НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 58 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Къде пък аз съм се изказвала за архитектура? Да не би да ме обърка с някого?
ох, очевидно те обърках...но ще ми простиш покрай седмокласната кампания...

# 721
Къде пък аз съм се изказвала за архитектура? Да не би да ме обърка с някого?
ох, очевидно те обърках...но ще ми простиш покрай седмокласната кампания...

Хах, никакъв проблем, притесних се, че  съвсем съм изплискала легена и не знам къде какво пиша Joy

# 722
  • София
Момичета, какво е това отношение към ФЕГа, като към компромисен вариант?
Гимназията може да си оплюваме аз и още няколко дами. Всички останали само ще я хвалят. 😜
А ако трябва да сме сериозни, ФЕ е отличен избор. Към изброените по-горе аргументи ще добавя и достъпните такси във френските университети.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 23:50 от Спунк

# 723
  • нейде там, където ....
Моят младеж, който от втори клас иска да става архитект, ходи на рисуване в 11-ти клас, но не в УАСГ. При позната учителка, която му беше бутнала някога фитила. В УАСГ отиде 2 до 5 пъти, не повече, в 12-ти клас. После дойде пандемията. Приеха го. Аз побутвам да види НБУ, не ще и да чуе. Беше перфекционист, вече не. Времето не стига. Само по това, което го влече по-силно, там натиска педала. Така и не намери време за шофьорска книжка, каквато не можа да вземе в 12-ти клас, заради ковид.
Малкия - не иска и да чуе за УАСГ, не съм сигурна, че знае какво иска изобщо. Освен, че ще учи цял живот и едва ли ще се занимава само с това, което ще учи (надявам се) от есента.
И всеки си е по своя път, доволен от изборите си.
Само аз ги мисля май прекалено много. Да минават всички изпити, класирания, записване, всекиму според резултатите и желанията и да идва отпуската, преди да му изпусна края.

# 724
  • София
В никакъв случай. Това е просто “влиянието” на баловете. Дъщеря ми цяла година обмисля ФЕГ и Испанската. За второто брат й беше много убедителен.
Днес се опитвам да я убедя да разгледа 22-ро, 35-то… сълзи, нерви, караници, дума не иска да чуе. Твърдо е убедена, че двете грешки от невнимание по математика са провала на живота й, мъка!
К’ви ще ги дъвчем на 08.07. не ми се мисли

# 725
  • София

Ма каква ФЕГ?! Ние минахме през нея и тя вече избира университет в Париж... JoyJoyJoy
даже и НПМГ с физика оттече...
Не може да му се отрече на това дете, че действа със замах.

# 726
  • София
Отдавна не съм писала, че ме налегнаха задачи, но да се включа и аз. Поздравявам седмокласниците за страхотните резултати, достойни братя и сестри на своите батковци и каки, стискам палци да се похвалите с желано класиране! На мен си ми беше мъчно, че няма да преживявам тези емоции вече, но като чета вълненията може би взех да идвам на себе си. И не подминавайте ФЕГ, навремето можехме да кандидатстваме в една езикова гимназия и аз избрах нея, така си и останах втора резерва, никога няма да го забравя. И до ден днешен си мисля какво ли щеше да бъде ако изучавах езика на любовта…Тази гимназия за мен е с особена атмосфера, творческа, индивидуална. По темата за УАСГ понеже ми е на сърце покрай сина ми - той щеше да остане в този университет и то инженерна специалност, ако не беше решил твърдо да заминава. Сърцето ми се е свило дали ще получи такова ниво на обучение, пак се касае за инженерна специалност в областта. Отзивите, които имам за УАСГ са, че действително сега лесно се влиза, но трудно се излиза, така че се радвам много на децата, които съзнателно избират този труден път. И поздравявам всички приети студенти, страхотни млади хора, желая им успехи от сърце!

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 01:21 от jabanka

# 727
Здравейте! Дъщеря ми също е кандидат-студент  тази година. Интересува се от специалностите с програмиране. Има 5.80 на предварителен изпит по математика в СУ, но тя твърди че няма да и стигне за СИ и КН. Балът и се очертава 23.40.

# 728
  • sofia
Здравейте! Дъщеря ми също е кандидат-студент  тази година. Интересува се от специалностите с програмиране. Има 5.80 на предварителен изпит по математика в СУ, но тя твърди че няма да и стигне за СИ и КН. Балът и се очертава 23.40.
Нека се реди желанията, както ги е замислила, пък докъдето стигне. Тази година явно направиха лесен приемен изпит СУ. От предварителния има 200 пълни шестици (не знам от колко явили се).

# 729
Има ли други, които чакат днес класирането в Тракийския университет?

# 730
  • София
...Ма каква ФЕГ?! Ние минахме през нея и тя вече избира университет в Париж... JoyJoyJoy
даже и НПМГ с физика оттече...
Не може да му се отрече на това дете, че действа със замах.
🤣🤣🤣 Няма шест - пет при вас.

Моля, някоя от вас да пусне нова тема, ако прехвърлим 50 страници. Аз ще имам възможност едва късно тази вечер, а може и тогава да не смогна.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:47 от Спунк

# 731
  • София
Момичета, много ви благодаря за отговорите. По думите ви разбирам, че имаме достатъчно време за подготовката по рисуване. Може ли да ми препоръчате учители/школи, които подготвят кандидат студенти? И как става записването за курсовете към УАСГ? През март направих няколко опита да се свържа на посочения телефон, но за съжаление или беше изключен илипък никой не отговаряше. И последният ми въпрос е профил ИИ в училище би ли бил от полза за подготовката й? Тя вече го е избрала, така че няма връщане назад, но ми се иска по от рано да имам представа какво да очакваме.

# 732
  • Варна
И аз с моята бъдеща 10-класничка имам подобни чуденки за рисуването. Тя обаче не е сигурна в архитектурата, а по-скоро рисуване. Има още 1 година да й се избистри.

# 733
И аз с моята бъдеща 10-класничка имам подобни чуденки за рисуването. Тя обаче не е сигурна в архитектурата, а по-скоро рисуване. Има още 1 година да й се избистри.
Не знам дали ходи на уроци, но ако натам клони, може да започнете с уроците още отсега, натам ще изкристализира посоката, още повече ако попаднете на ментор в лицето на учителя, който да напипа интереса на детето. Ще й е по-спокойно така, вместо после да препуска.
Моята започна в 10 клас уроците, направи доста обемно откъм задания и техники портфолио. Е, накрая се отказа от първоначалната посока, но каза, че уроците ще са й от полза за каквото и да реши занапред в областта. Портфолиото прашасва, но знанията и уменията си остават.

# 734
Здравейте,
а дали може малко повече инфо за самите уроци? В смисъл частни и в комибинация с организирани такива от УАСГ? Вероатно сформират групи в 11 клас в УАСГ?
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт