Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 721
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 180
Крайната десница вече набира сила в Италия, Франция, Германия, радикализирането е факт, и докато ние тук скачаме от избори в избори
Е още не са ориентирани хората кой еквивалента в България, защото у нас това всъщност са Възраждане и Величие, които имат някои особености, и това доста обърква зрителите. Но пък двете заедно взеха около 30% от вота, с което почти бият победителя, ако бяха една партия щяха да са начело.

# 181
На мен ми е интересно ще бъдат ли предприети мерки срещу Исторически парк. Не мисля, че и някой ще рискува демонстративно да застане до тях.

# 182
  • Другата България
Да изчакаме паралелното преброяване викам аз, не някакви екзитполове от 19:30.
Именно.
И гласовете от Турция.
А и правителство на малцинството може да се направи и без да има 121 депутата, с една “негласна“ подкрепа на ДПС такова правителство дори би било по-успешно, или “успешно“ от някаква официална сглобка.
А, чакай, сетих се.
Тогава пък няма да има кой да е виновен, когато ще се търси виновен. Blush

# 183
Ама какви ППДБ хора, ГЕРБ и ДПС ще имат общо над 121 мандата, с гласовете от Турция, така си мисля към момента.
Та, защо им е трети?
Вероятно няма човек, който поне малко се е интересувал от политика, който да не е наясно, че двете партии са в управлението от години, при това много години, заедно.
Ето възможност нещата да се официализират. Нека, нали това се искаше? Защо изобщо им е трети?

/Риторични са ми въпросите./
То няма да има трети. Според мен плана е такъв. Правителство на малцинството с премиер Даниел Митов, хубав, представителен премиер, няма да е Бойко, че да е мирна улицата, което ще бъде крепено, национално отговорно от ДПС. Те разбира се с отвращение ще го правят, но в името на България, и в тази тежка ситуация и във вътрешен план, заради управлението на ППДБ, и в международен заради войната в Украйна, национално отговорно ще пооткраднат малко, ама няма как, ситуацията го изисква. Такъв ще е наратива, без краденето разбира се.
Да, същото предположих и аз като възможен вариант.
Пак е нещо, не е като без нищо.
Но да се стягат и да работят, не да си прехвърлят само....то дори не е и топка, наистина омръзнаха и на гаргите.

При тоя вариант има и плюс, че ще има много силна опозиция, която по всяко време може да изкара много народ в центъра на София, пред парламента. Защото вече са били във властта, имат контакти вътре в министерствата, ще знаят какво става, и ония по трудно ще могат да правят каквото си искат във властта. Ще имат и всички трибуни на разположение. В България аз като се върна назад, не е имало силна опозиция с много депутати в демократичният сектор. Или са малки като РБ или ДБ и едвам влизат в парламента ако изобщо влязат, или остават извън него и съответно без трибуна, или стават част от управление, в опит да решат проблема отвътре, вместо отвън. Този път не е нито една от тези ситуации, при тоя вариант ако Герб и ДПС съберат 121.

# 184
67 процентта паралелно преброяване - Величие 4,4

Става още по-сложно да се сглоби правителств - Герб - 67 и ДПС - 43 - 110

# 185
Майко мила Head Band

# 186
т.е. са в НС? Ужас.

# 187
има една уговорка, че това са малките градове, тепърва ще се брои София, но все пак... 65 процента паралелно преброяване не е малко.

това значи 67 депутата за Герб, 43 за ДПС, 41 за Промяната....12 за величие

# 188
В България аз като се върна назад, не е имало силна опозиция с много депутати в демократичният сектор.
Искаш да кажеш, че народът избира предимно недемократични партии ли?

# 189
Ужас, нямам думи. Силно се надявам никой да не си помисля за коалиции с тях. Ако мислят, това би било подигравка с всеки един избирател, тук говорим за радикална пропаст между тази и другите партии. Та дори и с Възраждане.

# 190
  • Другата България
т.е. са в НС? Ужас.
Не вярвам.
Това са данни на соц.агенции.
Според мен ако все пак успеят, ще е с гласовете от чужбина.

# 191
МЕЧ 2,8. Стига бе, кой е гласувал за Радостин Василев?
ДПС са втори! А още не са дошли гласовете от Турция 15,8 на 15 за ПП-ДБ
БСП загиват - 7,8

# 192
Някой направо да сложи анкета "Кой мислите, че ще е в следващото служебно правителство" 🤣

# 193
Някой от анализаторите каза, че очакват много гласове за това Величие от чужбина. Май Харалан беше.

# 194
и Д.Дамянова е казала същото. Масово се очаква да си изсипят гласове от САЩ за Величие.

Общи условия

Активация на акаунт