Политиката в България - нови избори, нов късмет

• 432 214
  • 13 803
  •   1
Отговори
# 13 590
Това не е компромис, а ултиматум.
Излиза че Герб трябва да подкрепят закони, които да ги вкарат в затвора? Не е много умно.
Герб са длъжни да вдигат ръчичка така ли? А какво печелят? Защото коалициите са двустранен процес, всеки си гони неговите цели.
Това е проблемът.
 Много кратко и ясно го формулира.
Вместо да ни тормози факта, че една партия работи за собствените си лидери, за да не влязат в затвора. На нас ни е проблем, че другите искали подобно законодателство...
Не мислиш ли, че е парадокс?

# 13 591
Не е нормално да искаш от една партия да вкара лидерите си в затвора и да те подкрепя; а в същото време ти да браниш своите лидери те да не влязат  в затвора

Когато правиш коалиция се отказваш от нещо. Всеки има избиратели които представлява и  не представлява цялата страна.
добрият компромис е когато всички са еднакво недоволни. Принципност е когато има един стандарт.
Не чувам от какво се отказват ПП-ДБ, за да получат подкрепа. Политиката е Realpolitik искаш възможното, а не желаното.
Да разбирам, че щом се вкарваме Борисов в затовора, Лена Бориславова също се влезе там за фалшифициране на данни, а КП - за това че е лъгал през президента за гражданството си (и един вид също е извърил  фалшифицирал  на данни)?

# 13 592
С какво Лорер и Лена Б. са по-добри от другите висши партийци, които смятаме, че трябва да бъдат "в затвора"?

# 13 593
Това не е компромис, а ултиматум.
Излиза че Герб трябва да подкрепят закони, които да ги вкарат в затвора? Не е много умно.
Герб са длъжни да вдигат ръчичка така ли? А какво печелят? Защото коалициите са двустранен процес, всеки си гони неговите цели.
Това е проблемът.
 Много кратко и ясно го формулира.
Вместо да ни тормози факта, че една партия работи за собствените си лидери, за да не влязат в затвора. На нас ни е проблем, че другите искали подобно законодателство...
Не мислиш ли, че е парадокс?

Не, не мисля. Няма партия  в целият свят, която да не гони собствените си интереси. Умението да управлявш държава в коалииця е свързано с умението да се договаряш. Трябва да правиш такива отстъпки, че всички да са доволни.
Впрочем в САЩ републиканците също гонят своите си интереси - готови бяха да блокират помощта за Украйна, но Тръмп да стаен президент. Смяташ ли това за нормално? демократите пък спираха дълги години делоот срещу Хънтър Байдън. И това ли не е нормално?

# 13 594
Не е нормално да искаш от една партия да вкара лидерите си в затвора и да те подкрепя; а в същото време ти да браниш своите лидери те да не влязат  в затвора

А сме ОК лидерите на една партия, да вършат едни неща и да са за затвора, но да не приемаме законодателство, че да не отидат там? Това какво е? Сто парадокса на цяло, които търпим.

# 13 595
Не е нормално да искаш от една партия да вкара лидерите си в затвора и да те подкрепя; а в същото време ти да браниш своите лидери те да не влязат  в затвора

А сме ОК лидерите на една партия, да вършат едни неща и да са за затвора, но да не приемаме законодателство, че да не отидат там? Това какво е? Сто парадокса на цяло, които търпим.

Пак казвам - това е политическа реалност. Щом партията е толкова силно представена, че без нея не може да се сформира правителство трябва да се откажеш от това искане.
Освен това кой определя дали някой е за затвора?
ЛБ е извършила криминално деяние - ще влезе ли в затвора? НМ и той е фалшифицирал подпи - ще влезе ли в загтвора? КП е съобщил неверни данни за себе си - ще понесе ли отговорност? Ами ЖК? Той не е ли за затвора? Ами Петя Банкова? Ами АВ който ѝ е бил пряк началник неговото какво е - престъпно небрежие или "чадър" и търговия с влияние? Ще влезе ли в затвора БР за това че се е месил в работата на следоталите по делото Луканов, за това че е прикривал ЖК, затова че по време на президентски избори полицаите нахлуха в Университета за да сплашат единият кандидат?

Щом прилагаме стандарт да съдим политически лидери, той трябва да е един за всички

И въобще как определяме кой е кормпурани? по впечатления? Ами на мен КП ми прилича на наркоман - бам у затвора!

# 13 596
  • Буркина Фасо
за кой да гласуваме?
казвайте бързо докато не са ни заключили Smiley

на 28 октомври пак ще казвате, че народа е виновен

# 13 597
А ББ и ДП кога?

# 13 598
Пак казвам - съществува политическа реалност. Щом не може да съставиш правителство без тези хора значи се отказваш. В обратния вариант вкарваш страната в политическа криза.
Второ - САЩ са по-корумпирани,  но нито Тръмп нито Хънтър Байдън са в затвора.
Трето - налагаш единен стандарт.
Окей вкарваме в Затвора  за корупция,
ББ, ДП, ЦЦ и в същия ден там влизат ЛБ, НМ, БР, АВ и компания. Защото те също не са ангели и имат очевидни криминални престъпления.

П.С. По товята логика  не трябваше да допускаме КП да стане министър, след като има нарушение на закона?

# 13 599
  • Другата България
След един месец отново социолозите ще са “изненадани“ и никой няма “да има обяснение“ на големия %, който ДПС Пеевски ще вземе на тези избори.
Два пъти проверих дали наистина им дават тези %, които им дават.
Толкова са.
Аз залагам на почти двойни.
Но както казах, това ще е “голямата изненада“. Blush

# 13 600
но да не приемаме законодателство, че да не отидат там? Това какво е? Сто парадокса на цяло, които търпим.
Така казано излиза, че трябва да се приемат едни закони които да вкарат точно определени лидер(и) в затвора.

# 13 601
но да не приемаме законодателство, че да не отидат там? Това какво е? Сто парадокса на цяло, които търпим.
Така казано излиза, че трябва да се приемат едни закони които да вкарат точно определени лидер(и) в затвора.
Ами така цитирано извън контекста, сигурно може и така да излезе.

ВМРО и НДПС също се отказали да участват в изборите, освен Христанов.

Ред.: Пеевски със сигнал за съдебен процес за възродителния процес
Той е подаден до Военно-окръжната прокуратура

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2024/09/26/peevski-sys-signal-za-sy … iia-proces.621402

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 17:49 от Сирос

# 13 602
Пеевски "подхвана" Доган за "Възродителния процес". Тоя простак и мошеник знае ли ние българите колко ще трябва да платим на 600 000 български турци обезщетения,ако те решат да осъдят България за "Възродителния процес"?! Обезщетенията ще ни струват десетки милиарди долари... Германия и до днес плаща на евреи заради концлагерите... Но тя има пари...
Това е предизборен напън, никой нищо няма да направи за възродителния процес, 40 години вече оттогава. Виновните повечето не са между живите. Изобщо всички плашила от соц-а вече отдавна втръснаха на нормалните хора и почти всеки е отвратен от подобни ходове.
На Пеевски просто му трябва турскоезичния вот и опитва да играе с етническата карта.
Няма да стане, разбира се.

Абе да ти кажа преди няколко дни, имах работа с един майстор от турският етнос. Заговорихме се за Възродителният процес. Понеже името му трудно се произнася, го питах как точно се казва, че не бях сигурен дали точно му казвам името, той ми вика ако искаш ми викай Митко. През Възродителният процес ме прекръстиха на Димитър. Мен ми стана неудобно, и му викам а не, ще ти казвам както се казваш, а не както са те прекръствали. Обясни ми как се казва, какво значи името му на турски, и се заговорихме за Възродителният процес, той тогава е бил млад, сега е на 60, разказа ми какво му се е случвало, и доста неудобно се чувствах. Като немец, който си говори с евреин за газовите камери, нещо подобно. Добре че не сме направили геноцид, тогава, но общо взето като репресии, всичко останало сме го направили. Казах му че това е най срамната страница в историята на България, но тази тема още си е жива. Защото много от хората репресирани тогава, са живи днес.

# 13 603
Такива като Стою Стоев трябва да ни управляват - един ден подкрепя закона и гласува "за", а на другия казва, че РР е прав за ветото и тези текстове на закона, които е подкрепил само преди два дни със стабилни мотиви, сега не трябвало да се подкрепят повторно. Надежда и тя. Не ги ли е срам тези хора, не знам. Но те са от обичаните, те са новото и промяната, всички трябва да подкрепят обърканите им идеи. Това са хората "с позиция". Laughing
Предизборно ИТН и Възраждане ги няма в залата, няма кворум, последно повикване в 21 ч. днес. Не си приеха включените в програмата актове, защото няма кворум, трябва ли да получат заплати?
КП едвам говори, чак срам ме хваща да го слушам, но другите трябвало да приемат неговите условия за управление, иначе нямало сглобка.

# 13 604
  • гр.София
Те пък последния ден се разработиха Joy Предизборни димки, за който се хване.

Общи условия

Активация на акаунт