Кой сезон е най-хубавия за новороденото

• 3 280
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
Пролетта според мен е най-подходящо, защото на майката и бебето не се налага да се застояват в къщи  Peace
...а да раждаш лятото не е май много приятно - да носиш в жегите голямата пупа е голямо изпитание...

# 46
Гласувах за лятото,но съм и за пролетта.Аз родих в началото на лятото и много бързо и разнообразно ми минаваше времето,защото постоянно скитосвахме по улиците,а и контактите с други майки ми помогнаха да превъзмогна следродилната депресия много бързо. Peace

# 47
И за мен пролетта  newsm10е най-хубавия сезон за бебчето, защото не е толкова студено като зимата а и не е толкова топло както през лятото .А и няма да си стоиш във вкъщи а ще сте с бебето навън по градинките.  1strollerОт личен опит мога да ти кажа за лятото защото родих Август и в най-големите жеги с голям корем е направо ужасно . Sad

# 48
Аз съм за пролетно бебе. За мен беше много по-лесно да изкарам последните месеци от бременността през зимата и пролетта. Първо изобщо не ми личеше корема и второ не ми беше топло. Щях да се побъркам ако е лято и не мога да се съблека като хората (защото много  са ми грозни бременни с огромни кореми по потничета и корема навън). После за самото дете е идеално. Първия месец си е на топло, след това вече е лято и е по цял ден навън.

# 49
Пролетта, естественно ..  Peace
Най- хубавия сезон за всичко ново ...  Grinning
И аз съм пролетно бебе - майско  Grinning

# 50
  • София, център
Пролетта, по лесно се гледа бебето в топлото време, и има повече време за дълги разходки с количката!

# 51
  • с/у ОколоМръсТното
Пролет.
Но има резон в думите на Никол за чехлите и връхните дрехи.

# 52
Пролет.

# 53
Естествено, че пролетта Peace
Късната зима (февруари- началото на март) също не е лош период.

# 54
всичките сезони са подходящи - за мен въпросът е много странен. newsm78

# 55
  • София
Пролет.  Peace

# 56
  • У дома... някъде
Мисля че пролетта

# 57
Гласувах за есента, защото рдих на 30.09 мин.год. и сега като гледам на пролет вече ще сме сенали е беж на разходки. Ама то май за тази година есента и зимата не се броят много, че беше топло и почти не сме изпускали разходката.

# 58
Категорична съм , че е зима, не само защото така съм чувала а и защото отгледах зимно бебе. Зимните бебета се гледат на една и съща температура през целия сезон, разбираш кога им е топло и намаляш парното, кога им е студено и усилваш или ги обличаш повече. Може по-лесно да се кали ( аз не го направих и съжалявам, но не е късно де) и няма един куп гнусни буболечки които хпят. Лятото и изобщо другите сезони са страшно променливи в температурно отношение, тъкмо го поразхвърлиш и излезете, а то слънцето се ксрие и задуха студен вятъ и хоп ето го болно. Или пък го навлечеш а то се запоти. Бебетата навънка са увити в гадни мрежи понеже иначе са здраво нахапани от всякакви твари. Жега през лятото, дъжд и вятър през есента и всичко това свързано много често с резки температурни промени. Peace Имаш 3 месеца да нагодиш детето си към климатичните условия, да свикнеш с него , да разбереш как му е добре и удобно и след това сте готови за лудории през топлото време:) А и тъкмо когато напролет се стопли и е тихо, бебето се е отърсило може да сте по цял ден навън с количката. А лятото ако се роди, в тия жеги цял ден затворени в къщи понеже му трябва време докато свикне с навънка...първо 5 минути после 10.... и така. Нали за новородено говорим, за не за поотраснали бебоци, защото за отърсилите се деца, несъмнено топлите сезони са най-добри. Но понеже някои мами казват, че зимата са затворени между четири стени - да, гадно е, но ако детето ви е на 1-2-3 и повече годинки и неможе да седи на едно място. За новороденото обаче е съвсем различно. МНого по-лесно е и за майката и за детето първите месеци на адаптация. Peace

# 59
Пролетта!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт