Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 203
  • 821
  •   1
Отговори
# 75
  • В светлината на слънцето
Аз само споделям, а вие ако искате вярвайте. Честно казано, повече бих се доверила на мнението на съфорумец, отколкото на учител. Никой учител няма да каже лошо за училището си, дори и пред най-близките си. Все пак си пази работата. То и затова са тези теми във форума, за да се споделят реални факти от съфорумци. Реклама на учители и училища има по сайтовете на съответните (някои са и медийни звезди). Тук говорим на база личен опит, преживяно. За някои като вас може и да е “кой знае какво”, за други травмиращо събитие. Но и ви разбирам, че искате да защитите приятелката си. Форумът (а аз съм почти от създаването му, не съм се регистрирала случайно сега), познава куп случаи, когато и учители пишат под псевдоним. Някои открито си го казват и са много полезни с присъствието си, други яростно нападат, ако някой засегне болна тема от училището им.

# 76
Аз само споделям, а вие ако искате вярвайте. Честно казано, повече бих се доверила на мнението на съфорумец, отколкото на учител. Никой учител няма да каже лошо за училището си, дори и пред най-близките си. Все пак си пази работата. То и затова са тези теми във форума, за да се споделят реални факти от съфорумци. Реклама на учители и училища има по сайтовете на съответните (някои са и медийни звезди). Тук говорим на база личен опит, преживяно. За някои като вас може и да е “кой знае какво”, за други травмиращо събитие. Но и ви разбирам, че искате да защитите приятелката си. Форумът (а аз съм почти от създаването му, не съм се регистрирала случайно сега), познава куп случаи, когато и учители пишат под псевдоним. Някои открито си го казват и са много полезни с присъствието си, други яростно нападат, ако някой засегне болна тема от училището им.
Напълно подкрепям написаното.

# 77
Здравейте, къде може да се изучава физика на много добро ниво, ако изключим НПМГ? Съмнявам се да успее да се класира там Sad

# 78
  • София
crustacea, 125то ще имат паралелка с физика от тази година. Не знам за нивото, но съм чувала добри отзиви за училището.

# 79
  • София
lulumba, благодаря, че споделихте! Изключително важно е да не се прикриват негативните постъпки на учители, защото това ги “окрилява” да се развиват по пътя, който са поели!
Има страхотни учители професионалисти, Човеци, много искам дъщеря ми да попадне на такива, независимо от училището, за което успее да се класира.

# 80
Разбира се, че са важни тоалетните. Това е лесен начин да се разбере каква е културата към децата и на децата:).
В училището на голямото има тоалетна хартия и сапун, идеална чистотота. Общинско училище.
До гимназията го беше гнус от тоалетни, а плащахме образованието.
За профилите - приравнителни пише, че трябва да държи детето, ако се мести в гимназиален етап. Директорите служебно обменят информация за ФУЧ, ИУЧ и т.н.
Тоалтните са абсолютният пример как не бива да се доверява човек на писанията на отчаяни майкини на още по-отчаяни тийнове.
Аз писах в темата за нашето училище, че единственият проблем, който сме обсъждали на родителска среща е, че тоалетните на гимназията са общи и понякога момчетата не се целят точно, както и че една брава беше разбита. По този проблем се взеха мерки. Толаетните на всички училища не са уютно място, дори тези в частното училище, от което изкласихме прогимназиално, а културата на децата е разнообразна във всички училища.
От там една дама, която цяла година обикаля всички теми с въпроси "добро ли е училището" заключи, че училището не става, защото има проблем с тоалетните.
Който е наивен, доверчив към мненията на непознати и склонен да генерализира ще сбърка и тази година...

# 81
Е, то за един тоалетните трябва да са просто прилични, друг обаче, ако не са луксозни с ароматизатор и мокра тоалетна хартия, значи не струват.

Тоалетните в училище трябва да се поддържат чисти, да не са с ремонт от преди повече от 30 години и това е достатъчно. Ако имат сапун и тоалетна хартия пък си е направо чудесно.

# 82
  • София
Не остана почти никакво време, но усилено събирам мнения за т.нар неелитни училища.
Как бихте ги подреди вие според отзивите следните училища
119, 23то, 138мо , 125то  105 , 144
Горе долу тези са ни по район.
Ако не бъдем приети в по елитните, ще търся поне добро и удобно училище.

# 83
Не остана почти никакво време, но усилено събирам мнения за т.нар неелитни училища.
119, 23то, 138мо , 125то  105 , 144
8мо, 12то, 118то и 128мо отписвате ли ги по някаква причина?
Дъщерята на моя приятелка завърши 105то с английски. Майката беше доволна от училището и преподавателите. На дъщеря ми приятелка завърши там паралелката с италиански и нищо не знае. Момичето не искаше да учи там и може и нежеланието и да учи езика да е своеобразен протест към майката. Тази година ходиха в Италия и момичето не е успяло да попита как да си намерят квартирата и се е наложило дъщеря ми да говори. Дъщерями не говори езика, но със съпруга ми у дома говорим на италиански и тя разбира немалко.
Синовете на моя съседка завършиха в 119то паралелката с природни науки. Сега и двамата учат медицина. Не съм я разпитвала и не знам до колко това се дължи на училищната подготовка и доколко на извънучилищната.
В 138мо дете от входа завърши японската паралелка. След 8ми клас учителите им бяха препоръчали да ходят на платени курсове по японски в школа в центъра и майката много негодуваше. Май курсовете ги водеха същите учители. За китайската паралелка съм чувала, че е силна.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 18:12 от Monza

# 84
  • София
119, 23то, 138мо , 125то  105 , 144

Гледам около Младост и гледате училища. Ние сме в Младост 1а, но аз искам да ги изкарам от там. Аз гледам 51-во, 35-то, 7-мо, 105-то

Иначе за 119 има много добри отзиви. На колега детето е било в 138 до 7 клас и го махнал, сега е в 68мо. Каза, че не са ок учители, много напускат, сменят се. За 125 имам добри отзиви, но там са хуманитарни и математика, ако сте ок с това. 144 ако рисувате, ако не, бягайте.
105 и на мен ми е в приоритетните.

# 85
  • София
105то от 10 дни е с нов директор и аз, въпреки че бях много скептична, трябва да призная, че за това кратко време усещам свеж полъх.

# 86
  • София
105то от 10 дни е с нов директор и аз, въпреки че бях много скептична, трябва да призная, че за това кратко време усещам свеж полъх.
Точно, аз нали бях писала, че ще е директора на СМГ

# 87
  • София
Да, но аз бях много скептична. Признавам .

# 88
  • София
На приятели синът учи там и са доволни. Но така или иначе ще трябва много скоро да избираме

# 89
  • София
На приятели синът учи там и са доволни. Но така или иначе ще трябва много скоро да избираме

И за двете ми деца 105то е основно училище. Аз също съм много доволна. До 7ми клас е супер.

Общи условия

Активация на акаунт