Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 215
  • 821
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря за мненията,
Не съм ги гледала 8, 12 , 1189, сега ще ги видя и тях,
Ние сме в 68 сега 7ми клас в Дружба и...
Да, положението трагично вече.
Като гледам фаворите се очертават 105 и 119 в района.
Сега то тези в центъра също стават според повечето мнения 7мо, 127 , 1во , но ще ги видим дали си заслужава 5 години пътуване.

# 91
Е то от младост до дианабад не че няма да имате пътуване. 119 е по-близо до ж.кюри- колкото време ще върви пеша дотам, за толкова ще е на софийския с метрото..

# 92
  • София
Е то от младост до дианабад не че няма да имате пътуване. 119 е по-близо до ж.кюри- колкото време ще върви пеша дотам, за толкова ще е на софийския с метрото..
119 е по близо до Плиска с рейс, но 105 става и с рейс и с метро

# 93
  • София
Така е прави сте , с метрото до Софийския е Ок, там е 7мо и 1во на близо , също и 127мо, но те дали са по добри от 105 и 119 примерно.

# 94
  • София
Така е прави сте , с метрото до Софийския е Ок, там е 7мо и 1во на близо , също и 127мо, но те дали са по добри от 105 и 119 примерно.
7мо, 35то, 1во, 32ро са много удобни

# 95
За последните години са по-високо в класацията на баловете, така че Вие си преценете Simple Smile

# 96
Преди да редите училищата трябва да решите какви езици и какъв профил иска да учи детето. 105-то предлага италиански и английски, 119-то - английски и руски, 138
-мо - английски, японски и китайски, 12-то -английски, немски и френски, 127- мо- английски и испански, 7-мо, 32-ро, 118-то, 8-мо - английски, 144-май също английски. Профилите също са разнообразни.

# 97
  • В царството на игрите:)
Не пиша вече в тази тема,защото и втората ми седмокласничка вече завършва 9 клас, но искам да уточня,че не винаги училищата, които не са много ок до 7 клас са така и нагоре. Пример в това отношение е 138 мо. Имам наблюдения за китайската паралелка и наистина е на високо ниво. Много активен училищен живот,пътувания , участия и т.н. Не съдете за училищата по средния курс,защото той по принцип е проблемен заради възрастта и трудно овладяем. 18то е друг такъв пример. Въобще опита ми с т.н. неелитни училища сочи, че ако не се търси конкретен език или специалност нивото е горе долу едно и също. Говоря за училищата,чиито среден бал бал е между 380 примерно и 440. Това е само ориентир Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 22:44 от milmich

# 98
Не пиша вече в тази тема,защото и втората ми седмокласничка вече завършва 9 клас, но искам да уточня,че не винаги училищата, които не са много ок до 7 клас са така и нагоре. Пример в това отношение е 138 мо. Имам наблюдения за китайската паралелка и наистина е на високо ниво. Много активен училищен живот,пътувания , участия и т.н. Не съдете за училищата по средния курс,защото той по принцип е проблемен заради възрастта и трудно овладяем. 18то е друг такъв пример. Въобще опита ми с т.н. неелитни училища сочи, че ако не се търси конкретен език или специалност нивото е горе долу едно и също. Говоря за училищата,чиито среден бал бал е между 380 примерно и 440. Това е само ориентир Simple Smile
             Глупости! Хайде сега да си побъркаме децата, ако не са с бал над 440. Възрастта е възраст във всички у-ща и всички имат проблеми.
              Посочете "идеалните" у-ща, че нещо не се сещам.

# 99
  • София
Didia,  чета  последните два поста и не разбирам. Защо да побъркваме децата? И дамата е написала, че всички училища имат проблеми... може би аз не чета с разбиране или нейния, или твоя коментар.

# 100
  • Sofia
И аз се зачудих кои са глупостите.  Може би грешно цитиране...

# 101
             Глупости! Хайде сега да си побъркаме децата, ако не са с бал над 440. Възрастта е възраст във всички у-ща и всички имат проблеми.
              Посочете "идеалните" у-ща, че нещо не се сещам.
Ама върнете се и прочетете какво съм написала Simple Smile Доста бурна реакция от Ваша страна имайки предвид,че сме на едно мнение 😂

# 102
........ Въобще опита ми с т.н. неелитни училища сочи, че ако не се търси конкретен език или специалност нивото е горе долу едно и също. Говоря за училищата,чиито среден бал бал е между 380 примерно и 440. Това е само ориентир Simple Smile
             "Бурна реакция" защото ориентирът ви е неточен и ограничен. Спокойно може да включите и всички у-ща с бал между 440 - 500. И там има проблеми с дисциплина , с учители , с възрастта. Не знам къде учат децата ви , но явно нямате  преки наблюдения от така наречените "елитни" у-ща. При това без основен курс на обучение са само бившите езикови от соца. Всички останали са квартални у-ща или бивши техникуми - сега наречени професионални гимназии.

# 103
Дидиа, а ти имаш ли лично наблюдение над тези училища?

И, да, навсякъде децата са си деца, но вероятността детето ти да попадне в добра среда и съученици, които учат и се уважават къде ще е по-голяма?

# 104
........ Въобще опита ми с т.н. неелитни училища сочи, че ако не се търси конкретен език или специалност нивото е горе долу едно и също. Говоря за училищата,чиито среден бал бал е между 380 примерно и 440. Това е само ориентир Simple Smile
             "Бурна реакция" защото ориентирът ви е неточен и ограничен. Спокойно може да включите и всички у-ща с бал между 440 - 500. И там има проблеми с дисциплина , с учители , с възрастта. Не знам къде учат децата ви , но явно нямате  преки наблюдения от така наречените "елитни" у-ща. При това без основен курс на обучение са само бившите езикови от соца. Всички останали са квартални у-ща или бивши техникуми - сега наречени професионални гимназии.
Постът ми трябваше да прозвучи успокояващо, а вие така се впрегнахте. Simple Smile Посочените точки са чисто ориентировъчни, защото от 2018 съм в тази тема и горе долу така се движат за т.н. втори ешалон училища. Това не означава, че дете с висок бал не може да си избере кварталното училище. В нашето поне има такива случаи. Никъде не съм казала, че в топ училищата няма проблеми с дисциплината, но да кажем, че там децата са доста по - мотивирани и "дресирани" Simple Smile Не го казвам като обида, а като факт, без да го товаря с емоция. Опитът ми също сочи, че накрая всяко дете си намира точното място и в голям процент от случаите е доволно от училището, в което попада. Иначе синът ми тази година завърши НТБГ, а дъщеря ми е 9 клас в 1 СУ. Той влезе с бал 376 /в НТБГ има квоти и момчетата са по - облагодетелствани/ , а дъщеря ми с бал 411. Както виждате преки наблюдения над "елита" нямам, но наблюдения върху образователната система и тенденциите имам по други причини. Желая успех и спокойствие, защото накрая нещата се подреждат по - най - добрия начин за всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт