Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 435 411
  • 13 802
  •   1
Отговори
# 960
Дообре ...
Я ми кажи каква беше активността на предните избори, а каква беше активността на тези за по предните...
Кога за последно активността прехвърли 50%

Оценката е ясна, а защо ... вече го писах
През 2022 ППДБ имаха 83 депутати
На изборите сега получават 40 депутати.
Вече беше казано няколко пъти , че в същото време ГЕРБ запазват депутатите си без един, а други като ИТН и ДПС качват значително.
Но според теб и ИТН които вдигат резултата си с почти 50% за година били със слаба оценка.

# 961
Е как да няма печеливши.
Мафията спечели.
Пак ще текат пари към тях. Това, ако не е печалба.

2023г. - 347 700 гласа - 13,75%
2024г -  366 562 гласа - 17%

Дали няма печеливши ?
Единствената партия, която качва номинално гласове е ИТН.
Всички други са със значителен отлив.
Дори и ДПС!
Просто избирателната активност е критично ниска.

# 962
За всички търсещи всякакъв начин да оправдават провала на ППДБ и загубените повече от една трета депутати за година, ще им дам един пример.
Васил Терзиев стана кмет на София със 175 хиляди гласа
Мая Манолова НЕ стана кмет на София със 190 хиляди гласа

Кой е с високата оценка и кой със слабата...
София синя ли е или червена ...

На никой от политиците и искащите власт не му пука реално каква е активността, а дали печели или не, дали прибавя влияние или губи.

# 963
Виждам, че се съпоставят Величие и Възраждане, на база прилики и разлики.
Според мен има повече разлики...

# 964
Арестът на Боко беше нещо странно и първосигнално, но го отдавам на факта, че го мразят в червата, както и аз. Но и не прецениха, че Боко има хора навсякъде, винаги ще го покрият, вкарването му в затвора е нещо почти невъзможно. Сглобката на ПП с Герб беше нещо ужасно, но нямаше как иначе да се състави правителство. Поне ПП се опитаха да им ограничат постовете и правомощията максимално, но не се получи.

# 965
ППДБ си плащат цената на сглобката,обаче ако темата още 6м.+месеца се занимава с дъвчене и фиксация върху тях,ще си помисля вече разни неща.

Моето мнение беше изказано от друг потребител по-назад в темата, от доста наблюдения- сънародници искат да живеят в правова държава,с ред,нормална такава,уви ,когато опре до това същите да спазват законите,все търсят как да ги заобиколят.От вчера ,в рамките на няколко часа, два примера имам,а те са ен по толкова.

# 966
Да се надяваме, че вече няма да се случват арести по тоталитарен тертип - да арестуват някого  просто защото го мразят, а не защото имат законови причини за това.

Понеже, както писа назад Странна птица, това е управление тип Путин, а не рекламираното европейско.

# 967
Ако твърдението "всеки народ си заслужава управниците" е истина и ние се очертаваме като неспособни да изберем достойни такива, се питам, с какво американците са по добри от нас, предвид опциите, които имат на предстоящите избори.
Та в този ред, се сещам и за друго - "Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят.". Не знам чия е тази мисъл, но ми звучи по достоверно от другата.

# 968
  • София
Никаква оценка няма, партиите въобще не се вълнуват от ниската избирателна активност и че 70% от имащите право на глас не припознават никой от сергията.
За какво представителство въобще говорим, след като хората не желаят тези политици, а да не говорим колко пък казват, че гласуват с отвращение.

Слаб 2 е за всички партии, няма печеливши.

Което е малко странно, защото листа с партиите изобщо не е малък. И, ако човек иска да гласува, може да проучи всички партии и да си избере тази, която е най-близо до неговите виждания. Проблемът е, че всички масово гледат големите партии, а никой не се интересува нито от програмата, нито от листите. Ако някой иска да даде гласа си, ще проучи, ще прочете, ще се поинтересува и ще намери своята партия, дори и да е малка. Сергията изобщо не е малка, но тъй като, на малките не им се дава медийна възможност да се покажат, да обяснят какво предлагат, какви са визиите им за развитие на държавата и т.н., а и те самите нямат достатъчно средства, за да се популяризират, хората гледат само големите. И, като не им хареса никой, просто не гласуват.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 08:50 от Lady Cassiopeia Duval

# 969
Аз пък известно време се ядосвах на изборите. После и аз взех да гледам философски. Избори толкова начесто ме калиха. Ми такава е волята на народа. Харесва ми или не, това е. Това е демокрацията. И обществото. Живеем заедно и си зависим.
Относно първата сила. Ми кой е виновен, че Бойко излезе най -опитен и обигран политик. Работи и в екип, макар да го отричате и да влизате в шаблони от плюене. На практика влиза в съюзи, коалиции или каквито там уговорки имат и си е във властта.
Даде се възможност и на Киро, и на кой ли не. Ма съдебна реформа, Ма арести, Ма какво ли не. Е кой е виновен, че не се получи. Народа ли??? Бойко ли??? Не, стига отклоняване. И народа не е виновен, че тези са поредните, дето не стават.
Народа си има право на избор. И ако ще да реши да даде шанс на възраждане да управлява, това е положението. И затова не се мисли и правят промени за частни случаи. Като Гешев, българите в чужбина, Ма само един коя си чужбина, служебно правителство, Ма за един кой си човек.

# 970
има и някакъв процент будни хора, които избраха извън известните партии, а именно - величие. ето това е човек да се поинтересува и за ъндърграунд музиката, не само топ 10.

# 971
  • София
усеща ли се еуфория сред държавни калинки, активисти-бойковисти, лихвари и мутри извън форумната напълно разбираема еуфория?

Е, как, сигурно в Пирогов са пукнали шампанското.

За Пирогов не знам, обаче в министерството на иновациите напрежението може да се реже с нож. Всеки мълчи и не смее да шукне. Поне така чух от моя близка, която работи там.

# 972
  • Другата България
ППДБ си плащат цената на сглобката,обаче ако темата още 6м.+месеца се занимава с дъвчене и фиксация върху тях,ще си помисля вече разни неща.
Blush Всяка фиксация е нездрава, независимо от обекта, но пък много зависи от субекта.
А понякога е просто ограничен речников запас .Blush

ДПС имаха ли официално изявление  или е само онова на Пеевски от неделя, в което не каза нищо?

# 973
а при вас активистите на герб как е?

# 974
има и някакъв процент будни хора, които избраха извън известните партии, а именно - величие. ето това е човек да се поинтересува и за ъндърграунд музиката, не само топ 10.
Цял месец социолози, политолози и всякви подобни, говореха за изборите всеки божи ден и никой дори не спомена за тази партия, а се оказа /по думите на П.Симеонов/, че е имало питане за нея - какви са, що са.
Доста трябва да е буден човек и с много свободно време за да може да провери всички, които са в списъка на кандидатите. От друга страна обществените медии, толкова упорито набиваха кой на кое място ще бъде, че няма как човек да избяга от манипулирането, което се вихреше.

Общи условия

Активация на акаунт