Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 441
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 870
Скрит текст:
Много правилно описа манталитета на всичките ми познати, които твърдо подкрепят ПП-ДБ или които са част от ПП или ДБ. Масово са синчета/щерки на разните му там важни хора и масово са бутани напред поради тази причина. Тук-там има някой малко по-умен, но повечето не блестят с акъл. За сметка на това самочувствие до небесата. За тях има права, задълженията ги пропускат. И удобно им е набивано в главата как са нещо повече от другите.

Масата сънародници искат да има справедливост и закони, но да важат само за другите, а ако случайно стане проблем, да врътнат един телефон на който трябва и нещата да се решат в тяхна полза. Така управляват ДПС и ГЕРБ, затова и те печелят изборите. Има хора, които искат законите да са за всички, но за съжаление са (сме) твърде малко все още.

Скрит текст:
Някои от промените, които се гласуваха и приложиха откакто ПП и ДБ са в парламента улесниха много моята работа, покупката на имота ми и донякъде решиха редица други важни за мен проблеми. Отделно, темата за правата на осиновените деца и тези в домовете е много близка и важна за моето семейство, а Ицо Хазарта направи страшно много в тази посока. За мен това е достатъчно да го предпочета пред Бойко, Делян Пеевски, Копейкин, Корнелия и другите звезди.
Сефте, защо не улесниха покупката и на моя имот, както и моята работа?
Вместо това вдигнаха максималния осигурителен праг, без да са барнали сивия сектор и всички, които се осигуряваме на светло изядохме дръвцето.

# 871
Е как какво станало, появиха се записи от един хотел с човек , който тя не познавала...
Главния секретар пък на сауна ходеше с непознати...
Все със случайни хора
Пачките в чекмеджето бяха повод за въстания от няколко месеца ама тези с пудела минаха ей така...

ДАНС, ДАНС, ДПС.

# 872
  • София
Гласувал си ЗА партия Х, която е спечелила изборите.
Дали защото си фен или защото си ПРОТИВ партия У - това няма значение, всеки с мотивите си.
Обаче, вместо да си хепи за победата на своите, и да очакваш да направят правителство, и да те вълнува как ще се реализира този спечелен вот - нали затова си гласувал, та вместо това денонощно единственото, което коментираш всъщност е.....партия У. Joy

Там е работата, че никой не си признава, че е гласуваб за партия Х.Laughing

# 873
освен файъра!

# 874
Безсмислено е да се напъвате.
Оценката е ясна за мега успешните последни години на ППДБ
Ако бяхте свършили нещо полезно. Да загубиш стотици хиляди гласове само за година, две управление си е талант.
Стигнахте възраждане като депутати , скоро и Величие
Лошото е че ги стигате докато падате към дъното.

# 875
Дали защото си фен или защото си ПРОТИВ партия У - това няма значение, всеки с мотивите си.
Обаче, вместо да си хепи за победата на своите, и да очакваш да направят правителство, и да те вълнува как ще се реализира този спечелен вот - нали затова си гласувал, та вместо това денонощно единственото, което коментираш всъщност е.....партия У. Joy

Там е работата, че никой не си признава, че е гласуваб за партия Х.Laughing
срам ли ги е 😳

# 876
Скрит текст:
Много правилно описа манталитета на всичките ми познати, които твърдо подкрепят ПП-ДБ или които са част от ПП или ДБ. Масово са синчета/щерки на разните му там важни хора и масово са бутани напред поради тази причина. Тук-там има някой малко по-умен, но повечето не блестят с акъл. За сметка на това самочувствие до небесата. За тях има права, задълженията ги пропускат. И удобно им е набивано в главата как са нещо повече от другите.

Масата сънародници искат да има справедливост и закони, но да важат само за другите, а ако случайно стане проблем, да врътнат един телефон на който трябва и нещата да се решат в тяхна полза. Така управляват ДПС и ГЕРБ, затова и те печелят изборите. Има хора, които искат законите да са за всички, но за съжаление са (сме) твърде малко все още.

