Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 439
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 765

И аз искам ДПС да стане първа политическа сила, та някои все пак да се замислят.

АЗ пък много искам Възраждане да получат 51 процента, да ни изкарат от ЕС и НАТО, влезем в Брикс, долара да стане 3000 лева, да забранят американските филми и младите да видят какво е.

JoyJoyJoy
Верно не сте наред....и какви хубави американски филми си гледал в последните 3-4 години?
Синът ми е в траур, че каквото излезе напоследък е пълен боклук. Чакат с месеци примиери и накрая получават едно голямо нищо. Той си има приятели американци, предимно млади хора до 30 годишна възраст и те са на същото мнение. Нито музиката, нито изкуството им вече е на ниво. Явно младото поколение са пълни некадърници.
Мислете бе...мислете преди да пишете... Пък като много знаеш, препоръчай някой интересен нов филм...

# 766

И аз искам ДПС да стане първа политическа сила, та някои все пак да се замислят.

АЗ пък много искам Възраждане да получат 51 процента, да ни изкарат от ЕС и НАТО, влезем в Брикс, долара да стане 3000 лева, да забранят американските филми и младите да видят какво е.

JoyJoyJoy
Верно не сте наред....и какви хубави американски филми си гледал в последните 3-4 години?
Синът ми е в траур, че каквото излезе напоследък е пълен боклук. Чакат с месеци примиери и накрая получават едно голямо нищо. Той си има приятели американци, предимно млади хора до 30 годишна възраст и те са на същото мнение. Нито музиката, нито изкуството им вече е на ниво. Явно младото поколение са пълни некадърници.
Мислете бе...мислете преди да пишете... Пък като много знаеш, препоръчай някой интересен нов филм...
Не е много ясно кой колко е наред.
Понеже очевидно същността ти бяга, въпросът не е дали филмите и музиката са на ниво, а в свободата да избереш кои филми да гледаш и коя музика да слушаш, а не да ти забравняват.

# 767
Фрапираща разлика между столицата и провинцията. Ама по фрапираща от когато и да било. Ако в страната ППДБ се борят с Възраждане и ДПС за местата между втори, трето и четвърто, и с голямо изоставане от 10% от Герб. То в София ППДБ мачкат и отвяват всички, включително и Герб с 10% разлика. Не е ли време страната да се трансформира в умалено копие на САЩ...... Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион. А националният парламент ще се грижи като този в САЩ, за международната и вътрешната федеративна политика. Или твърде революционно е това което казвам. Защото и там има републикански и демократични щати, както и в България очевидно имаме либерална и консервативна част, които са много ясно разграничени вече една от друга, столицата и провинцията.

# 768
  • София
китайската зелена сделка, няма нищо общо с европейското безумие. Китай никога няма да приеме идеята, че енергията трябва да е скъпа за да я пестим. И приема уж някаква зелена идеология за да може да продължи да продава безпроблемно-слънчени панели,  батери и елктромобили в Европа, без да го чарджат с въглероден данък. И въкреки декларирана грижа за въглеродната неутралност, седма поредна година вдигат добива на въглища с над 10%, защото им трябва евтина енергия

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 20:21 от Refrenolog

# 769

JoyJoyJoy

Не е нужно да са нови, има множество филми отпреди 5-6 години които са хубави, но сега всичко ще бъде забранено. Впрочем хубави е относително понятия. Например има страшно много младежи, които се кефят на филми с ефекти и сега - край.  Нека дойде Русия, ще забранят не само всички американски, но и всички западни. Ще гледаме само за Чебурашка и крокодила Гена и Ну пагади.

# 770
“Македония или Северна Македония” - ми, не знам, Македония да си реши

“НАТО да дава ли оръжия на Украйна” - ми, те да си преценят

“Лев или евро” - ще направим всичко, за да запазим лева.

На Марков отговорите. Всеки сам си преценЯ.

# 771
https://results.cik.bg/europe2024/rezultati/index.html

93 процента протоколи

Fire666, сакън недей така без Корнелия току виж БСп надигне глава. Да си я държат. Тази се изпокара с всекиго, още ренегати да изхвърли, малко са.

Лично аз бих се радвала, ако БСП надигне глава и се преформатира след Корнелия в нормална европейска лява партия. На практика в този новоизбран парламент що-годе ляво е само частта ПП от ПП-ДБ.

