Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 580
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 245
Какво предлагат политиците ни, за да се приключи с този цикъл от избори в избори? ББ го знаем, а останалите.

# 13 246
Възраждане, поне засега не пречат на никой. Дори да бъдат първа политическа сила, едва ли ще могат да съставят правителство. По "интересни" са останалите. Всички заявават една и съща ориентация, но не могат да намерят пресечна точка помежду си и с всеки следващ тур на избори се раздалечават все повече.
Ориентацията ни е ясна. Дори Костадинов не иска да я сменя и това са само истерични крякания на политици и платените им клакьори-журналисти, защото ако спрат да говорят за заплахата, че някой ще ни вади от ЕС, ще трябва да се говори за практични незначителни неща като образование, здравеопазване, данъчни политики, осигуряване на инвестиции, стимулиране на производството и т.н., а както видяхме идеи по тези въпроси няма.

# 13 247
  • Deutschland/HE
А ако аз си превеждам пари от немската сметка в българската си сметка, чуждестранен агент ли ще съм?
То тогава всички, които живеят в чужбина и го подкрепят, ще са санкционирани Simple Smile

П.С. Бях супер изненадана от процентите им в цяла Западна Европа и САЩ.

# 13 248
Копейкин е як популист и няма никакво желание да управлява, че тогава ще лъсне отвсякъде и масово ще загуби електората. Силата му е в приказките и контрата. А в момента, при тази управленска немощ на другите, е много лесно да ги приказваш такива. И той го знае много добре това.

# 13 249
Възраждане според мен ще са втора политическа сила, но първа - няма как. Според мен те ще имат към 18-19 процента

# 13 250
А ако аз си превеждам пари от немската сметка в българската си сметка, чуждестранен агент ли ще съм?
Ами не. За начало може да прочетеш предложението...което си замина

Стига вече, а? Костадинов е далеч от понятието "фактор в политиката" за да го обсъждаме през две страници

# 13 251
  • софия
Превърнаха изборите в шампионат. Най-важно е кой ще победи и влезе в НС. Ами после?!
После пак избори късна пролет. Те не се интересуват от после, а от собственото си его. Ден да мине, друг да дойде, да се крепи статуквото докато може, защото в мътните води тези, които трайно са се установили, най-лесно си прокарват интересите.
Трябва да стане някаква драматична промяна, за да излезем от тази спирала. Не знам кой би я предизвикал и оглавил. Всички искат промяна, но никой не иска да променя нищо драматично.

# 13 252
Костадинов - за съжаление - е много сериозен фактор в политиката.
В евроизборите, където етническите турци не гласуваха станаха трети. В българските избори едвам го избутаха да е втори. Предвид драмите в БСП, оттеглянето на Григорова и разцеплението на Величие е нормално този път да има още по-висок вот.
От друга страна процесите в ДПС и ПП-ДБ вероятно ще ги смъкнат надолу.

# 13 253
Ех, този Костадинов. Направо мина Путин по страховитост.
И първи да е, какво би направил. Ще се нареди на масата. Няма да я разваля.
Не бойте се.

# 13 254
Костадинов - за съжаление - е много сериозен фактор в политиката.
Скрит текст:
В евроизборите, където етническите турци не гласуваха станаха трети. В българските избори едвам го избутаха да е втори. Предвид драмите в БСП, оттеглянето на Григорова и разцеплението на Величие е нормално този път да има още по-висок вот.
От друга страна процесите в ДПС и ПП-ДБ вероятно ще ги смъкнат надолу.
Кое му е сериозното? Той не може да стане дори "златен пръст" на някой, защото няма такъв "някой", който да може да управлява.

# 13 255
Ех, този Костадинов. Направо мина Путин по страховитост.
И първи да е, какво би направил. Ще се нареди на масата. Няма да я разваля.
Не бойте се.
Може да направи много неща. Не е нужно да управлява,  самият факт че ще има 20-ина депутати и представители в комисиите е притеснителен. Ето че кове закони за агентите. Може да се обедини с други партии (с БСП и не само) и да законодателства. И Пеевски изглеждаше безобиден преди 10 години, едно обикновено момче - шеф на ДАНС и син на ИРена Кръстева. А сега....?
Костадинов е аватар на Путин, само че на бъгарска почва. Слава Богу, няма това влияние, но не е за подценяване.

Костадинов не иска да става "златен пръст", това би унищожило влиянието му. Той е по-умен от Волен.

П.С. Въобще не е нужно да има правителство, за да може Костадинов да има влияние в обществоот, което да капитализира.

# 13 256
като разменна монета срещу участие в правителство на бойко или нещо друго...
Костадинов и Борисов в едно правителство? Ще е много интересно да видим какво ще стане.
Иначе законът е добра идея. Само заради това, че тези които се страхуват от разкриване на източниците си на финансиране вдигат вой до небесата.
Само констатирам.  Не визирам нито един конкретен политик или привърженик на партия.
@Лорд Сняг. Пеевски безобиден преди 10 години? Май не живея в България...

# 13 257
Законът може да се направи по много по-смислен начин.
Костадинов умишлено иска да го представи в този вид. Освен това е много важно кой ще контролира за изпълнението на закона. Закона лесно може да се превърне в бухалка

# 13 258
  • Буркина Фасо
м/у първо и второ чете закона може да се промени тотално.

# 13 259
Костадинов внася този закон заради приказките, че му плащат от Москва, поне аз с такова впечатление останах, не е ли така.

Общи условия

Активация на акаунт