Разходите на етап връзка

• 20 338
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Аман от дърти коплексари.
Ако е на 22 да заминава да търси принцове. Ама на 35+. Да лови дърт комплекса до де може. После и дърт няма да е вземе.
За съжаление ... колко и да си млад после ставаш дърт.
[/quote]

Познавам много мъже като тоя на авторката в предкритическа и без пари да търсят млади и хубави девойки и като не им се отвори парашута вероятно си изливат яда в подкасти и женомразки форуми. А те какви са?
Що те не си търсят жена "според чергата" а искат най-доброто при положение, че дори и пари за половин наем нямат???
Че те на такава жена разкрасителните процедури за 1 месец не могат да й платят, ама пак си "искали".
То ако само с искане ставаше...

# 526
  • София
Скрит текст:
Що бе. Аз в колко теми викам - жената да работи, да си развива собствените финанси, да си трупа собствени активи, просто мъжът да участва наравно в майчинство, домакинство, гледане на деца. И насреща кво? Ама как така мъжът ще взима майчинство, жената трябва да си гледа децата. Ама жената трябвало да си гледа дома. Ама как жената ще изкарва повече от мъжа, това било нетърпимо. Ми добре де, като е така, ето ви другия вариант. Жената даже работи, по собствена инициатива е отишла в дома му да обгрижва болния мъж и да домакинства, готова е две години да спре за да излезе в майчинство, ама очаква мъжът да поема по-голямата част от разходите... Сега пък била златотърсачка. Къде е угодията? Или трябва да не работи, да е тотално зависима и оставена на милостта на мъжа, за да е готов той да даде някой лев отгоре?
Напълно съм съгласен с теб, че ако доходите са 50/50, т.е. няма голяма разика в полза на мъжа, всички останали дейности в семейството и по дома следва също да са 50/50. В случая обаче те не са семейство, не са едно домакинство. Честно казано не съм много сигурен точно как трябва да е разделението, но винаги съм смятал, че когато си с любимия човек е удоволствие да даваш, да споделяш с него това, което имаш, за да бъдете добре и щастливи и двамата, а не да пресмяташ дали няма да се минеш.   

Точно така, те не са нито семейство, нито домакинство. