Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 510
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 110
Разбира се, че не е. Сами сме си виновни, че допуснахме това да се случи. Народът ни е много търпелив, все скланя глава. Може би наследство от турското робство. А и сме прекалено доверчиви, вярваме на разните там обещания.
И сега пак няма да се вдигнем и да гласуваме масово, за да им объркаме сметките. А не се искат никакви жертви и революционни действия за това, животът ни не е застрашен, ако гласуваме.
Терминалът е по-лесното решение за българина, вместо да си оправи кочинката.
Масовото гласуване до какво ще доведе според теб?
Най-малко до намаляване тежестта на корпоративния и купен вот. Вече за най-малката ПГ ще са нужни над 100 000 гласа.

# 13 111
  • София
А, Слави и Възраждане защо подкрепят и всеки път гласуват законите на Б.Б и Д.П Joy
Факти няма, има клюки и пропаганда, че едно време е било по-добре. Да, ама не.

# 13 112
  • София
Хора, за това, че всички ходят до Гърция и Милано и това е мизерен компромис, се обърнете към Нана, тя го твърди. Аз се възмутих на това твърдение, така че не се обръщайте към мен с коментари дали си мисля, че всички ходят. Не мисля.

Сандо, не виждам нищо смешно в това, че 2004та не съм имала пари за Китен. Не разбирам смешката.

# 13 113
  • София
А, Слави и Възраждане защо подкрепят и всеки път гласуват законите на Б.Б и Д.П Joy
Факти няма, има клюки и пропаганда, че едно време е било по-добре. Да, ама не.
Ти кажи защо ППДБ управляваха в сглобката с тях първо?
И защо Урсула гушкаше ББ като и трябваше подкрепа за втори мандат? И защо европейски посланици се виждаха с ДП?
Нали уж Брюксел се бори с корупцията  у нас?
Въпросите са реторични, разбира се 🤭

# 13 114
Скрит текст:
Норвегия и Швеция са съседни братски държави и икономиките им са обвързани по братски. Но Норвегия си има собствена валута. Швеция – също.
Откъде ги вадиш тия заключения? С колко норвежци и с колко шведи общуваш, че правиш заключения колко са братски?!
Ами, не са.
Еволюирали са до степен да работят заедно в името на просперитета, общото благо и бъдещето.
Но норвежците са потомци на селяни без история и винаги вътре в тях гори болка от това спрямо шведите, които са нация с история.

Иначе ми беше странно да разбера за съществуването на "икономически анализи", които са запътили Германия към фалит 😅🙃

https://www.youtube.com/watch?v=8sDqCaGWBSQ
Около 15 мин. за рецесията, около 19м. -  Германия поддържа изкуствен растеж, висок дял на компаниите, които искат да напуснат Германия,  около 30м за САЩ и т.н. , 40 % от българите нямат спестявания.
Европа в никакъв случай не се намира в цветущо състояние.

Както казах, не разбирам от икономика, опитвам се да си изясня някои неща.  Човек не може да разбира от всичко, не съм пенкилер. Не обичам да повтарям като папагал неща, които ми натрапват, без да ми ги обясняват.

# 13 115
  • София
Да не разбираш от икономика не е срамно и страшно.
Но е странно да не правиш разлика между рецесия и фалит. А, то дори и рецесия нямало 🙃

# 13 116
Даниел Василев казва, че има рецесия, но се прикрива с изкуствени финтове. И обяснява защо има рецесия и как я прикриват.
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/135198-germaniya- … upredi-bundesbank
От преди 2 дни:
Цитат
Германия може вече да е в лека рецесия, предупреди Бундесбанк
Икономиката на страната беше единствената от Г-7, която се сви през 2023 г.

Вече си го признават, явно  не успяват да го скрият.
Като се изнесе бизнеса, т.е. голяма част от бюджетните приходи, какво става?
Цитат
https://money.bg/economics/kak-pravitelstvenite-interventsii-pre … e-v-depresii.html
Kaĸ пpaвитeлcтвeнитe интepвeнции пpeвpъщaт ĸpизитe в дeпpecии

И питането ми е, какво ще правим ние, като се набутаме в клуба на богатите, заменим лева с еврото? Как ще ни се отразят на нас тези процеси, засягащи големите? Какво правим ,ако последва срив на еврото? Не крие ли рискове за нас?

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 17:11 от Diorela

# 13 117
Нямало рецесия в Германия. Само имало икономически апокалипсис.
https://bnt.bg/news/meglena-plugchieva-ikonomicheskata-situaciya … 6-332089news.html
Цитат

Меглена Плугчиева: Икономическата ситуация в Германия е много тревожна
Предаване: Говори сега, 21.09.2024

Икономическата ситуация в Германия е много тревожна, а това рефлектира и върху политическата и социална обстановка в страната. Това заяви в студиото на “Говори сега”  бившият ни посланик в Германия и бивш вицепремиер Меглена Плугчиева. Кратката икономическа характеристика, която се дава на Германия, е “икономически апокалипсис, отбеляза тя и добави:
“Зад това се крие, че има деиндустриализация на страната, която тече с много големи темпове. Големите концерни в Германия напуснаха страната, а инвестиции не влизат в Германия.”
Плугчиева акцентира върху коментарите на експерти на високо ниво отбелязват, че през последните години Германия е поставила темата миграция, Украйна и други на по-преден план от собствената си икономика.
“Като към това се прибавят и високите цени на енергоизточниците, се създава изключително неконкурентоспособност на самата германска икономика”, подчерта тя.

А това се отразява много пряко и на България.

# 13 118
Diorela. Рецесията в Германия ще повлече рецесия в целия ЕС и това не е в наша полза дори и да не сме в еврозоната.
Влизането ни в зоната ще има изцяло положителен ефект върху икономиката. Най-малкото падането на борда което закъснява вече десетилетие.
Има и негативи но те са пренебрежимо малки спрямо ползите

# 13 119
Русия кани всички граждани на страните членки на ЕС, които се чувстват пострадали от „налагането на неолиберални и деструктивни нагласи“ и “ценят духовното над материалното” да заповядат на нейна територия. От желаещите няма да се изисква да познават руската култура и история, или да владеят руски език. Ето едно добро предложение за всички които се чувстват не в кожата си. https://www.svobodnaevropa.bg/a/bulgaria-rusia-neoliberalni-nagl … pad/33128706.html

# 13 120
Великите "анализатори" предричаха предните 2 зими да умрем от студ и от глад, пък нищо такова не се случи. Чакайте Германия да фалира. Че лева и сега е вързан за еврото, за България нищо няма да се промени, освен, че ще е по-трудно да ни изкарат от ес копейките. И не, еврото няма да фалира, колкото и "анализатори" да пускате

# 13 121
Е да де, това питам - кои са ползите и кои са негативите, ако влезем и ако не влезем. Това не се обяснява, няма адекватен обществен дебат. Не зная с какво заменянето на борда с приемане на еврото, ще донесе ползи.
Далеко съм от мисълта, че тук ще го издиплим.

# 13 122
Не зная с какво заменянето на борда с приемане на еврото, ще донесе ползи.
Само падането на борда е полза която покрива всички негативи

# 13 123
  • София
Не зная с какво заменянето на борда с приемане на еврото, ще донесе ползи.
Само падането на борда е полза която покрива всички негативи
Със сигурност ще е от полза за мафиотите спекуланти, ние тая сме я играли. Айде нЕма нужда пак долара да става 3х лева.

# 13 124
Санди, защо?

Общи условия

Активация на акаунт