Скрит текст:
Някои от промените, които се гласуваха и приложиха откакто ПП и ДБ са в парламента улесниха много моята работа, покупката на имота ми и донякъде решиха редица други важни за мен проблеми. Отделно, темата за правата на осиновените деца и тези в домовете е много близка и важна за моето семейство, а Ицо Хазарта направи страшно много в тази посока. За мен това е достатъчно да го предпочета пред Бойко, Делян Пеевски, Копейкин, Корнелия и другите звезди.
Сефте, защо не улесниха покупката и на моя имот, както и моята работа?
Вместо това вдигнаха максималния осигурителен праг, без да са барнали сивия сектор и всички, които се осигуряваме на светло изядохме дръвцето.

Вдигането на максималният праг засегна и мен. Съгласна съм, че трябва да се преследва сивия сектор, а не да се скубят допълнително редовните платци.

# 877
Сега и обяснение ли се иска кой за кого и защо е гласувал. Е наистина някой прекаляват.

# 878
  • Другата България

Там е работата, че никой не си признава, че е гласувал за партия Х.Laughing
Че то не е нужно някой да си признава, то си личи от казано и написано, а и все пак се четем от години, аз лично мога да изброя 4-5 човека тук в темата, които със сигурност са гербаджии и са гласували за ГЕРБ. И няма лошо, всеки има право да харесва и подкрепя когото пожелае, пак казвам - мотивите са без значение.
Това, което не разбирам е защо вместо да се радват на победата си и да коментират бъдещо управление, денонощно се пише за ППДБ и какво било по времето ИМ /тоест, по времето на съвместното им управление с ГЕРБ Blush/. Това е някаква фиксация, за мен си е и леко шизофренично.
Още повече, че наистина ППДБ придобиха именно герберския манталитет за краткото време на “сглобката“.
Това за темата, но аз говорех основно за ФБ и социалните мрежи.
Там положението е трагично на места, особено в страниците на депутати или кандидат депутати, както и под разни материали за изборите и коментиране на изборни резултати.

# 879
Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
Нана, никой не е искал обяснения.

# 880
Сега и обяснение ли се иска кой за кого и защо е гласувал. Е наистина някой прекаляват.
Нима си изненадана?
Аз се изненадвам, че удържахме толкова страници, без да се засегне пак темата.

# 881

По-скоро малко реални аргументи в посока за/против. Защо Х е по-малкото зло от Y? Ако оставим темата на ниво "ГЕРБ са тъпи, ПП са зле, ДПС са смотани" - това ще доведе до личностни нападки и до ключ. По-добре някаква интересна дискусия да се получи отколкото поредната махленска разправия.

# 882
Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
Не се е вдигал всяка година.
И умело не успявате да вникнете в проблема - нека вдигат пустия осигурителен праг, но защо не се направи нещо по въпроса със сивия сектор?
Имам чувството, че последните 2 години все повече просперира, докато малкият и среден бизнес продължава да бъде смазван. Колко хора около мен си затвориха бизнесите, защото не можеха да оцеляват. Налагаше се да шмекеруват, само и само ако искат да съществуват. За печалби не говорим.

# 883
2022 година - 47 НС
ППДБ 83
Възраждане 13
2024 година - 50 НС
Възраждане и ППДБ са със сходен брой депутати

# 884

По-скоро малко реални аргументи в посока за/против. Защо Х е по-малкото зло от Y? Ако оставим темата на ниво "ГЕРБ са тъпи, ПП са зле, ДПС са смотани" - това ще доведе до личностни нападки и до ключ. По-добре някаква интересна дискусия да се получи отколкото поредната махленска разправия.
няма да се получи. На тая страница три пъти прочетох жълтопаветници. Както и казах, с такова говорене, видя се до къде стигнахме.   Надявам се и политиците да се поправят в тая посока. Разделението е брутално до толкова, че едни други се намразихме поради политически симпатии.
Победителите още мълчат. Странно, а победиха, ако тоя резултат можем да наречем победа.

Общи условия

Активация на акаунт