Във количка ЮЛСКИТЕ деца, седнали се запознават със света!

• 9 486
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Честит рожден ден на Морска сирена! Бъди много обичана и щастлива!
Честити днешни месечинки! Да са много здравички!
Вчера ни сложиха последната ДТК, този път тетраксим. Днес Ева има 37,8 Т. Вчера  лекарката каза, че до няколко дни ще имаме зъб/ между другото утре ще я дават в бон апети, който иска да гледа/ . Та сега незная от зъбчето ли е температурата или от  ваксината? Уж били пречистени с по--малко странични реакции? Но Ева е много кисела, да излизат тези зъбчета че като гледам как се мъчи и ми е толкова жал. Буди се по няколко пъти през ноща, давам биберона и заспива, но не спи спокойно.
Дю, вилата ви е страхотна! Гери има да тича лятото на чист въздух!
НАНИ, да се връщаш бързо.

# 121
Рени, специално за хремата мога да ти кажа, че с лекарства минава за 1 седмица, а без лекарства за 7 дена Grinning Хомеопатията не пресича хрема, нито нищо. Но пък ако даваш ще предпазиш от бронхит или пък ако бронхитът е станал, ще се оправи пак с нея.

Isito LSH разните хомеопатични свещички не ти ги препоръчвам. Те са смесени препарати, малко на принципа дай от всичко да сложим, че може и нещо да помогне. А Хамомилата помага за зъбите само при някои деца с определени симптоми. Вярно е обаче, че при много от децата растежа на зъбите е съпроводен от следните симптоми - плаче, иска да го носят на ръце, капризно и т.н., които се покриват от Хамомилата и затова тя се счита като някакво универсално за растеж на зъби. Но ако детето не покрива всички симптоми, тя няма да му помогне. Ако искаш пробвай - купи една тубичка 9 СН и давай по 2 гранулки 4 пъти на ден. Ако не помогне няма да навреди. Но пробвай 2-3 дена, ако няма ефект, ги спри.

Бибошка, в частната клиника, в която е раждала Елвира е обичайна практика да се прави секцио и в неделя, ако пациентът го желае. Аз и двата пъти раждах там. 2-мата анестиолози са много добри, с дългогодишна практика в чужбина, но явно навсякъде стават фалове. На мен ми се стори, че анестезиоложката ми беше доста притеснена втория път като раждах, не знам дали инцидентът не е бил при нея. Всъщност първият път ми сложи без проблем спиналната, но при второто раждане не се получи, аз буквално я изврънках да пробва няколко пъти, но след като не успя да ми нацели мястото ми каза, че не иска да рискува и ме приспа. После ми се извини поне 3-4 пъти, че не е успяла да уважи желанието ми, но аз пък реших, че в крайна сметка най-важното е, че всички сме живи и здрави и просто й бях благодарна, че си свърши работата.

Майра, странно е, че сестра ти са я накарали да лежи 2 дена. Аз след секциото със спинална станах на 6-я час, а след секциото с пълна станах на 4-я! Лично лекарят ми настояваше да се става още първия ден, за да стане по-бързо възстановяването. На 3-я ден вече се грижех за бебчо сама, защото Пипи беше в кувьоз първите дни и като ми го дадоха повече не исках да ми го пипат и го давах на сестрите само за прегледите и инжекциите.

дю, твоето предложение е направо мечта за мен! Жалко, че не мога да се възползвам в момента от него, но ако имам и най-малката възможност, бих дошла. За мен няма значение сезона, само да е в Родопите! Влюбена съм в тоя край.  Heart Eyes Между другото имах набързо и едно гадже от Смолян, голям хубавец ама един ден ми върза тенекия и ми се обади 5 години след това ни лук ял, ни лук мирисал.  Joy Като родопските песни, лее се ли лее и докато стигне от едното било до другото - минали 5 години! Joy Ееех, весели спомени!

# 122
вижда,че коментирате за Елвира честно казано не съм чела за нея и не ми се чете ,но когато решите да раждате горещо препоръчвам (на тези от региона) в частна клиника "Ева"Сливен. Нямам думи от възхита от отношение ,чистота .
След всяка родилка се почистваше залата сменяше се всички пелени за малките.Мен ме шиха с пълна упойка (защото не ми се разказва за първото раждане) и исках упойка и те ми сложиха пълна.Направиха ми пластика и някакви скоби ми сложиха,пълни изследвания ни направиха на майките,всяка сутрин ни носеха кафе или чай.В стаята бяхме 3 момичета (аз не исках ВИП).Имаше климатик.хладилник,телевизор,легла с бутони за нагласяне на леглото ,баня и тоалетна в стаята.Към децата се отнасяха с голяма любов къпеха ги по 2 пъти на ден ,бяха облечени в ританки и камизолки от болницата.За спомен ни подариха картичка с мерките и час на раждане и отпечатък на крачето и място за първата снимка.
Клиниката не е голяма в момента я разширяват. Само на 18.07.се родиха 8 бебета.(това е много за толкова малка клиника).Накрая трябваше да ни изпишат сутринта а не вечерта защото се получи един наплив .Моя като дойде да ни взима ми вика тия мъже какво са правили та толкова много родилки има  Joy Joy Joy
Накрая когато трябваше да си платим мислехме да взимаме фактура за да ни я осребрят ,но то просто беше смешно защото всичко на всичко платихме 14лв.Не сме платили нито за конците(които бяха разграждащи),нито за скобите нито за пластиката нито за изследванията ни.
Просто са страхотен екип и господ здраве да им дава.

