Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 156
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 530
Какво точно е направила Комитова?
Спря строежите на магистралите. Не заведе съдебни дела или ако е завела не се говори за тях. Не е платила неустойки. Няма построени нови пътища при нея. Не е обновила ВиК мрежата. Специално ѝ следих развитието в Комисията по благоустройство и градоустройство към Парламента. Ами никаква сериозна дейност не разви,  беше безгласна буква. Тя беше зам-председател на комисията, гледам заседание на комисията тя не отлепи  две думи.

За времето докато бе министър надали е дал пет интервюта, за да знаем  какво става по обектите.

Шишков и Цеков бяха филмови герои, всеки трети ден имаше обявление на сайта на МРРБ докъде са строежите, ВиК мрежата, какви стъпки предприемат, какво трябва да се направи.

# 13 531
  • София
Моето предположение
Герб 26-28 процента
Възраждане - 17-19 процента
ПП-ДБ - 12-13 процента
АПС -  8-9 процента
ИТН - 6,5 - 7 процента
БСП - 6- 6,5 процента
ДПС - около 5 процента

Залагайте.
Горе-долу и аз така смятам. Само за БСП + Левицата смятам, че ще имат по-висок резултат, над 9-10 %.
Пеевски ще е на ръба, дано отпадне. Като гледам, и той е отчаян, с този ход да се бори срещу възродителния процес, от който минаха 40 г. Истеричен опит да печели турския вот.

# 13 532
Шизофренията в ПП-ДБ се вихри с пълна сила. Тази сутрин пепейците не подкрепиха в пленарна зала нито едно от СОБСТВЕНИТЕ си, повтарям, СОБСТВЕНИТЕ си предложения за промени в Закона за закрила на детето.
Аз това вече не знам как се нарича. Да направиш предложения за промяна в един закон и след това при гласуване в пленарна зала да не си подкрепиш собствените предложения. Нямам думи просто. И тези хора искат да ни управляват. Те самите не знаят на кой свят са, народа тръгнали да управляват. Може би наистина д-р Гълъбова трябва да се намеси, положението наистина е шизофренично и раздвояване на личността на доста хора от пепейците.
Ето малко по-подробна информация, да се посмеете - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18977672

# 13 533
Излезе проучване на Алфа Рисърч

Герб-СДС -23,9
ПП-ДБ -14,4
Възраждане - 14,2
Алианс за права и свободи - 7,9
БСП - обединена - 6,3
ДПС - Ново начало - 6,1
ИТН - 5,4
Величие - 3,2
МЕЧ - 2,8
Синя Бългаиря - 2,6
Други 5,2
не съм решил 8-0

По принцип Алфа Рисърч са от по-точните медии, но имат навика на удрят едно рамо на  Прокопиевите партии (ПП и ДБ, преди тях ДСБ, СК, СДС, ССД) и мисля че случаят е такъв. За Синя България - дано е така, но ме съмнява пак да имат колкото миналия път.
За Възраждане съм убеден, че имат сериозен скрит вот, който социологическите агенции не ловят.

Има цели 8 процента които не са решил, това са много хора и рязко може да стане преразпределение ако отидат  в една партия
Все пак мисля, че са уловили основата динамика на процесите  - Герб са първи, с над десет процента. Възраждане и ПП-Дб ще се борят за второто място. Ще има две ДПС-та, но това на АД е отгоре, БСП слиза надолу.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:34 от Лорд Сняг

# 13 534
Ми те не помнят какво са внасяли, не ги и вълнува.  Или е било проформа, или някаква самодейност. Имат други цели просто.
С глас се смях на Нинова снощи. "Вид деца имате ли".
Страшен цирк.
Честно казано не знам има ли някое по-малко зло. Тези хора са кръгли идиоти.
Защо не прескочим тези избори и не спестим малко милиони, и да минем чак на следващите, като се наместят малко нещата в САЩ и прочие. То е ясно, че в момента тупаме топката. То чак няма нормален скандал, вяли са...не им се занимава...ДПС драмата едва къкри ...всичко и всеки чака, чака...

# 13 535
# 13 536
Пеевски купувал направо комисии в благоевградско, та не се знае какво има да се случва.

ПС На Сина България пак не им дават шанс.

Кажете някоя дясно-центристка партия, за която си заслужва да се гласува???

# 13 537
  • София
Пеевски освен купен и евентуално ограничен корпоративен вот, друг не може да си докара. Така най-много да издрапа до следващия парламент, но за по-нататък никак не е сигурно.

# 13 538
Скрит текст:
Ми те не помнят какво са внасяли, не ги и вълнува.  Или е било проформа, или някаква самодейност. Имат други цели просто.
С глас се смях на Нинова снощи. "Вид деца имате ли".
Страшен цирк.
Честно казано не знам има ли някое по-малко зло. Тези хора са кръгли идиоти.
Защо не прескочим тези избори и не спестим малко милиони, и да минем чак на следващите, като се наместят малко нещата в САЩ и прочие.
Скрит текст:
То е ясно, че в момента тупаме топката. То чак няма нормален скандал, вяли са...не им се занимава...ДПС драмата едва къкри ...всичко и всеки чака, чака...
И осъзнавайки това, трябва да отидем да пуснем бюлетина. Защо?
Пак същите хора, пак същата конфигурация, пак същото ще правят / т.е. нищо/, ние пак ще се изправяме едни срещу други.
Отчаяна работа, не виждам изход от това, ако нещо не променят в ИК или нов регламент ....

# 13 539
Пеевски купувал направо комисии в благоевградско, та не се знае какво има да се случва.

ПС На Сина България пак не им дават шанс.

Кажете някоя дясно-центристка партия, за която си заслужва да се гласува???
Аз много исках Синя България да се развият, но там няма мисъл за бъдещето.
Всичко е групирано около "старите кучета" Москов и Вили Лилков .Лилков ми е симпатичен герой, но е на  на 69 години, от 20 години е в политиката, а и не е харизматик. Москов е на 53 години,беше човек на Борисов, дори го съдиха, мина му славата. Хората които подкрепиха Вили Лилков - Васко Кеца (74 г-), Богдана Карадочева (75), Сашо Диков (72), Аня Пенчева (67).
Не видях да завъртят едно ново име, едно младо лице. В това отношение могат много да се учат от ПП и СС.
Като чух имената за общински съветници на Вили Лилков се разочаровах. Копрометирани хора като Иван Сотиров (който години наред бе председател на Софиянски) и Ваньо Шарков.

Не видях да се предлага и някаква идеология.Общо взето се набляга на антикомунизъм и лустрация, за младите хора това не е интересно. Москов е медик, бивш министър не изложи концепция за реформа в здравеопазването,
Не видяхме и други лица от Москов и Лилков, къса им е резервната скамейка. Отделно нямат и медийни изяви. Айде в големите телевизии разбирам, ама нямат банери, не ползват тик-ток и Vbox 7.

Бонев често го критикувам, но той знае как да прави маркетинг - залепи лика си на трамвая.

Взеха веднъж около 1,2-1,5 процент. Не е лошо като темп на растеж,  но ми се струва, че след като дори не доближха 3 процента, камо ли 4 по-малко хора ще гласуват за тях. Ефекта на лавината.
Алтернативата е, да напарвят фундаментална промяна в кампанията си за месец.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:55 от Лорд Сняг

# 13 540
Може и да има разни изненади. Наскоро човек, който никак не харесва ГЕРБ, каза
- Ще взема да гласувам за Бойко, че да качат и поне да има правителство този път.

Ужасена съм. Да гласуваш за някого, когото въобще не харесваш, само и само да има правителство. Хората са много отвратени вече.

Преди малко по Нова нюз - парламента бил риалити, в което единственото случващо се е, кой да направи по-голям скандал.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 12:00 от Diorela

# 13 541
Скрит текст:
- Ще взема да гласувам за Бойко, че да качат и поне да има правителство този път.

Ужасена съм. Да гласуваш за някого, когото въобще не харесваш, само и само да има правителство. Хората са много отвратени вече.

Скрит текст:
Преди малко по Нова нюз - парламента бил риалити, в което единственото случващо се е, кой да направи по-голям скандал.
Докараха хората до там, че да не мислят какво/кого избират, а да имат едно единствено желание, това /от избори в избори/ да спре.

# 13 542

Ами нормално. На хората им писна от избори, скандали и нищоправене. Да не говорим за милионите, които се харчат за избори - пари, които можеха да бъдат похарчени за много, много по-важни и значими неща. Отделно държавата си стои на едно място и нищо не се случва.

А за подчертаното съм напълно съгласна - само сеир, просташко поведение и отвратителен изказ.

# 13 543
Според мен много хора ще гласуват я за Бойко, я за ИТН само за да има правителство и социологическите агенции не улавят тази тенденция.
ПП изглеждат сякаш правят напук, не ги интересува дали ще има правителство стига да не се пресичат техните червени линии. Да, разбрахме че са срещу корупцията (интересно как я борят Живко Коцев и Петя Банкова но това е друга тема), но хората масово са готови да се примирят с корупцията, ако това ще върне политическата стабилност.

ПП не искат да проумеят, че не могат едновременно да се борят с русофилските партии и същевременно с ДП, АД и ББ - борбата е обречена. А ако се съюзят с АД срещу Пеевски ще загубят още фенове.
Действията им са непоследователни, нелогични, високомерни. И честно казано имат толкова висок процент, само заради войната в Украйна. но точно тази война вярвам ще напомпа Възраждане, полюсите са скачени съдове.

# 13 544
Лорде, прав си, надеждата Синя България да направят нещо, увехна тотално. ВМРО също нямат желание да се засилят за такъв парламент.
Аз съм дясно център ориентирана и съм в голяма  чуденка за кого да гласувам.
Всичката помия в парламента не ми е присърце.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 12:07 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт