в тях ☺️.

# 595
Stasy28, на кое казваш ромпър? За първи път чувам това.

# 596
Ромпъри са целите гащеризончета с ръкавчета и крачоли.

# 597
Моето АГ пък е другата крайност, само пренаталния  комбиниран вит е предостатъчен според него. Питах да ми изпише калций , той не се съгласи, аз бих пила по 1 от време на време, но не знам коя марка да избера.
Да не се следим при един и същ? И моят ми каза, че няма нужда от калций и не ми изписа, въпреки че аз му казах, че искам. Е, пия си самоизписан калций. Дозата е смешна и без това, не че смея да я увелича.

# 598
Обещах снимка на корема. Като по часовник в 23.30 - контракция. Не зная дали се вижда добре как ми се е изместил на дясно.
Скрит текст:
Таткото спи сладко сладко до мен 😁

# 599
Оу woooooooooooow, току-що видях ритниче 🤩🥳🥳🥳🥳🥳 не, усетих, а видях за пръв път, йееееееееей 🤓

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 09:09 от MayaJane

Общи условия

Активация на акаунт