# 123
  • Варна
Fiona ,не давам домат ,само го споменавам като разхлабващо средство.Те и овесените ядки съдържат глутен,ама педиатрите ги препоръчват при запек.

# 124
  • Варна
ох ,така се смях преди малко на това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165481.0

# 125

Coccinella, за първи път чувам да се пие калций за рахит  Thinking? Правиха ли ви кръвни изследвания? И как пиете калция? В течна форма ли е или на таблетки?

И на Бибошка отговарям, че не знам как се цитират 2 мнения :
Ден преди консултацията свекъра ми, който също е медицинско лице,тъкмо ми обясняваше какви са симптомите на рахит. Един от тях бил т. нар. "пилешки гърди" , той ми го обясни   като изпъкнала гръдна кост. И като отидохме на консултация при педи на следващия ден , при преслушването на гърдичките тя обърна внимание на формата на гръдния кош на Дамян . Според мен съвсем нормална, нищо изпъкнало не виждам, ама де да знам, не съм специалист.  И си изкоментира "явно така са му гърдичките",  ама аз като чух  за това и веднага се обадих , че си върти и главата. От изброените от Бибошка симптоми има и твърде чувствителна кожа - почти постоянно е със сухи петънца по свивките на колената и стъпалата, изрива се от храна, покрай устата от слюнка...  Но не се поти, не му халтавеят ставите, много е жизнен , не изглежда никак рахитичен. 
Каза ми , че за да се установи рахит, се взема венозно кръв за изследване, което било много травмиращо за бебетата . Препоръча ми да давам калций , по 2.5 мг. на ден , 10 поредни дни в месеца. Незнам колко месеца,  явно по нейна преценка.  И да увеличим капките Вигантол на 4.  Калция е от шише, 10% сироп калциев глюконат-лактат (това пише на шишето). Решихме следващия месец да прецени дали ще даваме венозно кръв на база на състоянието му тогава.
Сега вече ме притеснихте с това нейно решение за калция   newsm78

# 126
Pepi111  Joy  Joy

Лала мерсаж  Hug Ще пием и ще чакаме.

Това е въпросната количка.Изключително лека Кам Портофино.Тук я видях в един магази в 6 различни цвята я имаше.285лв.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157107.0 това е за заинтерисуваните на тема лятни колички.

Дю страхотна вила.Мен скоро не мисля че ще ме огрее.Вариантът е да се уговорим с приятелки че нашият тати много работи.

Фионка айде честито   bouquet Мислих че ще размилиш.Ама желязна си,браво.  Wink

# 127
Иси , а за самото раждане и престоя колко плати?

Рени,тази количка е мн хубава.
Фиона,ти вече си се решила на второ?Браво на теб.

# 128
  • Габрово
Кога успявате да пишете толкова в това хубаво време незнам, аз не мога да прочета всичко. Нани  Hug Hug Hug не изчезвай.
По въпросът с тиквата докладвам- в Габрово намерих на Хип пюре от тиква с картоф и днес Теди получи първата лъжица. За пюре от шипки съм чувала от майка ми, а и за резултата в пелените ми също, но едва ли ще намеря тук.
А за тестовете за бременност - резултата от два отрицателни теста спи в момента в другата стая Joy

# 129
  • някъде
Ох, тежка вечер при нас Sad- малкия вдигна Т близо 39 градуса и целия почервеня- бузки, крачета, започна да се дере от рев и така му се стичаха мъничките сълзички по личицето, че ми се късаше сърцето Cry, но слава богу Praynig я свалихме!
А като за капак и с таткото се сдърпахме Twisted Evil
Ренка, много суперска количка Peace
Фиона, не си губиш времето- ще стискам палци Praynig
Ели, стига бе жена с тези банани- яж ги и не се притеснявай- няма червей в тях Simple Smile
Лала, нали все пак се е сетил да ти се обади hahaha
И въпрос към мамите даващи попара- с какъв чай я правите, или слагате вода?  newsm78
Хайде лека нощ на всички мами и бебоци-мишоци! Hug

# 130
  • През девет земи в десета
Айде и аз пак по нощите смогнах да седна и да попиша малко.
Диди,попарара я правя с водичка,защото на Цвети повече и харесва,пък и в чая на пакетчета не се знае колко има билки.Тази година ще си набереме шипки и липа да знам какво давам на детето.

