НАБОР 2005 Вчера - абитуриент, днес - по първо желание студент

• 59 177
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Да, ама те сигурно са с Iphone… Добре е телефонът и таблета да са с една ОС, затова се интересувам за мнения за Самсунг.

# 151
Гледахме, гледахме, взех предвид и мнения на колеги, в крайна сметка взехме Асус Зенбук Про Олед. Доста се двоумихме за МакБукПро, но при него от 3д програмите върви само Синема. Отделно ще си вземе АйПадПро, на който може да отваря по-орязана версия на Илюстратор и Фотошоп. Тя си има и един базов Wacom таблет като периферия, ако иска да рисува на лаптопа. Този Асус, който взе, е с тъчскрийн и писалка, предполагам, може да рисува на него, но се съмнявам да е с качеството на айпада или уакома. По-скоро е някакъв бонус, отколкото основно предимство.

# 152

В Математическата гимназия в нашия град профил Математика няма право да избира втора матура. Профилът им е математика и задължително втората е по математика.

Това няма как да е вярно. Всички имат минимум 3 профила и могат да изберат за втора матура който и да е от тях /без Бел/. Уредбата е нормативна и не зависи от училището.
Вярно е. 2 профилирани паралелки Математика, на ДЗИ по математика миналата година се бяха явили 56 ученика и имаха среден успех 2.75 ако не се лъжа. Едва ли толкова много ученици по собствено желание ще изберат математика за втора матура.

# 153
  • София
Вярно е. 2 профилирани паралелки Математика, на ДЗИ по математика миналата година се бяха явили 56 ученика и имаха среден успех 2.75 ако не се лъжа. Едва ли толкова много ученици по собствено желание ще изберат математика за втора матура.
Този резултат е трагичен. Учат ли въобще в това училище?
А ако смятат, че са над закона, то трябва да се обърнете към вашето РУО.

# 154
По принцип другите 2 паралелки - профил Информатика и Профил Биология и химия са паралелките с най-висок бал в града ни и балът е от 3хМатематика и 1хБЕЛ. Учат уж.

# 155
  • София

В Математическата гимназия в нашия град профил Математика няма право да избира втора матура. Профилът им е математика и задължително втората е по математика.

Това няма как да е вярно. Всички имат минимум 3 профила и могат да изберат за втора матура който и да е от тях /без Бел/. Уредбата е нормативна и не зависи от училището.
Пак повтарям - освен профил математика, тези паралелки имат поне още два профила и децата могат да изберт втора матура от който и да е от тях. Училището няма право да се намесва в този избор и да задължава децата да изберат математика. Ако го е направило, в което силно се съмнявам, веднага трябва да се подаде сигнал до РУО.

# 156
Понеже споделихте, че сте доволни от Apple iPad Pro -  кой размер препоръчвате за студенти - с 11" или 13" дисплей, кой е по-удобен?

# 157
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успех на англичаните днес в СУ. Моята потегли вече.

# 158
  • На планетата земя
Успех на всички, които се явяват днес на изпита по математика в ТУ -София.
Моят син снощи замина, ще се явява за втори път. И така и не разбрахме до този момент откъде се взема третата оценка по физика или информационни технологии, там на място ще питат. Писахме имейли и никой не отговаря. Явява се със съученици, пък даже не знаят ще могат ли да кандидатстват.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 07:33 от BUBA_k

# 159
Стискам палци.
Утре са химиците в СУ за химия и медицина.

# 160
Моят син снощи замина, ще се явява за втори път. И така и не разбрахме до този момент откъде се взема третата оценка по физика или информационни технологии, там на място ще питат. Писахме имейли и никой не отговаря. Явява се със съученици, пък даже не знаят ще могат ли да кандидатстват.
И МС така ама напоследък колкото повече чета и говоря с познати за ТУ, толкова повече май клоня да му препоръчам друг вариант.
ТУ програмите са им бъкани с пълнежи измислени 1-2 курс, защо не осъвременят малко, не знам......

# 161
От удостоверението за завършен първи гимназиален етап, когато няма оценка по тези предмети в дипломата.

# 162
И синът ми е  днес на изпит, но във филиала на ТУ в Пловдив. Е, не е станал още, де.. ама има време 😬 Оценка по физика/инф. технологии има само до 10-ти клас и аз приех, че тази оценка имат предвид.
Поразгледах някои учебни планове в ТУ и също ми се сториха.. не мога да намеря думата. Но пък той няма много голям избор, заради оценките си.
Успех на изпита на хлапетата.

# 163
  • На планетата земя
От удостоверението за завършен първи гимназиален етап, когато няма оценка по тези предмети в дипломата.

И аз така си мисля, но никъде няма нищо черно на бяло. И една приятелка чието дете в момента е 10 клас същата специалност ми казва, че е трябвало да се явяват на приравнителен изпит за тези часове, само ме обърка. Щото много е мислил някой в 10 клас за тези неща. Но, като се замисля съмнявам се да изтърват студенти.

# 164
А какво значи оценката от дипломата по предмет - от 12 клас или средноаритметично с 11? Или средноаритметично 8-12?
И в случая като няма - търсят от 10ти, ако няма 10ти - 9ти. ИЛИ средноаритметично 8-10?
Пълен миш-маш 😁😁
+Пише, че може и с оценката от защита на дипломен проект за някои специалности, ама за кои и как...

Общи условия

Активация на акаунт