Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 601
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 945
Аз съм за това да си се пуши навсякъде, по всяко време. Какви са тези глупости с цигарите, които правят от години? Впрочем знам какви са, това е възможно най-удобният тренировъчен полигон за всякакви обществени експерименти.

# 12 946
Аз съм за това да си се пуши навсякъде, по всяко време. Какви са тези глупости с цигарите, които правят от години? Впрочем знам какви са, това е възможно най-удобният тренировъчен полигон за всякакви обществени експерименти.
т.е.?

# 12 947
Ще видим дали ще писнат ресторантьорите.Хората  пушат пред заведенията и дори не са много пушачите.Всеки път като прочета, че в Б-я навсякъде се пуши на закрито, не знам в една и съща Б-я ли живеем?От 2013г. е забранено пушенето на закрито, не знам кой къде обядва и го одимяват.Аз знам съвсем малко места в София с обособена закрита тераса, НО тераса!Не закрито помещение.За Черноморието е друго.Там на полузакрито е пълно с чужденци с деца на всякаква възраст, вкл.бебешки колички, които пият алкохол и пушат на масата с дечурлигата.Това е всяка година.Хората спокойно се забавляват, иначе знаем, че у дома в страните си, са примерни родители, защото иначе.....

# 12 948
Има достатъчно заведения, в които не се пуши и това не им е съсипало бизнеса. И тези, и неспазващите забраната губят някакви клиенти, но не дойде края на света с въвеждането на забраната, както се страхуваха пушачите. Доста пушачи одобряват непушенето в заведенията, защото вкъщи не пушат на децата си и искат да могат да отидат с тях на ресторант.
За спирките преди много години слушах, че в Полша на 20 м  от спирка не се пуши. Забрана или възпитание не знам. Случвало ми се е да стоя на спирка и до мен да задими някой. Аз се премествам, няма драма, но е досадно и защо да съм длъжна, щото той видиш ли си купил цигари и платил данък, аз да му дишам отровите. На детските площадки също. Достатъчно кухи лейки има, които не винаги мислят накъде отива дима, а и няма нужда да ги гледат деца. Също за бирите, в много страни на улицата не се консумира алкохол. Ако си на зор с бутилката в непрозрачна торба. Ние тук да браним правото да се пие на детски площадки не ни прави много цивилизовани.
Не са най-големите ни проблеми това, но наличието на други, не пречи да се погрижим за тези.

# 12 949
Има достатъчно заведения, в които не се пуши и това не им е съсипало бизнеса. И тези, и неспазващите забраната губят някакви клиенти, но не дойде края на света с въвеждането на забраната, както се страхуваха пушачите. Доста пушачи одобряват непушенето в заведенията, защото вкъщи не пушат на децата си и искат да могат да отидат с тях на ресторант.
За спирките преди много години слушах, че в Полша на 20 м  от спирка не се пуши. Забрана или възпитание не знам. Случвало ми се е да стоя на спирка и до мен да задими някой. Аз се премествам, няма драма, но е досадно и защо да съм длъжна, щото той видиш ли си купил цигари и платил данък, аз да му дишам отровите. На детските площадки също. Достатъчно кухи лейки има, които не винаги мислят накъде отива дима, а и няма нужда да ги гледат деца. Също за бирите, в много страни на улицата не се консумира алкохол. Ако си на зор с бутилката в непрозрачна торба. Ние тук да браним правото да се пие на детски площадки не ни прави много цивилизовани.
Не са най-големите ни проблеми това, но наличието на други, не пречи да се погрижим за тези.

Кои са тези заведения? В София навсякъде има външна част на ресторантите и там се пуши без проблем.
Аз пък съм непушач и не одобрявам регулирането чрез забрани.
А и като си навън какво значение има накъде отива дима? Той се разсейва. Голям зор да се преместиш две стъпки настрани. Аз лично не сядам до пушачи, а в ресторанти като седнат пушачи на съседната маса въобще не усещам. Дима се разсейва много преди да стигне до мен. Единствено ако съм на масат с пушач и вятъра духа срещу мен мога да усетя.
Впрочем да се съберат всички пушачи в България не могат да съберат отровите на Мини Марица Изток, но както винаги тръгваме от дребното към голямото.
В Гърция няма такива страшни рестрикции за тютюнопушене, но ние ще сме изолиран остров и дима от там няма да долита тук.
Вярва ли някой че тези забрани ще решат проблема? Просто ще се увеличи нелегалният внос! Нали уж сме борили сивият сектор?

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 00:06 от Лорд Сняг

# 12 950
т.е.?
Т.е. след време  е напълно възможно да забранят да се пуши навсякъде, ако нещата продължават в този дух. Не исках да го казвам, за да не развалям играта, но след цялата тази разправия просто не издържах. Този мач сме го играли вече един път с марихуаната, таман сме тренирани и във форма за новия сблъсък.

# 12 951
Автомати за лекарства трябва да има. Има дори градове, където не нощна, ами и дневна аптека няма, няма и нощен обществен транспорт до друго населено място с аптека, има и селища, на които транспортът е един автобус сутрин и един вечер, а и не е безплатен - по 3-4-5 лв допълнително, ако извън редовното ходене "до града" ти потрябва нещо дребно без рецепта.

Поддържането на сериозна аптечка не е оптимално, защото се стига до изтекъл срок на неизползвани неща, изхвърлянето им  и напразно похарчени пари.

Наличието на продавач, наречен фармацевт, не е оптимално решение за дребните проблеми, защото има и заплеси като мен и ми пробутваха, каквото им е залежало - например в един момент изчезна определено нещо от всички аптеки, и накрая продавачката в една аптека ме убеди, че еди-какво си било "аналог" - оказа се чиста водичка, т.е. хомеопатия, но пък на цена колкото истинския медикамент.
И така три пъти, докато се науча, че в аптека НЕ се пита за препоръка.

# 12 952
Аз не разбирам това за марихуаната.В Германия и Малта я легализираха, в доста от щатите също.Къде я пушат?
Цената на цигарите постоянно се вдига.В Нидерландия т.г. от 8 еу са стигнали до 15еу за кутия.Наскоро властите им ревнаха.От м.юни търпят загуби за милиони евро.Чудели се какво е станало.Сигурно пушачите са минали в другият отбор. Joy Изобщо евро властите знаят ли какво искат?Хем да не се пуши, хем приходите да валят.Коя е следващата мярка, да се вдигнат данъци, да се измислят някакви нефелни такси, какво?В Мексико от тази година е забранено пушенето навсякъде, освен вкъщи.На тях,защото всичко им е наред, пребориха картели, корупция, трафик на хора, само пушенето им е проблем.
Разбирам непушачите, че е неприятно да им мирише лошо от несъобразителните пушачи на открито, но едва ли вторите умишлено се завират в някой нарочно, пък и откъде знаят дали не е пушач и той?Да ви кажа честно, не намирам забраната за загриженост за здравето на населението.Особено у нас както масово се доплаща и заплаща за какво ли не, вкл. и за детско лечение, раждане и т.н.Цялата работа е някаква демагогия и отклоняване на вниманието от цялостната идиотска политика на ЕС.
Аз съм твърдо ЗА автоматите за лекарства без рецепта и твърдо против рекламите на всякакви лекарства по телевизията.Трябва първо да започнат от там, категорична забрана на лекарства и добавки в медиите!

# 12 953
  • София
Лорде, не правя внушения. Левски се е борел за свободата на България. Как мислиш - дали е искал просто да си бъдем там като територия без държава? Значи е искал да възстанови това, което ти наричаш минало - българската държава.

Също така той е смятал, че българите трябва да бъдат равни с останалите народи, демек да не бъдат роби на САЩ или на Русия, ако заложим по-съвременен контекст /както тогава са били на османците/. И колкото и упорито да ме наричате русофил, няколко пъти съм казвал именно това в тази тема - че за мен България трябва сама да решава какво и с кого, с други думи да излезе от тоя режим на постоянна зависимост и сляпо покорство пред някой друг.

Равенството, за което говорим, изключва ЕС, където всеки, който не е съгласен с Брюксел /като да речем Унгария/, е тормозен и чак се търсят начини да се променя вътрешнното законодателство в ущърб на такива държави. Това не е равенство и е очевидно, че някои държави са приемани за по-низши от други. И няма нищо общо с това да сме американски ястреби /или предишната версия на ястребите, а именно пламенни комунисти/.

# 12 954
https://www.youtube.com/watch?v=IAyVm7i5cQw
Проф. Нако Стефанов: Ние сме свидетели на полуразпад на държавността и на българския дух

# 12 955
До тези пясъчници нали са все родителите на децата. Да им забранят и бирите тогава.
Аз съм пушач, но пуша единствено на балкона вкъщи. И на спирки не димя на чакащи превозно средство. Кой ще пуши над децата на площадките, освен собствените им бащи, майки и баби. Няма ли самоконтрол там ?
Явно си от малцината, които се съобразяват.
Познай дали има самоконтрол... Някои площадки са го обърнали на заведения с детски кътове...
За заведенията, понеже посещавам по изключение, винаги са ме питали за пушачи или не, т.е. имат зали за пушачи там. Последният път минавайки през залата за пушачи имаше количка с новородено..

# 12 956
И със забрани ще възпитават родителите/хората.

# 12 957
  • София
Че то няма друг начин.

# 12 958
Ама никой не иска да възпитава никого.
В обществото много неща се налагат със забрани. Що не стане незабранено да се краде и да разчитаме на самосъзнание.
Значи който иска вкъщи да пуши в лицето на детето си, негов проблем, на обществено място да се съобразява.
Никой не трябва да е длъжен да диша дима на пушачите.
Бях чела, че в турската киноиндустрията е правило пушене да не се показва. Обърнах внимание, че е така. По-големи пушачи от нас са, не е проблем за религията, та сигурно има аргументи за.
При нас след като е доказано, че няма съобразяване на детските площадки за пушенето и пиенето, явно трябва със забрана да се наложи.

# 12 959
Забрани на хартия, които никой не контролира и не спазва. А възпитания човек не се нуждае от забрани.
На детските площадки пушачите са родители, които сами решават как ще си възпитават децата. Има куп теми, в които тази теза се защитава - никой не бива да отнема правото на родителя, как и какво ще прави за детето си.
В един момент се появява противоречие.

Общи условия

Активация на акаунт