Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 38 447
  • 627
  •   2
Отговори
# 165
Мерси, утре съм при нея и ще съставим план на действие.

# 166
Preggo Това е с включен трансфер ли? На мен само ЗЕТ трансфера ми излезе около 1400-1500лв, като това включваше 2 вида лепила, размразяване и връщане на ембриона. Отделно плащах за надраскване на лигавицата, редовните изследвания като вирусология, микробиология, цитонамазка, вливка инталипи, както и прегледите и медикаментите. Накратко около 2300лв ми излезе един ЗЕТ трансфер, за който всичко ние платихме.

# 167
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не, без трансфер е. Затова казах че доста варира спрямо какво се прави, а то зависи от всяка стъпка в процеса къде какво ще се забави, отложи, обърка.

# 168
Здравейте момичета.
Нова пациентка съм на Д-р Сенкова.
Изключително съм доволна от нея.
Толкова усмихната и нежна и се радвам, че успях да попадна в нейния лист с пациентки след като дълго време попадах на доктори, който ме съсипах психически и физически.
Та... Вчера след успешна лека стимулация и две фоликулчета по 22мм ми биха инжекция Овитрел.
Цял ден имах болки в яйчниците а вечерта вече бяха доста силни, мога да сравня болките като менструални (с поликистозни яйчници съм и болките са.... Мега силни). Понеже ми е за първи път исках да Ви попитам дали е нормална тази болка, защото докато четях в гугъл и се стреснах с тези хиперстимулации. Днес болката е по-лека, но я има на моменти по-силна. След седмица съм отново на преглед за да види дали съм образувала хубави жълти тела, но пък питането ми е имало ли е случаи в които инжекцията не е успяла да пукне фоликулите?
И също до колко време се изчиства хормона от тялото?
А и да попитам.
Докторката каза, че до 36 часа след нея трябва да настъпи овулация и ми даде график за правене на секс, за да имаме по-големи успехи.
Та бихме я вчера на 17.09 към 10:30 и тя каза на 19.09 вечерта и на 20. 09 сутринта да правим опити, но някъде из всичките теми който изчетох прочетох, че трябвало да се прави секс в същия ден на биенето и следващия за по-сигурно.
Въпросът ми тук е дали не направихме грешка, че вчера си почивахме?

# 169
Geriichka, не мисля, че е чак такава грешка, особено ако спермограмата ви си е ОК, всичко си е точно.
Относно хиперстимулацията - по-скоро е някаква реакция при финалното нарастване и пукане на фоликулите, аз често имам болка при овулация с 1 фоликул, камо ли с два. Хиперстимулация с толкова кратко стимулиране и леки медикаменти е почти изключена, поне аз така мисля.
Хормонът от тялото се изчиства за около месец, но много зависи от конкретния организъм. Понякога е и повече.
Успех!

# 170
И аз съм имал силни болки след Овитрел, особено когато фоликула е бил повече от 1.

# 171
Щом сте на домашни опити, стимулацията предполагам е била много лека - с летрозол вероятно. Хиперстимулация се получава при голям брой фоликулчета и силна стимулация за инвитро. Аз също имам силни болки около овулация, особено с Овитрел и 2 фоликула. В момента съм точно в тази ситуация. Снощи в 22ч. поставих инжекцията и в момента започват болките. Само че ние ще действаме със Зет.
А Овитрела индивидуално се изчиства от тялото. Ако питаш заради тестче в последствие - върху себе си съм проверила, че 7 дни по-късно вече не го засича тест. Но е индивидуално, може да са нужни и 10 дни за изчистването му.
Късмет, в много добри ръце си! 🤞

# 172
Щом сте на домашни опити, стимулацията предполагам е била много лека - с летрозол вероятно. Хиперстимулация се получава при голям брой фоликулчета и силна стимулация за инвитро. Аз също имам силни болки около овулация, особено с Овитрел и 2 фоликула. В момента съм точно в тази ситуация. Снощи в 22ч. поставих инжекцията и в момента започват болките. Само че ние ще действаме със Зет.
А Овитрела индивидуално се изчиства от тялото. Ако питаш заради тестче в последствие - върху себе си съм проверила, че 7 дни по-късно вече не го засича тест. Но е индивидуално, може да са нужни и 10 дни за изчистването му.
Късмет, в много добри ръце си! 🤞

Благодаря Ви.
Сигурна съм че съм в добри ръце. 😊

# 173
Preggo Това е с включен трансфер ли? На мен само ЗЕТ трансфера ми излезе около 1400-1500лв, като това включваше 2 вида лепила, размразяване и връщане на ембриона. Отделно плащах за надраскване на лигавицата, редовните изследвания като вирусология, микробиология, цитонамазка, вливка инталипи, както и прегледите и медикаментите. Накратко около 2300лв ми излезе един ЗЕТ трансфер, за който всичко ние платихме.

Здравейте, тъй като и на мен ми предстои надраскване на лигавицата и след това ЗЕТ при д-р Сенкова, бих искала да Ви попитам болезнена ли е процедурата и мислите ли, че Ви помогна за успешната имплантация/надявам се да Ви е бил успешен ЗЕТ-а/? Също така вливки къде сте правили, колко горе долу Ви излязоха като цена и при кой имунолог?

