Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 9

• 51 530
  • 821
  •   1
Отговори
# 705
  • София
За 7мо съм написала на предната страница:
история/география/биология/философия- само един профил е, не са два като в другите училища.

# 706
Здравейте, тъй като при девойката балът се получи много нисък и изборът ни не е много голям. Моля, ако нямой може да даде инфо за - 29, 121, 54, 33, 149, 74 и 47

Най-добре вижте резултатите им на ДЗИ.
И според мен не слушайте тези, които ви казват, че 33-то не става; то може да не изглежда ОК на фона на 32-ро примерно, но явно е най-смисленото от изброените.

Много благодаря!

Скрит текст:

# 707
  • София
Аз прегледах годишните планове в 1-во и се виждат профили философия и история за паралелките с чужд език. Според мен биология и химия са за паралелките с профил Природни науки.

# 708
  • гр. София
Благодаря ви!
Признавам, имам предпочитание към 7-мо, а дъщеря ми - 31-во. И абсолютно субективно, ме притеснява прякора на 31-во Simple Smile

Попрочетох, че независимо от училището, вторият език е с недостатъчен хорариум. Поради това, не ме притеснява, че ИЕ в 31-во не бил на добро ниво (от прочетеното тук). Надявам се, че АЕ е на добро ниво, пък каквото сабя покаже Simple Smile
Относно профилите, тя иска АЕ/ИЕ, а на мен и до сега не ми стана ясно това профилиране след 10-ти клас. В момента дъщеря ми не иска и да чуе за химия и биология, не знам какво ще е след 3 години. 

# 709
Здравейте.
Аз завърших 32ро миналата година с отлични успехи, сега съм студентка в Медицински университет, ако ви имате въпроси за училището, ми пишете.

# 710
Здравейте.
Аз завърших 32ро миналата година с отлични успехи, сега съм студентка в Медицински университет, ако ви имате въпроси за училището, ми пишете.
Здравейте, коя паралелка завършихте и ако може повече информация за учителите по главните предмети. Благодаря

# 711
Завърших паралелката с АЕ/НЕ. В 11 и 12 клас бях профил “Биология и химия”.
Бях изключително голяма късметлийка относно учители и почти през цялото ми гимназиално образование ми преподаваха учители от “старата школа”- по математика прекрасни преподаватели. По английски също има чудесни преподаватели, основно в 11-13 клас водят и там нивото се вдига доста.
По немски има една невероятна учителка, която за има няма година успя да ни изведе от нулата до В1 като втори чужд език.
За история, география, философия също мога да кажа прекрасни неща, както и за преподавателите по природни науки, с изключение на физика.
Нека не забравяме обаче че и всичко опира до усилията на децата.
По мое време не ми стигнаха 1-2 точки за 2 АЕГ, това беше и случая при повечето момичета, но сега гледам, че баловете са доста по-различни.
Ако имате конкретни въпроси, пишете

# 712
Карал ги да тичат на лек дъжд, няколко ревнали, оплакали се, видиш ли мъже на по 14 год. От там мъмрене, господина се обажда да се извинява.
Ха, ха...моя като отиде в гимназията първият ден, се обади и каза: Тук много малко играят футбол.
Първият месец всички момчета се сдобиха с еднакви бутонки.
Преди месец в час по физическо бяха играли футбол с чадъри (никой не ги е карал).

Чета и се смея за последното само като си го представя. Simple Smile

# 713
  • София
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

На колаге детето е в 7 у-ще с АЕ и Испански, сега в 11 започва география.

# 714
Дойде и моят ред да попитам - в полезрението са 31 СУЧЕМ, 1 СУ, 7 СУ. Някой от вас знае ли какви ще са профилиращите предмети след 10 клас (при паралелка "Чужд език")? За 1-во днес разбрах, че предоставят биология и химия, за други профили - не се знае. 7-мо и 31-во и те ли имат такава практика?

Преди години беше по избор. Дъщеря ми беше избрала математика и химия.
Имаше профил БЕЛ, имаше биология, имаше история. Вторият чужд език също се води профилиращ, така че дъщеря ми държа матури по БЕЛ (задължителна) и по английски - втори чужд език.
Тази година не зная как е било.
Да попитам, кое е от изброените училища предлага или е предлагало профил математика и химия? Благодаря!

# 715
125 ми е много далече, 32 отпада, защото са само с английски като първи език, 12 не е никак добро училище (две познати деца учат, хич не са доволни и децата, и родителите), за 1 и 7 не съм разучавала въобще подробно...   
аз лично за 12 чух много добри отзиви. А 18 или 138? те също предлагат интересни езици
105 също с интензивно изучаване на италиански
За 12-то имам наблюдения и за начален, и за прогимназиален, и за гимназиален курс. И все са ми лоши впечетленията. Ама хора различни.
Искам да попитам за 19-то "Елин Пелин". Учи се датски и шветски. Има ли някой с пресни впечетления?

# 716
  • София
За 7мо : профилът география не е много сигурен за всички, поискали го, а те са доста. Преподавателят е само един(но пък доста харесван) и доколкото разбрах, наесен ще карат част от децата да избират наново.
Та все още не е ясно какво ще се случи.

# 717
  • В светлината на слънцето

За 31-во. Инфо от тази година. Езикова паралелка. Фиксирани са първите два профила, които са първи и втори език. Трети и четвърти са по избор, като го правиха през май. На практика има всякакъв избор: бел, мат, всички разказвателни, философия. Само няма рисуване, музика и физическо. Имаше предложени двойки предмети, но бяха предостатъчно вариантите, за да удовлетворят всички. Голямото дете завърши миналата година, пак езикова паралелка, и тогава можеха сами да си навързват двойките. Та имаше и такива странни комбинации: бел с химия или биология с философия. Сега двойките са фиксирани логично, но пак има пребогат избор, тоест осигуряват профили по всичко, стига детето да иска. Ако вторият език е АЕ, хич не се неглижира, а се учи яко и са си доста часовете. В 11-12 клас почти наравно с първия език. Знам за втори НЕ, че също не се неглижира. За испански като втори няма инфо.

# 718
  • гр. София
lulumba, много благодаря!
31-во ще е преди 7-мо в желанията, убедих се.

# 719
125 ми е много далече, 32 отпада, защото са само с английски като първи език, 12 не е никак добро училище (две познати деца учат, хич не са доволни и децата, и родителите), за 1 и 7 не съм разучавала въобще подробно...   
аз лично за 12 чух много добри отзиви. А 18 или 138? те също предлагат интересни езици
105 също с интензивно изучаване на италиански
За 12-то имам наблюдения и за начален, и за прогимназиален, и за гимназиален курс. И все са ми лоши впечетленията. Ама хора различни.
Искам да попитам за 19-то "Елин Пелин". Учи се датски и шветски. Има ли някой с пресни впечетления?
Синът ми е в момента в 19-то. За съжаление нямам наблюдения върху гимназиален курс. Мога да изкажа обаче само положителни впечатления от прогимназиален. Дисциплина, учителски колектив, ръководство. Ние търсим профил "Природни науки" иначе със сигурност бих сложила 19-то училище напред в класацията. На сайта на училището би трябвало да има качена презентация относно профила "Предприемачество" и какво изучават, която би ви била полезна, на нас ни я представяха на групова родителска среща април месец. За съжаление, както в повечето училища учителите в гимназиален курс са различни, т.е. нямам наблюдения. Все пак си мисля обаче, че училището се ръководи от един директор и в гимназиален и в основен етап, така че вярвам, че си заслужава да помислите серизоно.

Общи условия

Активация на акаунт