Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 336
  • 627
  •   1
Отговори
# 105
Winter^^, не мога да ти отговоря на този въпрос, но бих те насочила да провериш стойностите си на витамин Д.
Моето АМХ беше малко под 0.5 миналата година, но имах и критично нисък витамин Д. Вдигнах стойностите му малко и година по-късно, когато ми трябваше за кандидатстване, АМХ беше 0.75. От тогава не съм спирала да го приемам. Сега съм след неуспешен трансфер и се надявам ако ми се наложи ново кандидатстване (имам 1 забразено бластоцистче още), отново да повлияя положително на нивата.
Чувала съм също, че в различните лаборатории излизат различни стойности.
Също така, това е променлив параметър и може да варира, т.е. другия месец стойността да е различна. Чела съм, че при задържан фоликул/киста също се повишава.

# 106
Пуснах и вит Д, от Януари до сега не само не се е вдигнал ами и е паднал с 1 единица, 35 е в момента при норма от 30 до 100. Сенкова ми каза че тя използва някакви единични ударни дози, но не я разпитах защото си мислех че моето ще се е вдигнало след толкова месеци прием. Надявам се 4тото инсе да има позитивен развой, но все пак искам да се информирам ако пак не се случат нещата.

Winter^^, не мога да ти отговоря на този въпрос, но бих те насочила да провериш стойностите си на витамин Д.
Моето АМХ беше малко под 0.5 миналата година, но имах и критично нисък витамин Д. Вдигнах стойностите му малко и година по-късно, когато ми трябваше за кандидатстване, АМХ беше 0.75. От тогава не съм спирала да го приемам. Сега съм след неуспешен трансфер и се надявам ако ми се наложи ново кандидатстване (имам 1 забразено бластоцистче още), отново да повлияя положително на нивата.
Чувала съм също, че в различните лаборатории излизат различни стойности.
Също така, това е променлив параметър и може да варира, т.е. другия месец стойността да е различна. Чела съм, че при задържан фоликул/киста също се повишава.

# 107
Прочетох те и в темата за витамин Д. Нали знаеш, че при спрея на Better you 3000 единици се постигат с 3 впръсквания? Споменавам го, защото има проблем с превода и е объркващо. Аз съм със същия спрей и когато вдигах нивата приемах 7000 единици, от тогава съм над година на поддържащи 5000 единици.
Ако скоро си боледувала, това също изчерпва депата на Д.
Понеже видях, че се притесняваш, че стимулациите с летрозол са намалили АМХ, аз също минах 4 инсеминации и както вече споменах, все пак АМХ ми се беше вдигнал.
Наваксай нивата и вярвам, че ще достигнеш стойността за АМХ. Дано не ти се и налага де и 4-то инсе да е успешно 🤞

# 108
Да знам, даже първите 3 месеца приемах по 6000 единици  , демек 6 впръсквания, после преминах на 3000 но явно при мен трябват по сериозни дози. Не съм боледувала от доста време.
Прочетох те и в темата за витамин Д. Нали знаеш, че при спрея на Better you 3000 единици се постигат с 3 впръсквания? Споменавам го, защото има проблем с превода и е объркващо. Аз съм със същия спрей и когато вдигах нивата приемах 7000 единици, от тогава съм над година на поддържащи 5000 единици.
Ако скоро си боледувала, това също изчерпва депата на Д.
Понеже видях, че се притесняваш, че стимулациите с летрозол са намалили АМХ, аз също минах 4 инсеминации и както вече споменах, все пак АМХ ми се беше вдигнал.
Наваксай нивата и вярвам, че ще достигнеш стойността за АМХ. Дано не ти се и налага де и 4-то инсе да е успешно 🤞

# 109
Момичета, правили ли сте цитонамазка в клиниката? Чудя се при кого да запиша час (Пиперкова или Бранков), имате ли наблюдения?

# 110
Аз правих при Бранков миналия месец, изключително внимателен и мил, много ми допадна като човек.

# 111
Борбени момичета, здравейте! През септември отново ще посещаваме д-р Сенкова вече с разговор за предстоящи инсеминации. Тези от вас, които са минали вече от там или в момента са в процедури, моля да споделите трябва ли преди прегледа да правя някакви изследвания или просто да си изчакаме прегледа, разговора с нея и тя да реши какво да се назначи преди да стартираме първата процедура? Не съм наясно и затова задавам тук въпрос. И има ли сред вас момичета, успели още от първи опити?

# 112
Аз бих изчакала прегледа и тя да ми ги назначи.

# 113
Борбени момичета, здравейте! През септември отново ще посещаваме д-р Сенкова вече с разговор за предстоящи инсеминации. Тези от вас, които са минали вече от там или в момента са в процедури, моля да споделите трябва ли преди прегледа да правя някакви изследвания или просто да си изчакаме прегледа, разговора с нея и тя да реши какво да се назначи преди да стартираме първата процедура? Не съм наясно и затова задавам тук въпрос. И има ли сред вас момичета, успели още от първи опити?
Микробиология и вирусология при двамата и цитонамазка при теб. Но микробиологията имаше кратка валидност - месец ако не се лъжа, така че е най-добре преди започване на процедура да ги пуснете.

# 114
Микробиологията е с валидност 1м , а цитонамазката 6м. Изискват се преди пункция, трансфер или инсеминация. Пускали сме след Ц, за да са актуални. Вирусологията е с валидност 3м. Най-добре е се занесат всички изследвания, които са правени до момента и лекарката да прецени от какво има още нужда. Иначе може да са излишно дадени пари …

# 115
Цитонамазка имам от м. Март и беше 1 група. Може би ще изчакам самия преглед и докторката да каже наистина, защото иначе сумите са доста солидни.
Благодаря ви!
Желая на всички, успех!

# 116
  • София
Според мен единствено полови хормони можеш да пуснеш на своя глава.

# 117
Момичета как става ако ти дойде в петък?Докторът каза на 2и ден най късно 3и но това ще е събота или неделя.  На рецепция споменаха да им се обадя като ми дойде, но няма да има никой събота и неделя може би? 4и ден ще е понеделник. Та не знам какво да правя в този случай. Съмнява ме че утре или петък ще ми дойде,но съм от Варна.

# 118
  • София
Зависи кога ще ти дойде в петък. Ако е късно следобед, събота се брои за първи ден.

# 119
Звъннете в петък и те ще кажат какво да правите.

Общи условия

Активация на акаунт