Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 400
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 945
Да сме честни, вдигнаха и тавана на пенсиите, не само осигурителния доход.
Е, то оставаше и него да не го вдигнат.

# 946
Явно ще трябва да изпием горчивата чаша докрай. Величието ще ни оправи :

Схема за купуване на гласове
Симон Милков представи на медиите около 500 електронни файла, за които твърди, че са автентични снимки, копия на лични карти, снимани документи и екселски таблици, документиращи целия абсурд около парка. По думите на активиста личните карти и данни, "за които не ме питайте как съм ги придобил", документират схема за купуване на гласове, зад която седи известен варненски бос с прякор на дреха.

Основният въпрос, поставен от Милков, е какъв е произходът на огромните средства, които се наливат в "Исторически парк" и позволяват разрастването на групировката около него.

# 947
Скрит текст:

Не е проблемът в самото вдигане на осигурителния праг, а че се прави преди да се свърши друго, по-важно нещо.
Имали примери за "изсветляване" - ми и аз имам за такива, дето минаха на черно.
И моля ви се, тези, на дето все друг им виновен да не обвиняват в същото останалите. Като си влязъл да бориш корупцията би трябвало това да правиш. А точно с тея, с които се оправдавате, ПП бяха в коалиция. Смешно звучи вече.
А, дойдохме на темата за изсветляването. Като опитаха да изсветлят сивият сектор, тука помниш ли какво се случи в темата или не помниш. Аз много добре помня. Копието на закона на САЩ за изсветляване на сивият сектор, каква беше реакцията тука, да получиш 10% от сумата която е била укрита от държавата, ако помогнеш за разкриването и. Такъв е закона в САЩ, и е работещ. Откакто са го въвели разкриваемостта е скочила в пъти, не в проценти. Тука се изля такава помия, от същият лагер, дето днеска пита що не разкриха сивият сектор. Ми щото народа не иска, за това. Той ако искаше да няма сив сектор, нямаше Герб и ДПС, да са първите две сили, които успешно спряха закона....... Моля ви се, малко ограмотете се, кой като управлява, какво се е опитвал да направи, и кой какво е спрял.

Не съм била активна в темата тогава и ако може да не ме причисляваш към разни лагери, ако може.
Очевидно не стана ясно какво се опитвам да кажа - не смятам, че е сериозно да се обявяваш за борец срещу мафията, когато си в коалиция с тези, които по ваши думи са мафията. И спират подобни закони. Ми естествено, че ще ги спират, това учудва ли някой? Забравих, от ПП по дефолт са вечно изненадани.
Наистина не мога да разбера, очевидно разбирате какви са ГЕРБ, но симбиозата между тях и ПП не ви отблъсна.
Продължавате да не харесвате ГЕРБ, но ПП ги харесвате, въпреки че излъгаха за толкова неща и оставиха избирателите си разочаровани, както е видно от резултатите.

Мен лично не са ме разочаровали с нищо. Направиха максимално възможното с оглед ситуацията и пълната липса на естествени съюзници. Симбиозата с Герб беше необходима, изобщо не ги виня за нея. Не можеше да продължи свободното падане без правителство и парламент повече, това бяха не знам кои избори вече, пети ли, шести ли, изгубих им бройката. А заради международната ситуация, нямаше друг вариант, просто нямаше. Кажи какъв беше другият вариант, избори до безкрай, при които при всеки вот, те се стопяваха, защото не смееха да поемат властта крепени от Герб, и когато усетиха, че нямат избор, ще изчезнат от сцената ако не се качат на влака, се качиха. И въпреки че бяха в коалиция с Герб не ме разочароваха. Единственият закон с който ме разочароваха, беше закона за отнемане на автомобили от гражданите без грам да са пипнали лабораториите и скоростта с която излизаха кръвните тестове, и факта че решиха да прилагат тоя закон със същите полеви тестове с които самите полицаи отказват да се тестват, заради честите им фалшиви показания, с които решиха да прилагат закона. Подкрепата им за тоя закон, ме разочарова. Защото не решава нито един проблем, а създава условия за репресия от държавата върху гражданите. Половин година седиш без автомобил, защото без да си направил нищо незаконно, без да си нарушил закона за движение по пътищата си спрян на произволен принцип, изтеглил си късата клечка с фалшивият тест, и гориш, защото държавата така е решила. После половин година ходене по мъки и по инстанции доде докажеш че теста е с фалшив резултат, и си получиш колата. Това беше такъв глупав закон, че не можах да го повярвам че са гласували за. Единственият случай в който ме разочароваха, но после оправиха поне лабораториите да не се чакат месеци кръвните тестове, но въпреки това създадоха проблеми на граждани, докато оправят, а не трябваше. Но както написаха колеги съфорумци, за тях не гласуват хора които одобряват абсолютно всичко в тяхното управление, но като сложа минуси и плюсове, категорично съм доволен от тяхното управление.

# 948
Цитат
Не, не се харесва. Имам поне 10 поста по темата с яростна критика срещу левичарските бюджети на Асен Василев. Знаеш ли кое е по-зле от тях? ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП, ИТН и Величие. В икономиката всичко опира до trade-offs. Жертваш едно, за да получиш друго. Това важи за всичко, апропо.

И да, трудно ми е да преглътна бюджетите на АВ, но още по-трудно ми е да преглътна мутро-клептокрацията на ГЕРБ и ДПС.

Колега, а защо намираш за лоши левите бюджети на Василев. Понеже икономическите резултати на държавата под тяхно управление са отлични. Мисълта ми е че аз самият не намирам нещо лошо в лявото, ако не пречи на икономическите резултати на държавата. Аз имам резерви към лявото, не защото съм десен, а защото ако се прекали с него нещата се сговнясват в цялата държава, като икономически показатели. Но ако умееш да вдигаш пенсии, без да трупаш дълг, да продължи да ти расте БВП, и даже да намаляваш дълга, защото те оставиха държавата с по нисък дълг спрямо БВП, отколкото я взеха. По висок като номинална стойност, от там и мантрата  че заробват държавата, а всъщност го намалиха от 48 на 44% от БВП.
https://www.actualno.com/finance/bnb-objavi-kolko-e-vynshnijat-d … news_2232167.html
Мисълта ми е че лявото само по себе си не е нещо лошо, ако не се прекалява с него. А той не прекалява, защото икономическият ръст е налице, БВП расте дълга намалява, пенсиите са по високи, изпреварили инфлацията, българина съответно е по богат след тяхното управление, с по нисък дълг, и с икономика в растеж. Та мисълта ми е, къде е лошото във всичко това, освен лявото вдигане на пенсиите от Василев, което само по себе си, не е нещо лошо.

# 949
  • София
Явно ще трябва да изпием горчивата чаша докрай. Величието ще ни оправи :

Схема за купуване на гласове
Симон Милков представи на медиите около 500 електронни файла, за които твърди, че са автентични снимки, копия на лични карти, снимани документи и екселски таблици, документиращи целия абсурд около парка. По думите на активиста личните карти и данни, "за които не ме питайте как съм ги придобил", документират схема за купуване на гласове, зад която седи известен варненски бос с прякор на дреха.

Основният въпрос, поставен от Милков, е какъв е произходът на огромните средства, които се наливат в "Исторически парк" и позволяват разрастването на групировката около него.
Този Милков е от хората на Гешев, Медияпул писаха и за него, когато се разприказва за величавите. А Дънката ли беше купил депутатското място на една варненска хубавица от ГЕРБ? Като свински черва са се оплели.

# 950
Аз лично сигурно десет пъти казах в предната тема как ще гласувам, затова не бия камбаните, а не че ме е срам. Ако искате ще повторя, потретя, подесетя, поединайстя.
Гласувах пъстро.  За национални избори гласувах за Синя България, защото са автентичната десница, за разлика от нео-либералите на Христо Иванов, които са ми леви. Подкрепиха ММ и Корнелия Нинова.
За евроизбори гласувах за Герб с преференция. Не ме интересува от кого е Ковачев, за мен в този  - и предния - европарламент имаше само двама души отстояващи българския интерес - той и Джамбазки. Джамбазки нямаше шанс остана Ковачев. Ама бил от Герб, не бил от Герб. Те са му дали шанс, за да влезе гласувах за тях. Не ме е срам. Ако Ковачев бе  от ПП-ДБ щях да гласувам за тях. Ако бе от   Синя България - за нея щях да гласувам. Така се случи, че е от Герб, окей това не ми пречи, гласувах с преференция. Гласовете за Герб в Европарламента не са определящи за управлениото на страна, но вкарвайки Ковачев ще дам вот за прагматичните политики на Балканите.

Благодарение на Ковачев и Джамбазки се призна етническото ни малцинство в Албания, сега той се бори и за Косово. И други работи се направиха благодарение на тях двамата.

П.С. Ако има нови избори пак за Синя България ще гласувам.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 01:14 от Лорд Сняг

# 951
Аз и преди съм писала в темата и винаги е било ясно от постовете ми за коя партия съм. Добри, лоши - това е положението. Намерят ли се хора, които да ми вдъхнат доверие и да имат реален шанс да влязат и да участват в някаква коалиция, ще си променя вота. Но такива няма. Не се заблудих, че ИТН са новите спасители и че ПП ще направят нещо. Не ми хареса как тръгнаха и с каква настройка, особено ПП. На Възраждане глупостите ги игнорирам, а сигурно и те самите не вярват в тях. Другите нови играчи са прекалено малки, слаби и несериозни. Партии бол, уж избор бол, ама не съвсем.
Политиката е грозно нещо. И не смятам, че е възможно изобщо някога в нашата политика да има бяла и добра партия, която да бъде допусната да направи нещо. Но просто едни знаят как да я играят тази игра.

# 952
  • София
Но на всички е ясно кои ако дойдат на власт ще забранят опонента, и ще почнат да го вкарват по затворите, и това няма да са либералите. Пример, Русия.........

В светлината на не особено отдавнашния арест на Бойко, когато ПП-тата дойдоха на власт, е малко неволко да ни плашите, че другите, дето не са либерали, щели да забраняват партии и да мятат по затворите опонентите си. Просто напомням - едва ли е било нарочно от твоя страна, ама някакси тоя довод отпадна в момента, в който Киро реши да шерифства на гърба на опонентите си.

# 953
Не с цел да защитавам ПП, в никакъв случай, но това с ареста беше някакво странно и първосигнално решение на Киро според мен, не на партията.

# 954
Скрит текст:
Но на всички е ясно кои ако дойдат на власт ще забранят опонента, и ще почнат да го вкарват по затворите, и това няма да са либералите. Пример, Русия.........

В светлината на не особено отдавнашния арест на Бойко, когато ПП-тата дойдоха на власт, е малко неволко да ни плашите, че другите, дето не са либерали, щели да забраняват партии и да мятат по затворите опонентите си. Просто напомням - едва ли е било нарочно от твоя страна, ама някакси тоя довод отпадна в момента, в който Киро реши да шерифства на гърба на опонентите си.

Е аз затова казвам либералите, не казвам Киро. Аз коментирах вече, че това им беше голямата грешка. Защото това действие не се прие безкритично дори от собственият им електорат. ДБ се разграничиха от ареста, ако помниш. Ти тогава не беше във форума, ако беше, можеше и да си ме запомнил какво написах в темата, в нощта на ареста. Защото аз и тогава бях гласувал за тях, но тук поста ми беше точно обратното на див възторг на ставащото, в който беше изпаднала цялата тема.
Ами бях доста притеснен, има ли доказателства срещу него, или не, защото ако се окаже че няма, това ще е голяма грешка. Тогава спряха всички телевизии, и почнаха директно всяка една от тях, да предава на живо ареста. Grinning, много беше забавно в цялата тема, ама аз не се забавлявах. Защото усещах и че това е страшно тъп опит, който ще им донесе повече щети, отколкото ползи, да се консолидира управлението на ПП, ДБ, ИТН и БСП създавайки силен антиГЕРБ елемент чрез ареста на Борисов, който да заглуши започналите проблеми в коалицията заради войната в Украйна.

Но по въпроса за опонента, щях да съм спокоен ако някои политически лидери сами не твърдяха че ще вкарат политическите опоненти в затвора, ако вземат властта.

Костадинов:
Тези които са против АЕЦ Белене, мястото им е в затвора.
https://faktor.bg/bg/articles/vazrozhdenikat-kostadinov
Костадинов:
Мястото на противниците на МОЧА е в концлагер
https://tribune.bg/bg/mrezhata/kostadinov-shte-prashta-v-kontsla … nitsite-na-mocha/

И прочие закани. Което показва че не са почнали с вкарването в затвора на опонентите си, само защото не са взели властта. И аз просто напомням, едва ли нарочно си ги пропуснал тия работи.

Като казах Коцето новият му враг са Величие. Много добре се ориентира откъде идва опасността:

Тия са американски проект, не се подлъгвайте. "Величие“ са за членството на България в НАТО и ЕС. Влизането им в парламента ще позволи да паднат много маски. Не се притесняваме, не се страхуваме. "Величие“ не е заплаха за нас. Имаше такива опити с "Български възход“, влезе в парламента, започна да гласува с евроатлантическото мнозинство, а нейните избиратели разбраха, че са излъгани.

