Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 767
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Усещам как отново ще се хвърля вината върху ППДБ, че не искат да подкрепят ГЕРБ.
Същите ППДБ, които бяха плюти, че са неможачи и т.н.
Колко интересно....
А хич не искам да ги подкрепят. Даже предпочитам ГЕРБ пред тях.

# 166
Скрит текст:
аз това очаквам от тях. Да предложат правителство на малцинството, което няма да се подкрепи и ББ да каже, опитах и ония не искаха.
Ако малцинство наричаш ГЕРБ и ПП, то това не е реално малцинство, защото това са 1-вата плюс 2-рата политическа сила. А Борисов няма към кой друг да се обърне, освен към тях. Това за ИТН е абсурд, колкото и локуми за патерици да се разтягат, това си е абсурд. Сложна е ситуацията.

Има ДПС, към които може да се обърне без проблем. Имат достатъчно богата история на съвместно управление, макар и не формализирано в рамките на коалиционно споразумение.

Надявам се ГЕРБ и ДПС да имат общо 121 или повече гласа, за да си получат избирателите им това, което са си избрали.

Борисов вече е казал, че нама начин да управлява с ДПС. Логично.

Въобще не ме интересува какво е казал Борисов. Не съм в детската градина, та да консумирам нечии приказки. Делата ме интересуват, а там историята е доста богата.

Предвид че е лидер на първата политическа сила, негова е отговорността да намери вариант за правителство. Ако не ще с ДПС (което и децата знаят, че не е така), да намери друг.

Така де, пореден “неможач” не ни трябва. Да покаже как се прави. Ред му е.

# 167
Сега, има разлика между престъпници, в лицето на Боко и Пеевски, и между чисто луди, в лицето на Величие. Вторите ме плашат повече, да.
Точно.
Ей така, от липса на интерес и оправдания от сорта на "няма да гласувам, защото те сами ни лъжат", "всички са маскари" и т.н. накрая се пръкват такива пълни откачалки като Величие, които си секат монети и се въоръжават. Пък после се чудим откъде ни е дошло и как така. Ми ей така.

Щом хората търсят алтернативи дори в такива откачалки, значи интерес не липсва, но основното меню не е стока. Малко и политиците е редно да се замислят защо става все по-трудно да се гласува за тях.
Интерес у обществото към политиката и процесите в държавата и в по-глобален план имах предвид.
Политиците хубаво да се замислят, но би било добре и хората да се замислят за последиците от действията и бездействията си.

# 168
  • Другата България
Ама какви ППДБ хора, ГЕРБ и ДПС ще имат общо над 121 мандата, с гласовете от Турция, така си мисля към момента.
Та, защо им е трети?
Вероятно няма човек, който поне малко се е интересувал от политика, който да не е наясно, че двете партии са в управлението от години, при това много години, заедно.
Ето възможност нещата да се официализират. Нека, нали това се искаше? Защо изобщо им е трети?

/Риторични са ми въпросите./

# 169
Ясно е, че Герб и ДПС от години са си дупе и гащи. В последно време даже не се и опитват да се "крият" и да замазват. Забележителен синхрон в изказвания и мнения демонстрират.
Идеята за третия вероятно е, за да направи залъка по-лесен за преглъщане.

# 170
  • Пловдив
Ясно е, че Герб и ДПС от години са си дупе и гащи. В последно време даже не се и опитват да се "крият" и да замазват. Забележителен синхрон в изказвания и мнения демонстрират.

Само ГЕРБ ли? Управляващите преди ГЕРБ даже имаха ДПС министри и официална тройна коалиция с тях. Съвсем скоро, до преди 2 месеца ПП реализира управленски мандат с активната подкрепа и съдействие на ДПС. Такива са реалностите. Не само за ГЕРБ. Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 23:17 от marzeliva

# 171

Само ГЕРБ ли? Управляващите преди Герб даже имаха ДПС министри. Съвсем скоро, до преди 2 месеца ПП реализира управленски мандат с активната подкрепа на ДПС. Такива са реалностите, процентите на ДПС ги правят фактор.
и на Герб и на Герб. Нека не забравяме.

# 172
Нелепо е, стига избори, моля ви се. Определено писнА. Забавно е, но трябва вече да се работи, да се яде.

# 173
Нелепо е, стига избори, моля ви се. Определено писнА. Забавно е, но трябва вече да се работи, да се яде.
Ама те хората си работят и ядат, не им пречи.

# 174
Ама какви ППДБ хора, ГЕРБ и ДПС ще имат общо над 121 мандата, с гласовете от Турция, така си мисля към момента.
Та, защо им е трети?
Вероятно няма човек, който поне малко се е интересувал от политика, който да не е наясно, че двете партии са в управлението от години, при това много години, заедно.
Ето възможност нещата да се официализират. Нека, нали това се искаше? Защо изобщо им е трети?

То няма да има трети. Според мен плана е такъв. Правителство на малцинството с премиер Даниел Митов, хубав, представителен премиер, няма да е Бойко, че да е мирна улицата, което ще бъде крепено, национално отговорно от ДПС. Те разбира се с отвращение ще го правят, но в името на България, и в тази тежка ситуация и във вътрешен план, заради управлението на ППДБ, и в международен заради войната в Украйна, национално отговорно ще пооткраднат малко, ама няма как, ситуацията го изисква. Такъв ще е наратива, без краденето разбира се.

# 175
  • Разпиляна във въображението
Ами политиците да се захванат с послания какво искат да постигнат и да убеждават хората да гласуват. Силно се съмнявам националисти и проруски и т.н. партии да са чак толкова многобройни. Кресливи - да, но многобройни - едва ли.

Русия това, Русия онова, а аз се питам откъде тази Русия вади милиони, милиарди, за да обърне нагласите на запад и да се повиши процентът на десните. Че отделя пари и за изборите в САЩ в полза на Тръмп. 

# 176
Герб  и ДПС към момента имат между 111 и 114 места.  Общо. От Турция ще им дойдат 1-2 места на ДПС, а и други парти ще вдигнат от чужбина. (ПП-ДБ ще получат повече от Герб, т.е. не е изключено да загубят едно място.)
Няма как да стане без трета партия.

# 177
  • Другата България
Та, защо им е трети?

То няма да има трети. Според мен плана е такъв. Правителство на малцинството с премиер Даниел Митов, хубав, представителен премиер, няма да е Бойко, че да е мирна улицата, което ще бъде крепено, национално отговорно от ДПС. Те разбира се с отвращение ще го правят, но в името на България, и в тази тежка ситуация и във вътрешен план, заради управлението на ППДБ, и в международен заради войната в Украйна, национално отговорно ще пооткраднат малко, ама няма как, ситуацията го изисква. Такъв ще е наратива, без краденето разбира се.
Да, същото предположих и аз като възможен вариант.
Пак е нещо, не е като без нищо.
Но да се стягат и да работят, не да си прехвърлят само....то дори не е и топка, наистина омръзнаха и на гаргите.

# 178
  • Варна
Герб  и ДПС към момента имат между 111 и 114 места.  Общо. От Турция ще им дойдат 1-2 места на ДПС, а и други парти ще вдигнат от чужбина. (ПП-ДБ ще получат повече от Герб, т.е. не е изключено да загубят едно място.)
Няма как да стане без трета партия.
Да изчакаме паралелното преброяване викам аз, не някакви екзитполове от 19:30.

# 179
Тесла в момента максимума на Герб и ДПС са 114. Не може толкова много хора да напазаруват. Преди не успяха заедно с Възхода, а имаха 116. Продават се 1-2-3 депутата.

Общи условия

Активация на акаунт