Аз съм от провинцията, той живее в София, има собствено жилище там, като аз оставам при него веднъж на две седмици, за няколко дни или седмица. Когато съм при него, аз поемам домакинството, аз готвя, чистя, пазарувам, съответно аз плащам за покупките. Излизаме и на ресторант, докато съм там поне два пъти (той плаща за ресторанта). Като равносметка горе долу е едно и също, защото обикновено ходим за обяд на ресторант, а вечер аз приготвям вечеря, купувам препарати и тн.
Понеже сме си говорили и за създаване на семейство, което означава, че трябва да се вземе и по-голямо жилище, съответно и кредит ще трябва, ме попита дали мога да поемам половината вноска от месечния кредит…
Сега предстои да отидем на почивка и той ме попита, дали ще поема една част от парите за хотела…
Та взех да се зачудвам, как е при останалите.
Искам да уточня, че и двамата взимаме горе долу едни и същи заплати. Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това. Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…