Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 2

• 41 990
  • 669
  •   1
Отговори
# 555
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това е целенасочено фалшива информация... д-р Сенкова прави всичко възможно колкото се може ПОВЕЧЕ пациенти да минат по фонда, за нея (и за клиниката) няма абсолютно никакво значение от къде им идва прихода, дали от нашия джоб или от фонда. Парите са пари - какво значи "платен преглед"?
Много е срамно и жалко, че профили с по 3-4 фалшиви мнения налазват да лъжат точно за нея от всички възможни лекари. Аз съм била при четирима други преди нея и мога спокойно да кажа, че е някакво явление в сферата си точно заради това, че не гледа на пациентите си като на касички.

# 556
Много благодаря на всички за това, че се отзовавате толкова бързо и подробно Hug
 До този момент съм си била винаги при моя лекар, освен на една от пункциите, за което бях предварително предупредена. Ще имам тема за размисъл като цяло, поуспокоихте ме, но....и аз съм по фонд, като разбира се доплащам всичко нужно Simple Smile

# 557
Това е целенасочено фалшива информация... д-р Сенкова прави всичко възможно колкото се може ПОВЕЧЕ пациенти да минат по фонда, за нея (и за клиниката) няма абсолютно никакво значение от къде им идва прихода, дали от нашия джоб или от фонда. Парите са пари - какво значи "платен преглед"?
Много е срамно и жалко, че профили с по 3-4 фалшиви мнения налазват да лъжат точно за нея от всички възможни лекари. Аз съм била при четирима други преди нея и мога спокойно да кажа, че е някакво явление в сферата си точно заради това, че не гледа на пациентите си като на касички.

Моят отговор ли имате предвид?

# 558
Ама няма никакво значение за нея или за клиниката дали сте по фонд или не... в смисъл? Grinning Grinning "По фонд" означава, че вие не плащате, не че те не взимат пари. На тях им се плаща точно това, което бихте платили и вие. Всичко ще е наред Heart

Много благодаря на всички за това, че се отзовавате толкова бързо и подробно Hug
 До този момент съм си била винаги при моя лекар, освен на една от пункциите, за което бях предварително предупредена. Ще имам тема за размисъл като цяло, поуспокоихте ме, но....и аз съм по фонд, като разбира се доплащам всичко нужно Simple Smile

# 559
Няма как да не се включа на тази тема, защото е абсолютно невярно казаното за плащането. Както е казала Preggo - за клиниката няма значение парите от къде идват, те си ги взимат.

Аз имам коренно противоположен опит. Мисля 2 пъти ми се е случвало - отварят заповед, т.е. прегледът ми е безплатен, пускаме хормони и излизат не ок и опитът се канселира. Тези прегледи не пожелаха да си ги платя. Да не говорим за колко странични неща са ни правили услуги. Последно партньорът ми ходеше всяка седмица да му поставят инжекция за попълване на нива на витамини - пари не са му взимали, а навсякъде това се плаща.

Така че, това твърдение за различно отношение според заплащането може да се отнася за всеки друг, но не и за Сенкова. Имаше период, в който пренасочиха част от пациентите й към другите доктори, когато започнаха работа в клиниката - може да е съвпаднал просто. В момента не мисля, че се случва такова пренасочване, защото разпределят вече пациентите равномерно.

А относно прегледите при Сенкова - споделям, че и при мен в 95% от времето е била тя. Но за нов пациент, дали ще бъде разпределен към нея или някой друг доктор, зависи най-вече от моментната й натовареност и гаранция няма.

# 560
Аз също съм по фонд и няма промяна в отношението от преди това, когато правихме 5 инсеминации, заплатени от нас. Както са написали по-горе - няма причина да има, те парите си ги взимат дали от вас или от фонд.

# 561
Благодаря Ви още веднъж на всички Simple Smile
Недейте да се карате , моля ви, нали сме тук за да си споделяме опит и мнение...Като цяло основния ми въпрос беше организационен за докторката, не толкова финансовата част, просто някоя от Вас го вметна и затова и аз го изкоментирах!
 Стискам палци на всички ви за успех Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:58 от dima_m

# 562
Дима, не се притеснявай - просто когато някой влезе специално за да напише лъжа (и то не добре измислена), тези, които знаят как стоят нещата искат да разяснят. Не само заради теб, а и заради момичетата, които тепърва ще влизат в тази тема, търсейки надежда и информация и могат да попаднат на тези нелепици и да се стреснат.
Пиши винаги когато имаш въпроси, тук има много хора готови да подкрепят и отговорят Simple Smile

# 563
Да, парите от фонда са същите, но жените се пренасочват към лекари без пациенти,при които не биха отишли, ако имат избор.
 Аз също мога да кажа, че твърденията ви са абсолютни лъжи, но не си го позволявам от толерантност и уважение към чуждата гледна точка. Считам, че като жени с репродуктивни проблеми минаваме през достатъчно негативни емоции, за да си причиняваме допълнителни една на друга. Обвиненията ви са абсурдни, под достойнството ми е да ги коментирам. Това че Вие сте  получила коректно отношение, не Ви дава моралното право да нападате пациентите, които нямат Вашия късмет.Аз бих била благодарна, ако имаше кой да ме предупреди навремето.

Дима, не се притеснявай - просто когато някой влезе специално за да напише лъжа (и то не добре измислена), тези, които знаят как стоят нещата искат да разяснят. Не само заради теб, а и заради момичетата, които тепърва ще влизат в тази тема, търсейки надежда и информация и могат да попаднат на тези нелепици и да се стреснат.
Пиши винаги когато имаш въпроси, тук има много хора готови да подкрепят и отговорят Simple Smile

# 564
Разбира се, че всеки има правото да сподели мнение и впечатления, но е нормално да реагираме, когато се правят такива обвинения, че в общия случай се пренасочват пациенти по фонд към други лекари. Малко излиза, че ви чакат да ви издадат заповед от фонда, за да ви прехвърлят към други лекари, което е абсурдно и абсолютно НЕ Е практика при д-р Сенкова. Също така няма логика да се прави - парите са едни и същи. На вас може и да се е случило да ви пренасочат, но причината няма нищо общо с това, че сте по фонд. 

# 565
Разбира се, че всеки има правото да сподели мнение и впечатления, но е нормално да реагираме, когато се правят такива обвинения, че в общия случай се пренасочват пациенти по фонд към други лекари. Малко излиза, че ви чакат да ви издадат заповед от фонда, за да ви прехвърлят към други лекари, което е абсурдно и абсолютно НЕ Е практика при д-р Сенкова. Също така няма логика да се прави - парите са едни и същи. На вас може и да се е случило да ви пренасочат, но причината няма нищо общо с това, че сте по фонд. 

Никъде не твърдя, че е редовна практика, споделям как се случи при мен.
Логиката в пренасочването е да се намерят пациенти за лекарите, които имат свободни часове, защото за тях няма желаещи. При вече стартирана процедура, нямах друг избор, освен да се примиря. Ако се беше случило преди това, щях да сменя клиниката.

# 566
[qu
Скрит текст:
ote author=Enchanted-chaos link=topic=1664469.msg49983842#msg49983842 date=1752852885]
Никъде не твърдя, че е редовна практика, споделям как се случи при мен.
Логиката в пренасочването е да се намерят пациенти за лекарите, които имат свободни часове, защото за тях няма желаещи. При вече стартирана процедура, нямах друг избор, освен да се примиря. Ако се беше случило преди това, щях да сменя клиниката.
[/quote]
По принцип това е практика и навън. В Турция беше същото,прегледи имах от няколко доктора, но решенията ги взимаше главният,защото не може да вземе 1000 човека. И няма нищо лошо и нищо общо с това че нямат пациенти. И все пак не знам как се прецени че докторът има пропуски,може би защото сте доктор. И да възможни са "пропуски" защото тялото не е математика, а като за нов пациент е нормално докато опознаят реакциите на тялото. Специално от Бранков винаги съм имала адекватно решение и анализ,смея да кажа че пункциите дори не ги усещах при него,докато при Сенкова малко по ги усетих болезнени. И последното лекарите не са магьосници и екстрасенси. Как ще реагирате не могат да познаят,а тялото реагира не винаги на очакваното. Ако има клиника с отношение към пациента като човек то това са Неовитро, а за знания и опит имат си, но не винаги се получава просто защото не сме учебници,а система и то много сложна. Винаги има какво да се желае, но те не тъпчат на едно място както в повечето клиники,а сменят и подхода. Бранков и другите са млади, но трупат своя опит и се учат и се вслушват най вече в пациента и зачитат меннеието му. Това в друга клиника в БГ не съм го видяла,а това е много важно защото кой по добре познава тялото си от пациента.

# 567
Аз ще сменя малко темата. Varna2020, стана ми интересно, но не съм сигурна, че разбрах правилно - пункциите без упойка ли си ги правила? Задавам този въпрос, тъй като в момента аз правя на спонтанен цикъл и последният път много се колебаех дали да не опитам без упойка. Ако имаш такъв опит, би ли споделила мнение, благодаря? Simple Smile

# 568
Здравей, vanesa_georg, аз съм правила няколко пункции на един фоликул само на ЕЦ без упойка. Имаше болка, но за мен беше краткотрайна и поносима, зависи и от прага на чувствителност, който при мен не е особено висок. Предимството е, че не натоварваш организма с упойка, можеш да си тръгнеш бързо след процедурата, евентуално да пиеш но шпа за болка, въпреки че на мен не ми се е налагало. Имах опасения, че мога да мръдна неволно по време на пункцията, но не съм имала проблеми, доктор Сенкова и останалите са много мили и внимателни. По време на самата пункция ти обясняват какво правят във всеки един момент - първо промивка, после пункцията, казват ти ако искаш да задържиш дъх, продължава по-малко от минута, после пак промивка. След това си ставаш сама, може да полежиш малко, докато изчакаш ембриолозите и можеш да си ходиш, да шофираш. За мен, ако фоликулът е лесно достъпен и няма други противопоказания, без упойка е по-добрата опция.

# 569
Здравей, Elf_29,
Много ти благодаря за споделеният опит ❤️Точно от това имах нужда. Ако при следващия опит фоликулът е един, определено ще опитам без упойка, защото предимствата са много наистина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт