Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 542
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 990
  • София
Не, демокрация не означава свобода.
Все смятах, че значението на основни думи върви за ръка с общата култура, поне в сериозни теми като тази.
Но не означава и диктат.
Пушачите кому пречат като пушат на открито?
.....

Диктатура е друга дума, с чието значение настоятелно моля да се запознаем преди да я използваме.
А после благодарете комуто пожелаете, че не сте я познали.

# 12 991
Щом имаш възможостта да оспорваш мнението на  правителството живееш в демокрация. В диктатурата за такова нещо щеше да си в затвора или разстреляна.
Прави ми впечатление че най-големите противници на демокрацията пищят на умряло когато някой им посегне на правата, но не казват какво ще правят ако няма демокрация

# 12 992
Поредната буря в чаша вода е с това пушене, помня какъв вой беше преди да се забрани пушенето в заведенията, хората свикнаха и за всички е по-добре. Аз съм пушач, но не влизам в заведения, които нарушават забраната и е задимено, защото не искам да се вмирисвам на  пепелник. По същия начин хората ще се научат и къде на открито е разрешено и къде е забранено да пушат. Ако се стигне дотам. Никой няма да пукне, ако не може да пуши на спирката. Има сума ти пушачи, които не, че толкова им се пуши, но си уплътняват свободното време, като ги наставят докато чакат нещо. Ще свикнат да изпушат една цигара, па тогава  да влязат в гарата, а не да изпушат пет в навалицата на перона..

Излишни са тия големи думи и страсти.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 16:03 от Iris04

# 12 993
Не, демокрация не означава свобода.
Все смятах, че значението на основни думи върви за ръка с общата култура, поне в сериозни теми като тази.
Но не означава и диктат.
Пушачите кому пречат като пушат на открито?
.....

Диктатура е друга дума, с чието значение настоятелно моля да се запознаем преди да я използваме.
А после благодарете комуто пожелаете, че не сте я познали.
Изпадаш в дребнотемие и заяждане. Представи си, че в тази тема има и хора, които помнят с какви обещания са залъгвани след 1989-та година. Аз не желая да ми разясняват понятия от уикипедия, а предпочитам да си запаля цигарата, без да ме наобиколят пет ченгета и да ме питат сега какво правим.

# 12 994
  • София
Запали и цялата кутия едновременно 🙂
Но ако мнозинството от имащите право на глас са решили, че не може на определени места чрез законно избраните си представители, то не може.
Толкова е просто 🙂
И не, не е геноцид, нито е терор, нито е диктатура, а ред в цивилизация.

Да, пушач от дете съм.

# 12 995
Поредната буря в чаша вода е с това пушене, помня какъв вой беше преди да се забрани пушенето в заведенията, хората свикнаха и за всички е по-добре. Аз съм пушач, но не влизам в заведения, които нарушават забраната и е задимено, защото не искам да се вмирисвам на  пепелник. По същия начин хората ще се научат и къде на открито е разрешено и къде е забранено да пушат. Ако се стигне дотам. Никой няма да пукне, ако не може да пуши на спирката. Има сума ти пушачи, които не, че толкова им се пуши, но си уплътняват свободното време, като ги наставят докато чакат нещо. Ще свикнат да изпушат една цигара, па тогава  да влязат в гарата, а не да изпушат пет в навалицата на перона..

Излишни са тия големи думи и страсти.

Хората пушат отвън.  Масово

# 12 996
Ами пак ще си пушат отвън, то става въпрос за определени места да е забранено, които са разумни, като четох препоръката.
Заставаш на някое незабранено и  ако щеш една от друга ги пали, като моя мъж.

# 12 997
  • Разпиляна във въображението
А някои държави ги забраняват от раз след определена година. Ако ще се грижим за здравето така се прави.

# 12 998
Ами пак ще си пушат отвън, то става въпрос за определени места да е забранено, които са разумни, като четох препоръката.
Заставаш на някое незабранено и  ако щеш една от друга ги пали, като моя мъж.

Така, така...първо се забрани да се пуши отвътре, после на забранени места отвън, накрая ще забранят и вкъщите хората да пушат. То така се почва. И каква е логиката да не се пуши вън?
Ето вчера бях на маса с пушач, димът едва-едва го усещах, (това да съм на тази маса с пушач бе мой личен избор) и то само защото вятърът духаше срещу мен, а тези на съседните маси - хич.  Сменихме си местата - спрях да усещам дима. А говорим за половин метър разстояние
Помня навремето какъв натиск бе хотелите да обособят пушални. Направиха ги, забраниха пушенето вътре. Никой не плати разходите на хотелите.

# 12 999
Да, ама зад вас са седели хора, които не са му никакви на тоя пушач и никой не ги пита искат ли да му дишат дима.
Толкова приказки се изприказваха тогава, как заведенията щели да фалират, хората щели да спрат да ходят, как щели да пият без да пушат, видя се, че не ходят главно с цел да пушат, заведенията са си пълни и то точно в залите за непушачи и никой не фалира.

Дребни проблеми са това, пушачите ще си намерят къде да пафкат, а колкото по-малко, толкова по-добре. В края на краищата това е порок, не е нужно да му  осигуряваме комфорт.

# 13 000
Запали и цялата кутия едновременно 🙂
Но ако мнозинството от имащите право на глас са решили, че не може на определени места чрез законно избраните си представители, то не може.
Толкова е просто 🙂
И не, не е геноцид, нито е терор, нито е диктатура, а ред в цивилизация.

Да, пушач от дете съм.

Извинявай, обаче това са пълни глупости. Това, че партията, за която съм гласувала, предлага да се спре пушенето на открито, не значи, че аз, като техен гласоподавател съм съгласна с това.

# 13 001
  • Буркина Фасо
Не следя много последните политически изцепки, но от вчера ми се набива спорът между фармацевти и политици, които искат вендинг машини за лекарства, та да дам и моите 5стинки по темата
1) невъзможно е във всяко село да има аптека или автомат, има села с по 100 жители,  повечето възрастни на сериозни медикаменти, които този месец я купят два блистера аспирин или аналгин, я не
2) проблемът е, че в областните и общинските центрове няма денонощни аптеки. Във всички тези градове обаче има спешна помощ или неотложни кабинети, та не е ли възможно НЗОК да финансира нощни аптеки към тези звена, така ще може да се продават и лекарства по лекарско предписание, ще е подсигурена охрана, защото така или иначе спешните центрове имат организирана такава. Максималната отдалеченост на село от такъв център е 20-25км, за 30 мин с автомобил стигаш до спешния център, ако състоянието е супер спешно, така или иначе се вика линейка.
Хората, които живеят отдалечено, имат запаси от лекарства и от храна. Въпреки че денонощна аптека имам на 1,5км от дома сме я ползвали последните 20г два пъти, точно след посещения на спешен център и неотложен кабинет
както трябва всяко село от 100 жители да има  вода, ток, мобилна/тел. свързаност така трябва и лекарства да има.
както токаджии, водоноски и телефонкаджии решават този проблем, така и хапчетата трябва да го решат.
все пак  могат законно да ти взимат задълженията и данъците - да ти предоставят и услугите.

# 13 002
Щом имаш възможостта да оспорваш мнението на  правителството живееш в демокрация. В диктатурата за такова нещо щеше да си в затвора или разстреляна.
Прави ми впечатление че най-големите противници на демокрацията пищят на умряло когато някой им посегне на правата, но не казват какво ще правят ако няма демокрация
Нямаш тази възможност, можеш да изкажеш мнение за работата на правителството, което мнение пет пари не струва и никой не го взема под внимание. Свободен си да се спасяваш сам, както прецениш.

# 13 003
  • София

Извинявай, обаче това са пълни глупости. Това, че партията, за която съм гласувала, предлага да се спре пушенето на открито, не значи, че аз, като техен гласоподавател съм съгласна с това.
Нека са глупости, съгласен съм.
Аз пък няма да давам квалификации какво е да гласуваш за партия без да се запознаеш с политиката ѝ по всеки въпрос, който ти е важен.

# 13 004
Мина ми покрай ушите, че се говори, че целта на вендиг машините за лекарства е да бъдат собственост на сина на Йордан Цонев.
Цитат
ПП/ДБ: Йордан Цонев лобира за вендинг машините и си намери „златен пръст“ в лицето на Възраждане. Този закон е на ДПС-Пеевски

ПП/ДБ призовават за отлагане на закона за вендинг машините, тъй като зад него стоял лобистки интерес на Йордан Цонев, който минава през партия Възраждане, казват от коалицията.
-----------------

Пеевски е изпълнител на стар геополитически сценарий на Турция за България. След Доган, следващи в дневния му ред са президента и Бойко Борисов. Има решение на глобално ниво, че Пеевски ще бъде използван само докато продължава войната в Украйна.
Проекта на Румен Радев е проамерикански  проект, съгласуван  на най-високо ниво с Големия брат.
https://www.youtube.com/watch?v=KZgxoZohy0Y

Как Пеевски владее правосъдието
https://www.youtube.com/watch?v=CE2JDNSKX8A

Общи условия

Активация на акаунт