Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 531
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 12 960
То и сега не е ли забранено да пушиш около училище,детска градина,на тротоара им да речем?!Аз така знам.

"За" пушенето на открито,"за"  вендинг машините за лекарства,все пак ако някой е решил да се трепе,ще го направи и с Доместос,а пък за другото,безконтролно взимане на каквото е заредено във вендинга-токсиколозите и те трябва работа да имат.
Иначе има доста малки населени места без аптеки,камо ли денонощни такива.

"И така три пъти, докато се науча, че в аптека НЕ се пита за препоръка."Доктор също не се пита,четеш в нета и се самодиагностицираш,лекуваш,четеш си листовката,чиста работа.

# 12 961
Аз нямам проблем с пушенето на открито, стига да не ме опушват по неволя. Мога само да си представя какво е да си зависим от това нещо и затова не съдя никого. Въпросът е да се съобразяваме.
По аналогия аз имам куче, но след него си чистя, понеже не искам от една страна да превърна малкото зелени площи в тоалетна, камо ли някой да си го носи по подметките у тях. Обаче е трудно човек да се постави в обувките на някой и да "съобрази" всичко за всеки.  Мога само да гадая аз в какво съм несъобразителна Simple Smile, все пак не сме идеални.

# 12 962
  • Буркина Фасо
когато общините дават разрешение за откриване на аптека в града трябва да има изискване такава да се открие и малкото населено място от общината.  с по-голямата печалба от едната аптека ще покриват по-малката от селото.  не може всичко губещо да го натрисат на държавата.

# 12 963
Странната птица, членството в ЕС е доброволно, не задължително. Ако Унгария се чувства тормозена, може да напусне.

# 12 964
...
На детските площадки пушачите са родители, които сами решават как ще си възпитават децата.
...
Ама чуждите деца няма нужда да дишат и да гледат.

Как пък ще откриваш обект и ще те задължат да откриеш два?!?!
Автоматите за лекарства ще решат проблема отчасти за малките населени места. Противниците могат да имат аргумент в условията на съхранение, защото ако тялото на автомата е на открито през лятото и зимата ще се нарушават условията на съхранение, но е пълна глупост, че някой може да си вземе много от нещо и да се нагълта, защото в отворената аптека също никой не може да го спре.

# 12 965
Вчера мернах изказването на македонския Копейкин,даде дъвка за навъртане на политически километраж и рейтинг.
С македонци съм учила,разбирахме се,помагахме си,не се мразехме,всичко беше точно,някои останаха в Бг да работят,омъжиха/ожениха се тук/и за българи/,живеят си тук.

# 12 966
Странна птица има тема за история.  От 681 до 1947, влез и пиши в нея за Левски, Ботев и пр.
Моля те да не оспамваме тази тема,  ще подразним всеки който не се интересува от история (и с право темата е за съвременна политика), а после ще се жалиш че те трият. Само това казвам и съм пас.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 11:01 от Лорд Сняг

# 12 967
  • Буркина Фасо
Странната птица, членството в ЕС е доброволно, не задължително. Ако Унгария се чувства тормозена, може да напусне.
неосъзнатите тормозени защо не напуснат БГ ?

# 12 968
Ами нарича се емиграция. Запада е пълен с българи, изтока обаче не.

# 12 969
  • София
Скрит текст:
Има достатъчно заведения, в които не се пуши и това не им е съсипало бизнеса. И тези, и неспазващите забраната губят някакви клиенти, но не дойде края на света с въвеждането на забраната, както се страхуваха пушачите. Доста пушачи одобряват непушенето в заведенията, защото вкъщи не пушат на децата си и искат да могат да отидат с тях на ресторант.
За спирките преди много години слушах, че в Полша на 20 м  от спирка не се пуши. Забрана или възпитание не знам. Случвало ми се е да стоя на спирка и до мен да задими някой. Аз се премествам, няма драма, но е досадно и защо да съм длъжна, щото той видиш ли си купил цигари и платил данък, аз да му дишам отровите. На детските площадки също. Достатъчно кухи лейки има, които не винаги мислят накъде отива дима, а и няма нужда да ги гледат деца. Също за бирите, в много страни на улицата не се консумира алкохол. Ако си на зор с бутилката в непрозрачна торба. Ние тук да браним правото да се пие на детски площадки не ни прави много цивилизовани.
Не са най-големите ни проблеми това, но наличието на други, не пречи да се погрижим за тези.

Впрочем да се съберат всички пушачи в България не могат да съберат отровите на Мини Марица Изток, но както винаги тръгваме от дребното към голямото.

Нали като говорихме за отровите от подобните на Марица Изток пак ни нападат, че имало други проблеми за разрешаване. Както казах обществото ни ще стои винаги на дъното. Нищо няма да разрешаваме, защото винаги ще има други проблеми, които също никога няма да се решат. Тръгнеш да говориш срещу мините и веднага ти скача шайка, която те обвинява в национално предателство и, че си против суверенитета на страната. Joy

# 12 970
  • Буркина Фасо
Ами нарича се емиграция. Запада е пълен с българи, изтока обаче не.
българите там, неориентираните тук. 
средно всички ядем свинско със зеле. Smiley

# 12 971
Че то няма друг начин.
За съжаление е много трудно да се разбере, че налагането на забрани по метода на тази за цигарите в България има лоши резултати. И не е особено продуктивно да се обвинява народа за това, при условие че далеч не е първата абсурдна наредба, която няма да бъде спазвана. Поведението на ЕК и опититите им да решават такива проблеми "на едро" само задълбочава разрива между България и ЕС, надминаващ далеч този с гореспоменатата Унгария.

# 12 972
Не следя много последните политически изцепки, но от вчера ми се набива спорът между фармацевти и политици, които искат вендинг машини за лекарства, та да дам и моите 5стинки по темата
1) невъзможно е във всяко село да има аптека или автомат, има села с по 100 жители,  повечето възрастни на сериозни медикаменти, които този месец я купят два блистера аспирин или аналгин, я не
2) проблемът е, че в областните и общинските центрове няма денонощни аптеки. Във всички тези градове обаче има спешна помощ или неотложни кабинети, та не е ли възможно НЗОК да финансира нощни аптеки към тези звена, така ще може да се продават и лекарства по лекарско предписание, ще е подсигурена охрана, защото така или иначе спешните центрове имат организирана такава. Максималната отдалеченост на село от такъв център е 20-25км, за 30 мин с автомобил стигаш до спешния център, ако състоянието е супер спешно, така или иначе се вика линейка.
Хората, които живеят отдалечено, имат запаси от лекарства и от храна. Въпреки че денонощна аптека имам на 1,5км от дома сме я ползвали последните 20г два пъти, точно след посещения на спешен център и неотложен кабинет

# 12 973
Скрит текст:
Има достатъчно заведения, в които не се пуши и това не им е съсипало бизнеса. И тези, и неспазващите забраната губят някакви клиенти, но не дойде края на света с въвеждането на забраната, както се страхуваха пушачите. Доста пушачи одобряват непушенето в заведенията, защото вкъщи не пушат на децата си и искат да могат да отидат с тях на ресторант.
За спирките преди много години слушах, че в Полша на 20 м  от спирка не се пуши. Забрана или възпитание не знам. Случвало ми се е да стоя на спирка и до мен да задими някой. Аз се премествам, няма драма, но е досадно и защо да съм длъжна, щото той видиш ли си купил цигари и платил данък, аз да му дишам отровите. На детските площадки също. Достатъчно кухи лейки има, които не винаги мислят накъде отива дима, а и няма нужда да ги гледат деца. Също за бирите, в много страни на улицата не се консумира алкохол. Ако си на зор с бутилката в непрозрачна торба. Ние тук да браним правото да се пие на детски площадки не ни прави много цивилизовани.
Не са най-големите ни проблеми това, но наличието на други, не пречи да се погрижим за тези.

Впрочем да се съберат всички пушачи в България не могат да съберат отровите на Мини Марица Изток, но както винаги тръгваме от дребното към голямото.

Нали като говорихме за отровите от подобните на Марица Изток пак ни нападат, че имало други проблеми за разрешаване. Както казах обществото ни ще стои винаги на дъното. Нищо няма да разрешаваме, защото винаги ще има други проблеми, които също никога няма да се решат. Тръгнеш да говориш срещу мините и веднага ти скача шайка, която те обвинява в национално предателство и, че си против суверенитета на страната. Joy

За отровите от Марица Изток аз лично съм "за" да разрешим този проблем, но трябва да се подходи внимателно. Хиляди хора ще останат на улицата, хора които не могат да се преквалифицират; а зелената енергия не е във фаза, в която може да навлезе толкова бързо и безпроблемно.
Принципно аз съм "за" да решим проблемите си с индустрията първо и тогава с тютонопушенето. Но трябва с кадифени ръкавици да се пипа, а не - фрас-прас - закриваме.
Бедата е, че у нас има два вида политици. Единият нямат гръбнак (Борисов който се води по тълпата), вторите нямат тактичност (КП, ДП и пр). Нямаме естествени водители на тълпата, хора които могат да убеждават другите да ги последват за болезнени реформи

# 12 974
Лорде, в района на Мариците от 25г се наливат пари за преквалификация, ама такава не се прави, а парите се наливат в подобряване на градската среда

Общи условия

Активация на акаунт