Разходите на етап връзка

• 20 535
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Животът не е константа и нещата се променят. Аз също мисля, че авторката изглежда малко интересчийка. Уж с добра заплата, пък сега защо да плаща това, ама фризьора скъп бил. Човек се простира според чергата си и чергата също не е константа.

С годините бюджетът не е постоянен, има възходи и спадове. Дай боже на всеки да има пари, обаче аз лично не съм родена със златна лъжичка в устата и се налага да работя доста, за да изкарвам и средна софийска заплата, според данните, които гледах в нета за доходите.
Мм също не е богаташ и той като мен се бъхти. Не мисля, че е длъжен да ми плаща фризьора, но го е правил. В началото на връзката ни сме видели много беднотия, докато си стъпим на краката. Е, аз бях на 20, сега вашия случай е друг, защото на 35 и 42 е нормално да сте финансово стабилни. Човек просто не знае какво може да му дойде на главата. И ако чака само мъжът да провайдва, лошо. Може би авторката е свикнала на такива мъже, които изкарват повече и съответно харчат повече, угаждат. Хубаво това, ама ако искаш такъв, за такъв се оглеждай. Този не е от същата порода.

И имай предвид, че животът винаги крие изненади. Казвам ти го от опит. Баща ми беше провайдър, като почина и майка ми на 60 години се учи да се бори с живота.

Подкрепям.
Аз се чудя тука на доста от мненията.
Сори, ама защо да и плаща фризьора, козметичката или педикюра?
Аз имам почти всичко (да такъв тип съм 😀)
Имам удължения на коса, ноктопластика и тн. Да разходи са, но са мой избор. Никога не бих искала от половинката ми, да ми плаща тия глезотии. 

Когато ходим на почивка и аз плащам нещо (примерно самолетните билети)
Би ми било супер неудобно той да плаща всичко а аз да си харча заплата за джобни. Но аз съм си такава. Като ходим на ресторант, той плаща а иначе храната от магазина един път аз един път той. Иначе по къщата той плаща по голямата част от разходите. Но никога не Бих искала той да плаща абсолютно всичко. Да знам че има доста жени, дето предпочитат такъв мъж и най добре и да не трябва да работят, но аз не съм от тях.
За мен е важно да си имам работното ми място и да не съм зависима от когото и да е било. Нещата се променят

# 106
Нещото, което съм изпитала лично, и което силно ме смущава и в ситуацията на авторката е, че мъжът говори по въпроса за финансовата отговорност в двойката, но не действа съгласно приказките си. За това може да има три обяснения - или не е наясно с понятията, или не е наясно колко зле се представя, или всъщност е наясно и го прави умишлено. Предвид възрастта му и подробностите около тази псевдо почивка - за три дни и той е настоял за по-скъпия вариант, а после пита за едната от трите нощувки - на мен ми прилича на една особена порода наследници на столичани в повече с душа на диви селски тарикати.
Аз като чуя провайдър, не си представям човек, който ми плаща джуките. Представям си човек, с когото мога спокойно да изляза две години майчинство и после да не се притеснявам, че един сопол на детето ще бутне семейния бюджет. Мисля и че повечето жени така разсъждават. Е, този мъж определено не звучи благонадежден в този смисъл.

# 107
А защо не си поговорите за финансите на някоя вечеря когато и двамата сте спокойни и щастливи. Това е за вашето бъдеще.

Може да си направите обща сметка, в която автоматично всеки от вас да депозира примерно 70 процента от заплатата си. Тя е с две карти. С нея се плащат сметки, храна, ежедневни разходи и да си имате едни 30 процента за лични разходи.  С общата сметка се плаща нужното.
Когато парите идват от общ кюп няма такова делене и трупане на ненавист кой какво платил.
Процентите са ориентировъчни.

Също на тая възраст хората са свикнали да мислят само за себе си и да са малко егоисти, това не значи, че не те обича. Значи, че трябва да си настоятелна и хитра.

За мен справедливо е да споделяте процент от дохода си, ако и двамата работите.

Когато някой остане без работа, другия му оказва подкрепа и обратно. Колелото се върти.

Ако купувате жилище се оженете. Ще си спестиш ядове.
Финансите са сред топ пет причини за развод.
Изчисти го това от рано.

# 108
Животът не е константа и нещата се променят. Аз също мисля, че авторката изглежда малко интересчийка. Уж с добра заплата, пък сега защо да плаща това, ама фризьора скъп бил. Човек се простира според чергата си и чергата също не е константа.

С годините бюджетът не е постоянен, има възходи и спадове. Дай боже на всеки да има пари, обаче аз лично не съм родена със златна лъжичка в устата и се налага да работя доста, за да изкарвам и средна софийска заплата, според данните, които гледах в нета за доходите.
Мм също не е богаташ и той като мен се бъхти. Не мисля, че е длъжен да ми плаща фризьора, но го е правил. В началото на връзката ни сме видели много беднотия, докато си стъпим на краката. Е, аз бях на 20, сега вашия случай е друг, защото на 35 и 42 е нормално да сте финансово стабилни. Човек просто не знае какво може да му дойде на главата. И ако чака само мъжът да провайдва, лошо. Може би авторката е свикнала на такива мъже, които изкарват повече и съответно харчат повече, угаждат. Хубаво това, ама ако искаш такъв, за такъв се оглеждай. Този не е от същата порода.

И имай предвид, че животът винаги крие изненади. Казвам ти го от опит. Баща ми беше провайдър, като почина и майка ми на 60 години се учи да се бори с живота.

Подкрепям.
Имам удължения на коса, ноктопластика и тн. Да разходи са, но са мой избор. Никога не бих искала от половинката ми, да ми плаща тия глезотии. 

Би ми било супер неудобно той да плаща всичко а аз да си харча заплата за джобни. Но аз съм си такава. Като ходим на ресторант, той плаща а иначе храната от магазина един път аз един път той. Иначе по къщата той плаща по голямата част от разходите. Но никога не Бих искала той да плаща абсолютно всичко. Да знам че има доста жени, дето предпочитат такъв мъж и най добре и да не трябва да работят, но аз не съм от тях.
За мен е важно да си имам работното ми място и да не съм зависима от когото и да е било. Нещата се променят

По това описаното от теб, ти си точно като тези, които казваш, че не разбираш. Защото мъжът до теб поема повечето разходи. Никой не казва да ти плащат фризьора и ноктопластиката, но поне да ти уважат разхода, а не да ти търсят до стотонка половината.

# 109
Нещото, което съм изпитала лично, и което силно ме смущава и в ситуацията на авторката е, че мъжът говори по въпроса за финансовата отговорност в двойката, но не действа съгласно приказките си. За това може да има три обяснения - или не е наясно с понятията, или не е наясно колко зле се представя, или всъщност е наясно и го прави умишлено. Предвид възрастта му и подробностите около тази псевдо почивка - за три дни и той е настоял за по-скъпия вариант, а после пита за едната от трите нощувки - на мен ми прилича на една особена порода наследници на столичани в повече с душа на диви селски тарикати.
Аз като чуя провайдър, не си представям човек, който ми плаща джуките. Представям си човек, с когото мога спокойно да изляза две години майчинство и после да не се притеснявам, че един сопол на детето ще бутне семейния бюджет. Мисля и че повечето жени така разсъждават. Е, този мъж определено не звучи благонадежден в този смисъл.
Точно това очаквам и аз като мъж, който твърди, че е провайдър. Като някой ден евентуално имаме дете и аз не мога да работя, той ще може ли да ни подсигури финансово.
Разходите за козметика, фризьор и тн, винаги сама съм си ги плащала. Работя, работата ми е добре платена, мога да си позволя и почивката сама да платя, но не е там въпроса. За мен е важно, той какво може да направи за мен. Не е ли точно началото на връзката, когато трябва да се доказва.

Аз и затова пуснах темата, как разпределяте разходите, когато все още не съжителствате заедно, защото когато живеете вече заедно и сте семейство за мен всичко трябва да е общо. Една обща сметка и от там разпределяте, но на този етап, когато не живеете заедно, май не е ок да искаш да имате обща сметка. Затова влязох тук да попитам при вас как е.

# 110
Човек на 43 години с изградени навици трудно ще се промени. Някой по-горе писа, че единствената му сериозна връзка била с омъжена жена?!
Сериозно? И ти се чудиш защо цепи стотинката на две? Че той представа си няма как да бъде "провайдър".

# 111
Да не се засегнеш, авторке, ама ми се виждаш голяма сметкаджийка. На първа среща да те заведе на ресторант и да плати ми се струва почти задължително. На почивка да те води обаче и той да поема всичко не ми се вижда правилно. Ако имаш самоуважение ще си плащаш и няма да чакаш. Аргументът ти за фризьор и дрехи за мен е несериозен и дори обиден. Никой не длъжен да ти поема разходите. Да се спотайваш показва невисоко ниво.

# 112
  • Melmak
Авторке, на тия години нямаш много време за губене. Ако искаш да пробваш с този мъж, поживейте заедно и виж дали се спогаждате. Ти хубаво питаш как е бюджета като не живеете заедно, ама вземете заживейте. Бързо се разбира дали има смисъл да продължавате.

# 113
Това с "уважаването" на разходите за фризьор, маникюр, екстеншъни, вежди, устни и последния да затвори вратата не го разбрах. Значи, ако след приспадане на наем, ток, храна, спорт, на жената й остават примерно 300 лв и тя ги дава за поддръжка, тоест с тях занулява месеца, как го виждате това да работи при едно семейство? Ами, ако и той поиска да занули за нещо по негов избор?

# 114

Подкрепям.

По това описаното от теб, ти си точно като тези, които казваш, че не разбираш. Защото мъжът до теб поема повечето разходи. Никой не казва да ти плащат фризьора и ноктопластиката, но поне да ти уважат разхода, а не да ти търсят до стотонка половината.

Да той плаща повече но не всичко. Това исках да кажа.  А по принцип да се дели до стотинка в една връзка някак не е ок. Естествено трябва и да се забележи кой повече печели.

Имам една позната която иска по 5-6 пъти на година да ходи на море/почивка но тя нищо не поема. Та да, има ги такива мъже. Но той по принцип не смее гък да и каже и тя когато го обижда

# 115
  • Melmak
То пък егати семейството, тя само мрънка за почивки, той търпи да го обиждат. Не са за пример!

# 116
Имал дълга връзка, със семейна жена. Тоест той е извлякъл само екстрите, а разходите са били за друг. За това сега  се оглежда дали не може да мине метър и тук.

На мен и това би ми било червена лампа и не бих се обвързала с такъв.

# 117
Сама щях да предложа да поема половината почивка, нямаше да се налага някой да ме подпитва.

# 118
Това не е почивка, става дума за три нощувки. Освен това той е настоял да са на по-скъпия вариант, а после иска пари за него. Ето това е пример за неуважение.

# 119
Аз не казвам ти да не внасяш пари в къщи,но мъжът трябва да поема 70% от разходите.Старай се да не губиш финансовата си свободна,не заради друго,утре ако той реши да ти бие шута,ти да можеш да си тръгнеш с гордо вдигната глава .Факт е че много жени губят независимостта си и търпят домашно насилие и изневери, защото са се отпуснали и са разчитали изцяло финансово на мъжът.Даже аз бих те посъветвала да си отвориш твоя тайна сметка и може да внасят по 50 лв ,но да си са лично твой пари ,за да имаш избор да си тръгнеш ако решиш.В никакъв случай не тегли кредит на твое име за да угодиш финансово на него .Една кукумявка която познавам изтегли 10 Хил ,за да му ги даде господина бизнес да развива и накрая той се върна при бившата си приятелка към която (тръпката се е върнала внезапно).

Общи условия

Активация на акаунт