Интересно че Величие, които за първи път в живота си, в момента, им чета техни тези, не ми приличат баш на Възраждане. Различни ми изглеждат. Забележете какво отговарят на въпрос трябва ли да се помага на Украйна. Те не казват не трябва, а че не можем, това са съвсем различни неща, и съвсем различни послания носят в себе си.

Михайлов:

Ставащото там не е СВО, а е война. Ние нямаме възможност да помагаме. Нямаме нужните средства. Ние сме невръстно дете в политиката, защото сме унищожена държава. Другото любопитно на въпрос трябва ли хора с двойно гражданство да бъдат допускани до управлението (помните казуса с Киро), казват да.

На въпрос биха ли участвали в съставяне на правителство, отговарят по следният начин:

Не бихме участвали заедно с първите две сили (Герб и ДПС), но в разговори за правителство бихме участвали защото това изисква политическата култура.

От това което чета, за първи път се запознавам с тяхното лице, тия хора ми изглеждат много различни от Възраждане и като тези и като поведение, по нормални, противно на форумната теза, че тия са още по ненормални от Възраждане. Даже не виждам и много общо между тях. Те не ми приличат на войнстващи русофили като Коцето, а по скоро като някакъв нов феномен, консервативен, но не войнстващо консервативен. И не дори проруски. Интересно на въпрос България трябва ли да излезе от НАТО и ЕС, не намирам отговора, но няма да се изненадам, от това което прочетох, ако Коцето се окаже прав, че те верно не са за излизане от НАТО и ЕС. Което хептен ще ги разграничи от Възраждане. Дали нямаме всъщност нов вид интернет ютуб БСП, такова каквото може да привлича млади хора, за разлика от БСП, а не ново Възраждане. На такива ми приличат, от това което прочетох. Което ме радва, нов вид младежко интернет БСП, пред нов вид войнстващи възрожденци е за предпочитане.

А, ма те си го казват, за оставане в ЕС и НАТО още в първата си изява след изборите. Те не са никакво Възраждане, те са ново младежко БСП.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 06:13 от Никола Тесла

# 955
Аз какво да кажа като живея във Варна и трябва да си съседствам с генерали и копейки. :/ Чувствам си правата направо стъпкани.

Премести се в София.

# 956
  • София
Колко пъти да обяснявам, че ротацията беше проблемна защото ГЕРБ искаха много и премиер и външен ...
Габриел излезе с един списък в който изброи поне 10 министри на ППДБ които остават да управляват, ама тази алчност ...

И един-два параграфа трябваше да се подпишат, ама друг път.

# 957
Доста сте изписали и е нормално на база на емоциите, но като цяло оценката е дадена...
Не помня кой писа, че било писано , че уж ППДБ са били от години, а след това от 10 месеца и искам да поясня.
В началото ПП и ДБ нямаха много общо. Киро и Асен не са избирани, а са спуснати от Радев и не случайно , те го подкрепяха безрезервно при президентските избори.
Преди това никой не беше чувал за тях. Нещо като Милен Велчев и Ники Василев при Симеон.
Та реално от 2021 до преди 2 месеца Асен Василев и Кирил Петков управляват и през служебните на Радев и през сглобки с ДБ, ИТН, БСП , ГЕРБ и ДПС.
Кирил Петков като премиер не успя да изкара и година преди скандалите и гафовете да станат толкова много , че да падне.
Денков можеше да изкара цял мандат в ротация , но избраха пътя да изнудват за цялата власт с 64 депутати и не им се получи.
Така безсмислените избори за тях си бяха много смислени, защото на тях беше дадена оценка на свършеното от тях последните 10 месеца при Денков.
Резултатите са ясни ...
Слаб две оценка с 24 загубени депутати и над 300 хиляди гласа само за 10 месеца.
Стигнаха до там, че до последно не се знае дали няма да са и четвърти на тези избори, а само преди 2-3 години си мислеха, че са се бетонирали на власт.

# 958
Никаква оценка няма, партиите въобще не се вълнуват от ниската избирателна активност и че 70% от имащите право на глас не припознават никой от сергията.
За какво представителство въобще говорим, след като хората не желаят тези политици, а да не говорим колко пък казват, че гласуват с отвращение.

Слаб 2 е за всички партии, няма печеливши.

# 959
Е как да няма печеливши.
Мафията спечели.
Пак ще текат пари към тях. Това, ако не е печалба.

Общи условия

Активация на акаунт