Това не е възможно. Още след Първанов те станаха консервативна левица. Преди това пък бяха чугунени комунисти. За БСп модерните леви идеи са ерес. Как си представяш старите баби да слушат политики за гейове, лесбийки и пр.? нали половината червени баби ще кажат, че ако една жена се съблича полугола си го търси, как ще застанат зад Инстанбулската конвенция? Какво ги интересува ЕС, щом другаря Путин казва друго?
Умирам от смях с вашите баби - закостеняли бесепарки. Не ви ли идва на ум, че тая мантра с 30-годишна давност не важи вече?! Сегашните баби са онези, дето скачаха по площадите през 89-та. БСП губи електората си по естествен път.

# 772
Интересно,БСП уж губи електорат,но винаги остава в играта,докато всички партии от преди изчезнаха...!

П.П.

ДПС е изключение...те да са друга бира...

# 773
Като гледам извиненията членовете на СИК и ме хваща нервата. Всеки път едно и също. Че и се оплакват. Един протокол не могат да попълнят и тия хора гласуват.

# 774
  • Варна
Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион.
Величие харесват това.
Какво тогава ще ги спре да обявят ВНР и държавата да се раздели на отделни минирепубликиспоред това кой печели локално? Или викаш в Шопско да е добре - където са младите, добрите болници и възможностите, другите да се спасяват поединично.

# 775
Да върнем гражданството, като сме тръгнали.

# 776
Фрапираща разлика между столицата и провинцията. Ама по фрапираща от когато и да било. Ако в страната ППДБ се борят с Възраждане и ДПС за местата между втори, трето и четвърто, и с голямо изоставане от 10% от Герб. То в София ППДБ мачкат и отвяват всички, включително и Герб с 10% разлика. Не е ли време страната да се трансформира в умалено копие на САЩ...... Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион. А националният парламент ще се грижи като този в САЩ, за международната и вътрешната федеративна политика. Или твърде революционно е това което казвам. Защото и там има републикански и демократични щати, както и в България очевидно имаме либерална и консервативна част, които са много ясно разграничени вече една от друга, столицата и провинцията.
Как си го представяш като реализация от финансовата страна? В момента сме разделени на общини, всяка със собствен парламент - ОбС, който взема решения.
И не мисля, че хората в столицата, са нещо различно от хората в провинцията.

Да върнем гражданството, като сме тръгнали.
Жителството. Да, иначе някои "щатове" ще са напълно обезлюдени. Simple Smile

# 777
Много правилно. Но ПП също допринасяха за обиране на негативите като пускаха КП толкова често да говори. Този човек ще ги съсипе 😃

Много добре направи Иванов и слиза от сцената. Пълен провал е дейността му в НС. Прекалено много се "заигра" - с Конституцията, с неосъществената съдебна реформа извън махането на Гешев (което дори не е негова работа) , със защитата на избора на Атанасова и подкрепата за Белазелков. С мазните кафета с Пеевски, с неграмотността 9 месеца да напише един механизъм  как да работи коалицията. Пускаше ПП-тата да обират негативите от управлението, а той все се покриваше и от време на време излизаше да логорейства с празни приказки. Провал до провал. Остриетата му и те за нищо не стават - Йорданова и Славов.

# 778
Да разделим страната на кантони с отделни бюджети и парите от данъците на столичани да се харчат само в София под либерално управление, по същият начин и страната да се раздели на региони, с отделни локални парламенти, защото е очевидно, след тези избори, че вече сме крайно различни като хора столицата и провинцията, с диаметрално противоположни политически виждания, и либералната част от България да се управлява от либерали, консервативната от консерватори, всеки със свои собствени виждания за правилна политика и харчене на парите, която се определя от хората в конкретният регион.
Величие харесват това.
Какво тогава ще ги спре да обявят ВНР и държавата да се раздели на отделни минирепубликиспоред това кой печели локално? Или викаш в Шопско да е добре - където са младите, добрите болници и възможностите, другите да се спасяват поединично.

Няма да има смисъл да е обявяват, защото няма да са зависими от гласа на столичани, както столичани няма да са зависими от гласа на другите региони. И на мен ми харесва това, не само на Величие, така всеки ще получи каквото иска. В край на сметка като провинцията иска общите пари да им ги управляват Бойко, Пеевски или Величие, да заповядат. Софиянци очевидно не желаят да бъдат управлявани ни от Бойко, ни от Пеевски, ни от Величия, ама провинцията си ги харесва и си ги иска. Нека всеки да си получи каквото иска. Защо трябва да бъде налагано над останалите под формата на общият бюджет на държавата.

# 779
  • София

Кузман Илиев има повече от гласове от Витков, Гешев, Лупи, Левицата и т.н.

Избирателите на "Величие": Повече жени, млади хора, висшисти от областни градове
https://bnr.bg/post/102004109/izbiratelite-na-velichie-poveche-j … -oblastni-gradove

Е, то с над 70 университета в България.....

Общи условия

Активация на акаунт