Разходите на етап връзка

• 20 322
  • 724
  •   1
Отговори
# 15
Ако не си удовлетворена и ти светят лампи каква е причината да си в тази връзка?
Държиш се като дългогодишна съпруга, когато му гостуваш, а в същото време искаш да те третира като тръпка, която иска ухажване и пеперуди.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 19:58 от G&B

# 16
  • София
Тръгнете ли отсега да се пазарите, нема смисъл...
Той не идва ли при теб, или само ти ходиш при него? Защо си хукнала да чистиш и готвиш, жилището си е негово. Не се напъвай толкова за неколкомесечна връзка.

# 17
  • София
А? Ъ? Мъж на 42 да ме кара да си платя половината почивка? И то това е от първите ни почивки заедно? Как ли пък не! Не. И не.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 18:20 от Rockstar

# 18
  • Melmak
Най-добре е нещата да стават спонтанно и да няма сметкаджийство. Сега като се замисля за поне последните ни 10 почивки, аз съм ги запазвала. Една само беше с агенция и то най-скъпата, мм я плати. Обаче аз имах много неприятна случка и буквално оръсих хиляди за лошо. Идеята беше да не я плаща той изцяло, но така се случи. В останалите случаи аз организирам всичко, защото ми харесва. Обичам да организирам, да ровя, да запазвам. Като плащам bnb или хотел, като купувам билети ми много ясно, че няма да му кажа “билетите са х пари, дай 50%”. Просто той знае, че аз съм покрила едното, той после покрива примерно разни харчове на местна почва като ресторанти, транспорт на място и тн. Не ме е ощетил. В началото той покриваше повечето разходи, но бяхме доста млади, аз работех на 4 часа и заплатата ми беше под мрз. С годините изравних дохода, даже сега май съм го надминала с малко. Но ние за пари не сме се карали никога. То ако за това се караме, какво семейство сме?

# 19
Началото е ключово кой как се държи, защото бързо се свиква и се приема за норма. Та интересно ми е той ли подметна някакви очаквания да шеташ и пазаруваш /или не е осигурил нищо в хладилника, което дефакто е подобно/ или ти първа се хвърли да се доказваш? Ако е второто, обяснимо да те вижда като еманципирана жена не готована, съответно да очаква участие и на други фронтове. Абе нормална е няксква реципрочност според мен, но дяволът е в детайлите.

# 20
Значи, разходите за всичко да си делите на половина, но ти поемаш готвене, чистене и пазаруване с твои средства. Ами както и да го гледаш не е ок. Мисли искаш ли така да живееш.

# 21
Друго на ръка е, че сега като ходиш "на гости" поддържаш всичко сама - за 2 седмици е ок . Но сега си представи, че 30 дни в месеца, всеки месец е така. Освен препаратите, продуктите и т.н. ти влагаш много труд , който не ти го плаща никой.
Едно водене на ресторант не може да заплати цял ден чистене, пазаруване и готвене - лично мое мнение.
Човекът си търси удобна жена и май я е намерил.

# 22
Ами най в началото, не съм чистила разбира се. Започнах от скоро, след като си счупи ключицата на ръката, претърпя операция  и отидох за повече време, да съм при него и да му помагам, тогава естествено почистих, сготвих и понеже възстановяването беше и по-бавно, болеше го доста време, съответно и  не излизахме, трябваше нещо да ядем. А пък и не обичам да ми е мръсно, мисля, че беше съвсем нормално да се погрижа за това. И понеже той наскоро се възстанови, гледах да му помогна, но вече може и сам, но май му хареса…
Не казвам, че той не пазарува, но обикновено като съм там, аз ходя до магазина и взимам това, което ми е необходимо. Да, прави сте, че ако живеем за постоянно заедно, това ще са много повече разходи, но аз и не смятам да ги поемам само аз. Не сме говорили на тази тема, въпреки че аз много пъти съм казвала, че някой ден, ако ще създаваме семейство, съответно аз поне две години няма да мога да работя и всички разходи ще са върху него, да го има на предвид. И той все казва, разбира се, нали мъжа е провайдъра в семейството.
И точно това ме дразни, че хем се мисли за голямата работа, хем ги тъни нещата.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 18:26 от Bondy07

# 23
или пък ти готвиш, чистиш и пазаруваш със свои средства, а той плаща ипотеката
напомни му, че вноската за ипотеката е по-малка от твоя разход за дома особено ако смята да те включи и в плащането на битовите сметки

и на мен би ми харесало някой да ме обгрижва докато лежа на дивана

# 24
  • Пловдив
Моят в началото ме води няколко пъти на почивки и плащаше той.
Сега не му се ходи никъде, аз водя децата и плащам аз. Wink
Скрит текст:
Не е баш така ситуацията, де, има и други детайли и пречки, но общо взето, така се получи.

Не знам за хотела, честно казано - хем не бива само той да плаща, хем "дай ми сега половината" звучи наистина по сметкаджийски, може би зависи как е предложена почивката, от кого е избрано мястото, как е казано това за половината пари.
Във всички случаи по-добре по-евтина почивка и да си я преглътне цялата в краен случай, вместо да иска половината, ама хора всякакви; от твоя страна може би е добре да поемеш ходене по ресторанти или друго на място...
Имай си ти едно наум за сметкаджийщината, но може и да не е голям кусур. Има хора, които просто така си правят сметката, без да са тарикати непременно.
За фризьора плаща който ходи, това не е довод. Мъжете по тая логика пък ядат повече. Wink

# 25
Господинът имал ли е предишен брак, деца?

# 26
  • София
Ако ще си делим ипотеката, ще събирам всяка бележка от супермаркета.

Въобще, грешно си за ходила от началото.
Като теглиш чертата, ще се усетиш, че ти си плащаш да си с него.

# 27
Не очаквам той да поема всичко, разбира се че трябва и аз да участвам, но пък един мъж, ако на една почивка не може да ме заведе…

И гадже съм била, и семейна, но никога не съм висяла да ме водят. Всеки е давал каквото може за почивките и не сме мислили кой е дал повече. Може би  е бил мъжът, но даже нямам спомен, толкова малко ме  е интересувало. Разбирам в етапа на свалката да кани и плаща ресторанти, ОК. Ама вече сте официално гаджета и ти да чакаш той да плаща всичко, понеже ти имаш разходи за кифлеене... Аз това не го разбирам. Според мен няма да прокопсате, а ти си търсиш провайдър. Само че имай предвид, че провайдърите обикновено усещат, че "купуват" жената и респективно имат претенции.

П.П. И се оказва, че не готвиш и чистиш, а инцидентно си готвила докато той е бил контузен. и не само ти пазаруваш, но си купила каквото си решила...  Но май само ще чета и няма д апиша повече, защото тези модерни връзки не ги разбирам.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 18:31 от Черна станция

# 28
Господинът имал ли е предишен брак, деца?
Няма други деца и брак, аз също.

Ако ще си делим ипотеката, ще събирам всяка бележка от супермаркета.

Въобще, грешно си за ходила от началото.
Като теглиш чертата, ще се усетиш, че ти си плащаш да си с него.
Как е правилно да се заходи още от началото според теб ?

# 29
Ами ако си търсиш провайдър, явно не е тоя. Иначе описаното ми звучи нормално за двойка, за мен в естествено разходите за се поделят. Когато си при него, пазаруваш и готвиш, за да ядете, другия вариант какъв е - Мило, дай ми пари, да ида на пазар, да ядем., щото сме у вас ... Не ми звучи добре. Вечерта ядете навън, той плаща ресторанта. За почивката, ако си споделите, може да идете на по -хубаяи и скъпо място, за мен е нормално.

Но от твоя пост ми се струва че целта ти е по скоро той да плаща, така че помисли си и си търси друг, защото и двамата сте вече възрастни хора и възможностите да намериш такъв малко се свиват, ако ме разбираш.

А за апартамент, ако ще купувате - задължително двамата изплащате в  съсобственост. Не се прецаквай той да плаща ипотека за апартамент на свое име, а ти да влагаш във финтифлюшки и прически, защото накрая той ще има апартамент, а ти нищо.
Вероятността да плаща той, а апартамента да се води на двамата, или само на тебе...малко ми е нереалистичен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт