Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 280
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 500
Нищо подобно не се подразбира, за който чете с разбиране.
След предходните избори, имаше анализ на конкретни секции и откъде са дошли гласове за ИТН.  Коментирали сме го тук, но  СТ си има избиратели определено.

ББ вече се е юрнал, защото ако и тоя седми път не състави управление, лошо.
Вчера писах, че ИТН ще са на ръба, БСП надолу.  Друго не ми се дава от лилавото кълбо.

# 13 501

Може да е всякакъв Слави, но не се върти като пумпал и ветропоказател, а отстоява вече заявени неща, постоянно, бавно и без да се вълнува кой какво и как щял да каже.

Така е - ще чегърта герб и затова подлага крак на всеки друг, който се опитва да чегърта.

# 13 502
Пак казвам абсурдно е  ИТН да не влезе, защото ДП няма да дава гласове. Това значи че от ДП зависят 70 000 гласа, няма логика. Хайде да кажем 5000, дори 10 000 гласа да им е налял.  Ако някой има цифри да видим колко турци са гласували за ИТН. Ама последният път реално нямаха нужда от такова нещо, защото бяха единствената паритя която повиши гласоподаваемостта си (изключвам Величие, която бяха нова сила)
В Кърджали бастионът на ДПС, ИТН взимат около 1000 гласа. Двойно по-малко от тези на ПП-ДБ. Сигурно и на ПП-ДБ гласовете им ги е дал Пеевски?

Мая Т, ПП-ДБ ще продължат спада си, но ще минимализират щетите. "Отнемам" им към 25-30 000 гласа, според мои груби изчисления това са към два процента.

# 13 503
След предходните избори, имаше анализ на конкретни секции и откъде са дошли гласове за ИТН.  Коментирали сме го тук, но  СТ си има избиратели определено.

Вчера писах, че ИТН ще са на ръба, БСП надолу.  Друго не ми се дава от лилавото кълбо.
Единственото сигурно е, че ППДБ ще слезнат главоломно надолу.

# 13 504
Аз не съм сигурна. Ще видим.
Единствено сигурно е ББ първи.

# 13 505
Бойко си играе неговата игра. В процентно съотношение ще има колкото предния път, а може би и малко отгоре.
ПП - ДБ и за мен ще слязат надолу. С малко, но  с устойчива тенденция.

# 13 506
  • София
Лорде, ще изчакаме и ще видим. Помня как след 17-18 ч. на предните избори се активираха съмнителните секции, които масово наляха за ИТН.
Тези твои познати не са ли разочаровани от СТ? Нито успя да сформира кабинет, когато бе във възход, нито успя да свърши нещо полезно, когато бе част от коалицията. Тръшна се, че нищят границата и почна да говори глупости с Македония да се оправдава да сваля кабинета, а ТЙ е може би най-отвратителният депутат - цялата чалга вкара в парламента, не прави нищо освен да плюе по някого..

# 13 507
И колко наляха? 5000? 10 000? Кой определя дали едни секции са съмнителни?
Лунна соната, да го кажем така - по-разочаровани са от големите партии (всички големи партии - без изключение), искат да гласуват за малки партии. Особено ако са антисистемни. Това - първо.
Второ ИТН са по-гъвкави, готови са да преговарят за коалиция без да поставят червени линии, а на хората масово им омръзна политическата нестабилност. По мои впечатление адски много хора са готови вече да преглътнат и корупция, и всичко стига да има управление което да издържи поне година - две.

# 13 508
  • София
O, да, определено са гъвкави, най-вече когато представиха продавача на шнорхели за кандидат министър-председател.
Да не стане така, че тази година тези 5-10 хиляди да са от значителна важност за прескачане на бариерата?
Това е моето залагане, че ИТН и БСП ще са на ръба на влизане в парламента.

# 13 509
  • София
Всеки който говори срещу ПП/ДБ си увеличава процентите

Да разбирам ли, че народът наистина мрази ПП/ДБ и това е причината описаното действие да увеличава процентите на останалите?

# 13 510
След предходните избори, имаше анализ на конкретни секции и откъде са дошли гласове за ИТН.  Коментирали сме го тук, но  СТ си има избиратели определено.

Вчера писах, че ИТН ще са на ръба, БСП надолу.  Друго не ми се дава от лилавото кълбо.
Е какво му е лошото? Пука му на ББ. Той и не е спрял да е в управлението през последните 3 години от както уж има промяна. Във всичките досегашни кабинети имаше и има заместник-министри от ГЕРБ,  кадри на високи постове + почти всички на експертно ниво. И в момента управлява със службеното правителство. И въпреки уж гонитбата на бойковите строителни филми, ненамерените чували с милиони и спряното финансиране за почти 2 години, а от АВ индексирано с до 50%, всичките и сега печелят обществените поръчки за големите инфрастурни обекти, бачкат си, т.е. отчитат се където трябва и пълнят касичката на ГЕРБ. Дори са почнали не да се конкурират по търговете, а успешно да се обединяват в ДЗЗД-та (https://www.economic.bg/bg/a/view/jasni-sa-kompaniite-koito-iska … ii-v-posoka-lulin )  Заедно кандидатстват, а с такъв мощен капацитет и капитал няма кой да ги сбори.

# 13 511
Всеки който говори срещу ПП/ДБ си увеличава процентите

Да разбирам ли, че народът наистина мрази ПП/ДБ и това е причината описаното действие да увеличава процентите на останалите?

По тази логика всички партии с по-ниски проценти от тях са по-мразени?

# 13 512
Моето предположение
Герб 26-28 процента
Възраждане - 17-19 процента
ПП-ДБ - 12-13 процента
АПС -  8-9 процента
ИТН - 6,5 - 7 процента
БСП - 6- 6,5 процента
ДПС - около 5 процента

Залагайте.
Горе-долу това виждам и аз, с разменени проценти на ППДБ и Възраждане. Електоратите на двете политически сили са оформени, а и е нямало някакви поводи за по-сериозно разместване в тази посока. ГЕРБ леко надолу, ИТН и БСП запазват, АПС са си традиционно етнически вот с 10% реална тежест. За Величие и МЕЧ вече прогнозирах между 3 и 5%, като според мен първите ще влязат с малко, а вторите са вън.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 07:47 от pitam2

# 13 513
  • Разпиляна във въображението
Една хубава новина - ЕС раздели Албания и Северна Македония от процеса по присъединяване. Албания продължава напред сама от 15 октомври. След като не спазват договорите и споразуменията северномакедонците ще тъпчат на едно място. От друга страна не е добре, но вече ми писна от тях.

В темата не съм засичала агитация за определена партия. Тъпо е, че за толкова седмици се случват интересни политически събития и няма как да се коментира. Би трябвало да затваряме наистина в деня преди този за размисъл.

# 13 514
Има още два календарни дни до започването на изборната кампания Simple Smile Прави впечатление, че от иначе активните социологически агенции, до този момент нищо или почти нищо не излиза като информация. Доста са им повлияли процесите в ДПС и БСП.

ДПС и преди беше трудно за хващане, заради концентрацията на гласоподавателите им, а сега пък е съвсем невъзможно да ги улучат, щом вече са 2. БСП не са чак толоква трудни.

Моята прогноза
1. ГЕРБ
2. Възраждане
3. ППДБ
4. АПС
5. ДПС - НН
6. БСП
7. ИТН

За АПС и ДПС - НН може и да са с разменени места, но разликата между двете ще е минимална - не повече от 1 до 2 %.

Общи условия

Активация на акаунт