# 174
Надраскването боли за няколко секунди. Аз съм с нисък праг на болка и без проблем го изтърпявам. Всичко приключва за 6-7 секунди. Правила съм 3 надрасквания при д-р. Сенкова, като сме взимали биопсия за Фертилити тест. Калчев също смята, че надраскването дава по-добри шансове  по отношение на имплантацията. Първият месец, който правихме такова надраскване изгрях с HHV-6 на Фертилити теста и д-р. Сенкова реши да отложим трансфера с 2 месеца за да лекуваме вируса. На 3я месец след надраскването направихме трансфер и беше неуспешен. После пак направих надраскване, но пак отложихме трансфер защото имах други проблеми, този път зъби. По принцип надраскването повишава шансовете в следващите 2-3 месеца след като се направи и затова направих 3то преди вторият ЗЕТ. Този път успях още на следващият месец да направим ЗЕТ, но пак без успех. Спрях всички лекарства витамини и реших да се отдам на заслужена почивка до края на септември. Планирах морето, коктейли и не знам си какво… И неочаквано за мен забременях естествено на следващият  месец след неуспешният ЗЕТ. И смятам, че надраскването е помогнало, но няма как да знам със сигурност.

Моя приятелка направи при Калчев надраскване к на следващият месец ЗЕТ и забременя.

Имах назначена вливка Интралипид от д-р Великова, с която д-р Сенкова работеше преди 2г, когато стартирахме при нея. Цената по спомен беше около 130лв за интралипида. В Нео Витро я правих, като те ми осигуряваха медикамента.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 19:07 от Пълнолуние

# 175
Болки и аз имах на 1 фоликул след овитрела по скоро напрежение. Мисля че е нормално да понаболява малко. Пункцията без упойка. За секунди беше. Говорихме си даже не я усетих,а аз от страх повече се спекох. Но екипът е много мил. Не само др Сенкова,а и др. Бранков и ембриологът, сестрите русата и червенокосата. Ужасно спокойна бях през цялото време от до. Не се оплоди яйцеклетката защото не беше зряла. Но с моите хормони нямаше как. Много бързо скочи Лх и трябваше да рискуваме да видим. Страхотен екип. Старят се много и не те оставят за миг. Всичко ти обясняват. Бърза реакция за всичко. Аз лично съм впечатлена и ако трябва да сравня досега на по добра клиника не съм била. Ни Турция ни Гърция ни в БГ. Дано остане така и няма разочарования като Турция и Гърция.

# 176
Абсолютно непоколебими са да! Хем мили, хем смели,хем ти дават едно усещане за човешка подкрепа. Аз...в началото, след неприятни посещения в други клиники гледах д-р Сенкова с доста недоверие. Гледах,гледах...( наборки сме) викам си- колко опит да има, след майчинство е, толкова нереално мила, че чак притеснително...Останах при нея, защото д-р Станулов беше напуснал, а на мен ми писна да ходя като цветарка и реших,че действам там и толкоз! Тя го заместваше.
Е като се започнааа. Едни всъщност доста сложни процедури, направени обаче по безупречен и безболезнен начин. Една смела и силна докторка, която си знае много добре уроците. Ръка на фея! Никога не изпитах болка там! Не само тя. Всички бяха изключителни- по мое време трите- Сенкова, Валя и Нели+ анестезиолога, който също помня с много топли чувства.

# 177
Момичета, може ли някой, който е минавал през замразен трансфер в Неовитро да ми обясни накратко процеса преди това?
На противозачатъчни ли ме слагат, приемам ли нещо?
За протокола, имам си овулация и нормален цикъл въпреки, че съм с НЯР. Чакаме подходящ месец за хистероскопия и после сигурно ще правим замразен трансфер на единственото ми борбено замразено проекто-човече.

# 178
Prego Аз бях на ЗЕТ на ЕЦ, защото правих нормална лигавица. Накратко ходех на 2ри ден да се види дали няма задържан фоликул и започва да  се следи кога ще е О и как нараства лигавицата. Пускахме и хормони и микробиология. Искат си и редовните изследвания за вирусология и тн, ако са изтекли. След О ходех на вливка Интралипид и слагане на лепило. Започвах и прогестерон и преднизолон. 5 дни след О ми беше трансфера, защото моите ембриони са 5 дневни. Трансфера ми мен протича за 2-3 минути, реално, но докато се съблечеш, наговориш с всички и минават едни 10-15 мин. Показват ти на екрана ембриона , как го взимат и се връща. Почиваш за няколко минути на леглото и чакаш да ти дадат документите и изписват и други медикаменти, ако има нужда.

Ако се прави надраскване на лигавицата, то се прави предният цикъл.

Ако обаче си на стимулиран цикъл с прием на естофем, мисля че се започва на 2ри ден от Ц след преглед. Но не съм била на такъв ЗЕТ.

# 179
На вас по време на месец със стимулация всички прегледи ли са ви при д-р Сенкова или имате и при д-р Пиперкова? Трябва да отида във вторник, за да видим как са тръгнали фоликулите и кога да правим пункцията, но отказаха да ми дадат час при д-р Сенкова, защото нямало свободни.

Общи условия

Активация на акаунт