Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 433
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 885
според мен 10 процента напред си е баш победа. силна победа. смазваща.

# 886
Скрит текст:
Много правилно описа манталитета на всичките ми познати, които твърдо подкрепят ПП-ДБ или които са част от ПП или ДБ. Масово са синчета/щерки на разните му там важни хора и масово са бутани напред поради тази причина. Тук-там има някой малко по-умен, но повечето не блестят с акъл. За сметка на това самочувствие до небесата. За тях има права, задълженията ги пропускат. И удобно им е набивано в главата как са нещо повече от другите.

Масата сънародници искат да има справедливост и закони, но да важат само за другите, а ако случайно стане проблем, да врътнат един телефон на който трябва и нещата да се решат в тяхна полза. Така управляват ДПС и ГЕРБ, затова и те печелят изборите. Има хора, които искат законите да са за всички, но за съжаление са (сме) твърде малко все още.

Скрит текст:
Някои от промените, които се гласуваха и приложиха откакто ПП и ДБ са в парламента улесниха много моята работа, покупката на имота ми и донякъде решиха редица други важни за мен проблеми. Отделно, темата за правата на осиновените деца и тези в домовете е много близка и важна за моето семейство, а Ицо Хазарта направи страшно много в тази посока. За мен това е достатъчно да го предпочета пред Бойко, Делян Пеевски, Копейкин, Корнелия и другите звезди.
Сефте, защо не улесниха покупката и на моя имот, както и моята работа?
Вместо това вдигнаха максималния осигурителен праг, без да са барнали сивия сектор и всички, които се осигуряваме на светло изядохме дръвцето.

Вдигането на максималният праг засегна и мен. Съгласна съм, че трябва да се преследва сивия сектор, а не да се скубят допълнително редовните платци.

Аз пък не мога да разбера какъв е проблема с вдигането на осигурителният праг. Ми нали като остане някой без работа, колко ще получава от държавата зависи от това колко е бил осигурителният праг. Обаче си е вярно че ППДБ са леви, щом хората с високи доходи негодуват от тяхното управление.

# 887
  • София
Сега и обяснение ли се иска кой за кого и защо е гласувал. Е наистина някой прекаляват.
Нали си отявлен-Няма да гласувам безмислено е, защо така браниш въпроси не засягащи те?
Mystiс сивия сектор не може да се барне, защото първата и втората политическа сила го пазят като очите си. Ако не схващаш това, продължавай с обвиненията как друг е виновен!
Съвсем наскоро прясно, прясно бях пряк свидетел, как едни евро пари се усвоиха успешно с любезното съдействие на първата политическа сила. Муцка! Има за крадене, вие вярвайте, че ще ви оправят живота.

# 888
Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
Не се е вдигал всяка година.
И умело не успявате да вникнете в проблема - нека вдигат пустия осигурителен праг, но защо не се направи нещо по въпроса със сивия сектор?
Имам чувството, че последните 2 години все повече просперира, докато малкият и среден бизнес продължава да бъде смазван. Колко хора около мен си затвориха бизнесите, защото не можеха да оцеляват. Налагаше се да шмекеруват, само и само ако искат да съществуват. За печалби не говорим.

Как да не се прави? Всъщност аз съм свидетел как известна Варненска фирма се принуди да изсветли осигуровките на служителите си, заради задължението си да превежда пари по карта. Какво още да се направи? Намалиха болничния от работодател от 3 на 2 дни, защото тия селски шмекери и това не плащат на хората.

Максималният праг се вдигна с единодушното съгласие на абсолютно всички от челната четворка, нека не забравяме.

# 889
според мен 10 процента напред си е баш победа. силна победа. смазваща.
при 30% активност, победа, но пирова. Виждаме, щастливи победители няма.

# 890
Осигурителният праг се вдига всяка година, и о шок, боммба, даже още по времето на ГЕРБ. Дайте нещо друго.
И умело не успявате да вникнете в проблема - нека вдигат пустия осигурителен праг, но защо не се направи нещо по въпроса със сивия сектор?
Имам чувството, че последните 2 години все повече просперира, докато малкият и среден бизнес продължава да бъде смазван. Колко хора около мен си затвориха бизнесите, защото не можеха да оцеляват. Налагаше се да шмекеруват, само и само ако искат да съществуват. За печалби не говорим.
за справка - КСО. Това работя, та няма нужда да вниквам.

# 891

Нямаше да им се налага да “шмекеруват”, ако можеха да управляват бизнес. Но това е поредната манталитетна отломка от времената на ГЕРБ - че държавата е длъжна да издържа неуспешните бизнеси на сульо и пульо или пряко с обществени поръчки, или косвено като не си събира вземанията за сметка на…данъкоплатците. Ами не, мерси. Има свободен пазар - ако имаш успешен бизнес, халал да са ти печалбите. Ако не ставаш - търсиш си друго поприще. Никой не е длъжен да отглежда Х и У, защото мечтата им е да си имат собствен бизнес.

Същото важи за “зърнарите”, “животновъдите” и още една купчина малки, средни и едри бизнеси, които не могат да оцелеят в условията на свободен пазар и вечно протестират срещу нещо и за още подаяния. Като дойде време за плащане на данъци и осигуровки - или ги няма, или всички са на “половин ден”.

Хайде стига.

# 892
Безсмислено е да се напъвате.
Оценката е ясна за мега успешните последни години на ППДБ
Ако бяхте свършили нещо полезно. Да загубиш стотици хиляди гласове само за година, две управление си е талант.
Стигнахте възраждане като депутати , скоро и Величие
Лошото е че ги стигате докато падате към дъното.
Аз лично нито съм печелила гласове, нито съм губила. Второ лице множествено число е леко смешно.

Последните години на ППДБ звучи като да са управлявали десетилетия. Тия с десетилетията са едни други, бъркаш фронтовете.

# 893
Не е проблемът в самото вдигане на осигурителния праг, а че се прави преди да се свърши друго, по-важно нещо.
Имали примери за "изсветляване" - ми и аз имам за такива, дето минаха на черно.
И моля ви се, тези, на дето все друг им виновен да не обвиняват в същото останалите. Като си влязъл да бориш корупцията би трябвало това да правиш. А точно с тея, с които се оправдавате, ПП бяха в коалиция. Смешно звучи вече.

# 894
Аз знам на кой пост отговорих и там за осигурителния праг идеше реч.

# 895
Няма какво да се вълнуваме от управлението на ПП-тата, защото най-вероятно няма да се повтори. И дано.

# 896
Аз пък съм сигурна, че се повтори, но нека си погледаме малко Бойко и Пеевски, българсаката памет е слаба и е хубаво да ни напомнят защо НЕ стават. Simple Smile

# 897
Няма какво да се вълнуваме от управлението на ПП-тата, защото най-вероятно няма да се повтори. И дано.

Факт. Редно е да започнем да се вълнуваме от предстоящото управление на ДПС и ИТН. Далеч по-вълнуващо ще е, сигурен съм.

# 898
Аз пък съм сигурна, че се повтори, но нека си погледаме малко Бойко и Пеевски, българсаката памет е слаба и е хубаво да ни напомнят защо НЕ стават. Simple Smile
ще си изсърбаме попарата.

# 899
Не знам ще се повтори или не управлението на ППДБ, но пък явно ще се повтори добре познатото ни старо управление с всичките му недъзи и зависимости. Нямам търпение да се вълнувам както преди.
Мда, определено мнозинството не иска промяна, въпреки шумните заявки за това.

Общи условия

Активация на акаунт