НАБОР 2004 - студенти - трета тема

• 63 722
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Поне нашите деца имат възможност да пътуват и ако решат, да се реализират и извън БГ. Докато за нас не беше така. Но пък тези, които тук имат добри възможности за реализация, не виждат смисъл да преминават през трудностите на емигрантския живот.

# 31
  • тук-там
Смисъл винаги има. Най-малкото в закалката. А и кой може да е сигурен в точната перспектива и реализация на местно ниво. Винаги е по-добре да разширяваме, не да стесняваме перспективите.

# 32
  • София
Момичета,
Кажете моля взима ли някой университет (в чужбина) при кандидатстване оценките по математика от 8 и 9 клас? Малкият заплес не е прочел на класното условието на едната задача, пропуснала е, че има още едно число (дадено) и се е опитвала безрезултатно да я реши. Като се прибра и я погледна на спокойствие - не ми се говори какво настана.  Получава 5 за годината заради недоглеждане, а не заради незнание. Казал е, че няма за кога да я изпитва за повишаване.😕 И аз съм ядосана, но се чудя и нея как да успокоя. Sad.

# 33
  • София
Мисля, че искат академична справка максимум 3 години назад. Т.е. 9-ти клас не играе, но няма как да знаем условията на всички университети.

# 34
Където и да кандидатства, все ще вземат оценките от математика от 11 и 12 клас, така че хич да не се ядосва детето а и майка му Simple Smile
Но Санака е права, че няма как да знаем за всички университети. Като му дойде времето, ще го мислите Wink

# 35
  • София
При ранно кандидатстване в средата на 12 клас, академичната справка не включва ли и 9. клас?

# 36
Skiorche, питах моята девойка , но изобщо не помни каква информация са искали, освен хорариум.....за оценките не си спомня. Не помогнах Simple Smile

# 37
  • София
Ами разчитам на помощ от чужбинските мами, че малко да пресуша сълзите на разочарование от собствената ѝ разсеяност.

# 38
  • София
Искат справка с хорариума и оценките за последните три години, 9-10-11 клас. Успехът от справката участва с 10% тежест в крайната оценка. Това е за ранен ограничен прием в холандски университет.

# 39
А последните три години не са ли 10-11-12ти клас?

# 40
  • София
Ранният прием е до 15 януари, няма как да е 12 клас, защото няма оценки дори от 1 срок.

# 41
  • София
Искат справка с хорариума и оценките за последните три години, 9-10-11 клас. Успехът от справката участва с 10% тежест в крайната оценка. Това е за ранен ограничен прием в холандски университет.
Всички оценки или само математиката?

# 42
  • София
Всички оценки... Искаха справка с всички оценки. Донякъде е добре, защото една петица, сред толкова много оценки няма голяма тежест.
Допълвам се... сега си изрових pdf-те... Справката е била от 8-12 клас, заради хорариумите, като само 8-11 има и оценки. Оценките са взели за последните 3 години ... Абе... манджа с грозде.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 17:22 от Слънчевата

# 43
Ранният прием е до 15 януари, няма как да е 12 клас, защото няма оценки дори от 1 срок.

Има как, навремето искаха прогнозен успех за 12 клас Simple Smile
Изключително рано е според мен да се притеснява човек. Особено щом не се знае страната, в която ще се кандидатства, университет, специалност. Има толклва много разлики, особености (някои искат успех близо до 6, други и 5 си е съвсем ок). Специално холандците не е ясно какво ще измислят след 2-3 години. За Германия не съм наясно с тънкостите, може в немската тема да се пита.

# 44
  • Deutschland/HE
Скиорче, за Германия изобщо няма да ги интересуват оценките от 9ти клас. Тях ги интересуват само 11ти, 12ти клас и матурите. Да не се притеснява девойката.

Общи условия

Активация на акаунт