Рени супер е количката,това май е от новата колекция Thinking

Домата се дава след годинка,но познавам доста майки които са започнали да го дават и по-рано,както аз давам мандарини и портокали. Mr. Green

Бета,ябълката със сигурност разхлабва,а моркова запича,затова се дава комбинация от двете.На Цвети давам само ябълка,защото с моркова става ужас Shocked

Тиква не давам защото не се харесва от малката госпожица и не я насилвам да я яде Naughty

# 131
  • София
хайде пак сме ние с pigi по нощите  Simple Smile

малко клипчета от нас:
http://s179.photobucket.com/albums/w316/betta_13/?action=view&am … rent=100C2064.flv
http://s179.photobucket.com/albums/w316/betta_13/?action=view&am … rent=100C2014.flv
http://s179.photobucket.com/albums/w316/betta_13/?action=view&am … rent=100C2017.flv

smile3524, имаме същия повивалник и чаршафчета като вашите, май имаме и сходен вкус, не само бебоците си приличат  Simple Smile

dew, супер местенце, много обичам Родопите

На нас от вчера не ни върви: ударихме муцунката в таблата на леглото и паднахме за втори път. Вчера като се удари, леко й потече кръв от венците и се разпищя и аз ревнах и аз с нея  newsm45. Щях да го убия баща й, защото той уж я държеше. А днес аз бях виновна - беше на средата на спалнята и се обърнах за половин минута и се чу едно пляс (даже не беше и туп, толкова е лекичка). Точно три претъркаляния за нула време  ooooh!.

# 132
Добро утро момичета. Тъй като аз съм първа тази сутрин ви черпя по едно кафе  Coffee, а бебоците - кой каквото харесва  Mr. Green.
Betta, много сте сладки на клипчетата. Бебка се държи прекрасно пред камерата  Laughing. Миличката, надявам се всичко лошо при вас да е минало и мъничката Яна да е пак така слънчева на новите клипчета.

Весел ден на всички и без произшествия  Hug

# 133
честити месечинки на Йоана на мама IvelinaM
       Иван на мама Valshebnica
  Стефан на мама Стечи
      Гергана на мама dew Росица,
   Васи на мама nadejda5047 много да са здравички и послушни
ох и аз черпя едно   food010 kaffeetrmker_2и още много ми се  smile3507
моите бебоци спят ,ама най-големия като тръгва на работа и цялата къща трябва да събуди
Иси , а за самото раждане и престоя колко плати?
14лв.е цялата сума която платихме като в нея влиза и чревен секрет. Не съм ходила там на прегледи .Всичко на всичко са ме виждали веднъж когато ходихме на разузнаване и просто лекарката ми даде нейния GSM и ми каза по-всяко време да и звъня ако има нужда.
 Сутрин в болницата ме промиваха с тетра .Просто нямам думи да опиша всичко .Имаше една родилка която каза ,че няма да ражда и това ,но тя го беше казала твърде късно когато беше слезнало вече твърде надолу и не можеше да и се направи секцио.Точно 2 часа беше в родилна зала (а не пред нея) накрая с много голям зор спасиха детето и майката като детето беше транспортирано в друга болница защото се изискваше по-специално лечение .На следващия ден чухме коментарите на майката на родилката с лекаря и тя му викаше ,че е трябвало да я напердаши хубаво обаче той и каза,че няма право ,а майката му каза,че му дава пълни правомощия.
Betta аз съм решила,че Валери ще го записвам в училище за космонавти и той много обича да лети така .Много е сладка бебка,а това,че е паднала и е имало кръв няма страшно .От главата много тече.Когато беше малък Марти и го пуснахме в градската градина да върви с коланче така се извъртя и се пльосна на асфалта и доста кръв тече , тога аз много се уплаши защото си мислех ,че от уплахата няма да иска да върви ,но той от рев заспа и в момента в който се събуди взе да пери ръчички да го взимаме да ходи
didi_81 от зъбките ли е тази Т? А това,че се карате с татито ами ние така спортуваме правим си гимнастика на устата ,че ни мързи друга да правим
Nanny къде сиииии? Твоя начин на писане много ми прилича на начина на говорене на Марти като бебе пък и сега .Като не можехме да го разберем той започваше с мимики и звуци.Сестра ми все ми викаше "твоя син няма нужда да ми говори аз всичко му разбирам само с мимики".Е теб те разбирам с емотикони  hahaha hahaha
стига ,че стана много дълго  bouquet

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 08:36 от isi_kam

# 134
Честити месечинки на Йоана на мама IvelinaM, Иван на мама Valshebnica,  Стефан на мама Стечи, Гергана на мама dew Росица,  Васи на мама nadejda5047.
Да сте най-здравичките и най-сладките бебоци за радост на мама и тати.  happy bd happy bd
Честит рожден ден на мама Морска Сирена.  bdbaloni Пожелавам ти здраве колкото океана, щастие колкото морето и богатството колкото са песечинките по миския плажна. Бъди винаги красива като морска сирена. (малко на патерици). Wink

Бетта съжалявам за падането, но важното е Гери да е малката сладуранка да е добре. Тя вече го е забравила падането остава и ти да го забравиш и всичко ще бъде наред. Hug

Дю мястото си заслужава да се види.  Hug

Диди81 надявам се че тази сутрин вече сте добре и няма следа от Т.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт