Във количка ЮЛСКИТЕ деца, седнали се запознават със света!

• 9 294
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Мерси момичета за месните отговори.Като гледам рецептите от Slyncho наистина по малко се слага.Ама то аз какво искам по едно от бутчетата на Синеочка ли да изяждат на едно хранене.Мале каква глупост написах.Синеочка имах в предвид бутчетата,които си готвила,а не твоите./то ако чакат на твоите,каквато си кльощавелка гладни ще останат децата/. Joy
Тиция аз и плодовете ги давам от готови пюрета,така че не съм компетентна.
Ели утре непременно да кажеш отзивите за манджата ти.И как я направи-всичко в тенджарата или на фурна.Ще ме умориш ти.
Открих телефона на тази лаборатория Бодимед и утре ще звъня.
Лека нощ.

# 241
Само минавам да се отчета, че съм малко пак при мама и имам нет...нямам възможност да ви прочета, но ще опитам поне да се информирам какво съм изтървала Hug

# 242
  • През девет земи в десета
Нисък е защото тя се роди две седмици по рано,а моят по време на бременността беше 99 Wink Когато приключиме с лечението продължавам да го давам профилактично.

# 243
  • София
Синеочка разкрих тайната на перфектната ти фигура-готвиш,а не ядеш.
Ей,де да го можех и аз това.

# 244
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Ех, и аз днес да успея да сколасам, та да изчета написаното и да се включа, кратко!

Честито на Попова! Безаварийно шофиране!

Kris79, аз карам на купени месни пюрета засега и съдържанието на месо  в  тях на този етап ме устройва. По-натаък, като започна да приготвям сама манджичките за бебка, мисля да ползвам домашно месце /в случаите, в които имам такова, разбира се/.

Прасчо,точно така е желязото,което се съдържа в кърмата е в много малки количества,но се усвоява на 100% 
newsm10

Хайде, лека нощ!

# 245
Нисък е защото тя се роди две седмици по рано,а моят по време на бременността беше 99 Wink Когато приключиме с лечението продължавам да го давам профилактично.
Ауу, и аз родих 1 седмица преди термина, а хемоглобинът ми по време на бременността беше 86! Ходех като пияна и успях да го вдигна малко чак към края, но пак не беше в норма. Но като родих (със секцио беше) и пак падна на 95 май беше. На Пипи не съм му правила изследвания, трябва да я проверя май тая работа.  newsm78 Той пак се размина с ваксината, че тази седмица дъщеря ми се разхремави и прикашля и Пипи и той също, та не посмях да васкинирвам. Чудя се вече дали ще успея някога да го ваксинирам!

Попова, честита книжка!   bouquet

# 246
Да попиша малко  Grinning първо честито  на Попова  newsm01 , с пожелания за безаварийно шофиране   car003
Честито на всички пораснали бебоци, на тези с нови зъбки и всички които са имали поводи  newsm51 Tada
Днес сложиха на Киа противоменингитна ваксина, няма нови зъбки, вече е 8.800кг- 74см,хемоглобина и е 116 и се оказа, че има бактерии в урината, но педката ме успокои, че не съм взела урината правилно. Киарчето почна да сяда от легнало положение и вече за минутка не мога да я оставя без наблюдение  newsm32 голямо шило ми е станала. Почнах да и правя бульончета преди обедното пюре и си ги пийва с кеф.
Прочетох, че давате сурови плодове, аз също и давам ябълка, круша и банан- за сега, но си мислех дали мога да и давам прясно изцеден сок от червено цвекло  newsm78 и въобще -например в зеленч. бульонче?
Синеоче, намерихте ли пащърнак  Grinning

# 247
Здравейтеи от мен smile3525
Аз също родих 20 дена преди термина като през цялата бременност хемоглобина ми беше много нисък, но за щастие бебо нямаше проблеми. След раждането имах анемия и пиех Тотема за да ме стабилизират малко. За щастие контролните изследвания на бебо са много хубави и нямаме никакви проблеми. smile3501
Честито на Попова за книжката!              newsm01
Нан благодаря за отговора на лични newsm51
Аз също давам плодовете сурови. Давам каквитио се сетя. Банан, киви, портокал, мандарина, ябълка, круша и т.н. Бебо много ги харесва
Хайде лека нощ на всички newsm46 smile3524

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 23:07 от nadejda5047

# 248
Привет привет!

Тук нали не правят изследвания за хемоглобин и урина и аз си живея спокойно Mr. Green

За месото тук - има готови бурканчета зеленчуци + месо, в които месото е 8% или 9% беше ..не знам..Идва около 15грама на бурканче. Оделно има малки бурканчета месо (пиле, пуйка и говеждо май съм вижадала), които са около 60 или 80гр и се дават на 2 яденета. За БГ знам, че казват не всеки ден да се дава месо..тук няма такова нещо newsm78 Тук обаче за жълтък никой никога не ми е казвал да давам...

За кисела...тук даже не съм виждала нишесте. Аз давам (тоест гледачката де) каша (ориз) или Грис (ориз и царевица) с 100мл кърма и плодово пюре Peace Овесените ядки са пак като каша опаковани (предполагам брашно), има и каши Просо, Ечемик и Елда. Тях обаче още не съм давала. За елдата се уплаших малко то вас, че смърди... Ама може да я пробвам.

А защо си търсите колички? Нямате ли комбинирани? Моята е такава:
Зимен вариант или за малко бебе (да му е по-твърдо на гърба):
Летен вариант:

Чантата се маха и слага много лесно, аз я взимам вътре и я ползвам за дневно легло на дивана. Като заспи вътре - с чантата хоп в количката и айде на разходка Peace
Ето я и чантата отделно:
Маха се твърдата поставка отдолу и става и на сак за краката, когато бебето е по-голямо.

Много функционална ми се стори и затова нея избрах, отделно както се вижда на снимката е с окачване на предните гуми и е супер лека и маневренна

# 249
  • ES
Забравих днес да честитя шофьорската книжка на Попова. Да и е честита и умната!   Peace

# 250
Здравейте момичета  Hug
Хайде да ви почерпя,взех изпита  Party  newsm44 По желание се почерпете  Wink  newsm64 cook cook newsm38
Благодаря за поздравите  Hug
Много сте писали и не съм ви чела,често казано не ми се четат около 20 страници  Crazy Затова ще се включа по последно разискваните въпроси.
Месни пюрета не давам,още не мисля да ги почвам,след след около месец ще дам.
А относно количките,аз също се оглеждам за лятна,лека,маневрена и хубава естествено.Маира,моята количка е доста открита,маневрена и удобна.Но е тежка за разнасяне и доста обемна.Ние много пътуваме и искам нещо което се сгъва тип чадър.Тази която Синеочка е показала е страхотна,в Бг излиза около 300 лв.Предлагат ги в м-н Малечко и м-н Бебе+.
Вижте на какво попаднах днес http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1008938 -сега вече е сигурно,че ще кърмя до 1-ви клас  bowuu никои от познатите ми не вярва като кажа,че ще кърмя докато Ема пожелае,всеки си мисли че до 1 год. се кърми и после едва ли не е вредно.
Айде изчезвам,че Ема мрънка,после пак.

Еййй,щях да забравя да се похваля,че Ема си има 2 зъбчета.Избиха на куп без проблеми  tooth

# 251
Добре дошла Попова!Да разказваш като имаш време,как мина изпита!
Във връзка със кърменето,моята свеки ме попита онзи ден какво и давам за вечеря на Юлия, и аз казвам кърма,а тя:Ама ти още ли имаш?Не ти ли е свършила!?  Всички си мислят че някъде към 6 месец свършва кърмата!Ама то свършва ако искаш ти,и ако спреш нали?Хахахаа!Незнам как ще реагира ако и кажа че ще кърмя докато иска Юлия!Сигурно ще се хване за главата! ooooh!

Хайде аз отивам да я храня с нещо по твърдо а кърмата да седи за закуска и вечеря! Mr. Green

# 252
Попова, честито за книжката! За количките - Quinny Buzz за мен е най-добрата. Но тук със зимния кош, седалката за колата и тн изличаше над 550Е Sad Мислехме да вземем някакъв зимен вариант и после само летния Куини ама се отказахме. Доволни сме от нашата също. Иначе тая Куини направо се сгъва като носна кърпичка Peace

За кърменето, и аз бях много изненадана като сестра ми (на 30г) дето живее в Италия и уж беше за късното захранване ми заяви, че трябвало да отбивам Ясмин, че вече не и стигала кърмата след 6ти месец...Е такива диагнози поставени по телефон най ги обичам Crazy

# 253
Попова, честита книжка, айде газззз  motor

желая ти да си я ползваш по предназначение че моята събира прахоляка вече сумати години

ние също да се похвалим нещичко - от вчера Траян се изправя сам  Shocked Crazy
от седнало положение на холския диван, катери си се нашият и хоп, горе hahaha
не стига това, ами във висините вече изпада в дива радост и започва истерично да се смее, като се поуспокои и решава да подскача, туп пада си на дупето....... и пак започва отначало Joy
жална ми майка hahaha

абе, казват дечурлигата много си падали по плодовете, сладки им били... не и моят дребос - не иска да яде ни ябълка, ни круша, ни банан newsm78 само ако го видите как се прави, че ще повърне Thinking
но мама е хитруша, крия плодчетата в кашата от елда и тотално го обърквам - хем разбира, че нещо не й е наред на кашата, хем си я изяжда hahaha

хоп, видях, че обсъждате "вредите" от продължителното кърмене Mr. Green, любимата ми тема, така да се каже Grinning
у нас кърменето е законодателно (издала съм декрет hahaha) утвърдено като основен начин на хранене, но обещавам да следя за повреди в малчугана и да ги съобщя веднага на заинтересованите лица - засега два броя баби и няколко загрижени "приятелки" Mr. Green

# 254
цитат:
Вкусът на кърмата по време на цикъл
/имам наблюдения от два месеца/, ако въобще се променя, но наистина ми се стори, че кърмата понамаля.
 не предполагах, че тази малка доза нововъведена храна ще повиляе толкова бързо на цикъла.

Nanny, извинявай, въпросът ти за връзката м/у цикъла и кърменето възприех като реторичен и не ти отговорих. При мен цикълът се появи 40 дни след раждането. Не е имало проблем с кърменето. Иначе по време на цикъл сигурно настъпват промени в солевия с-в, хормоните... (Хедра беше пуснала една статия, ако трябва- ще я търся), но те нямат кардинално значение. Поне при мен цикълът не е сигнал, че трябва да отбивам /това е реплика към д-р Слънчева Mr. Green/
За кърменето, и аз бях много изненадана като сестра ми (на 30г) дето живее в Италия и уж беше за късното захранване ми заяви, че трябвало да отбивам Ясмин, че вече не и стигала кърмата след 6ти месец...Е такива диагнози поставени по телефон най ги обичам Crazy
Такива реплики мен отдавна не ме учудват; като си помисля колко пъти са ме питали Ама не ти ли спря кърмата  Rolling Eyes вече, че и д-ри ми го задават този въпрос... Еми това е, някъде до към 1-ви клас ще кърмим, че после ще е трудно да търчим в маждучасията Laughing
Ивичка, страшен е новият ти аватар! Hug Браво на твоя дребчик hahaha

Ама то аз какво искам по едно от бутчетата на Синеочка ли да изяждат на едно хранене.Мале каква глупост написах.Синеочка имах в предвид бутчетата,които си готвила,а не твоите.

Oх, момичета, ще ме уморите с тези извинения за грешки Laughing
Аз пък съм ви сърдита, дето не ме питахте за какви риби говоря. Или просто така си мислите- че съм  smile3537 по дифолт? Sad

Общи условия

Активация на акаунт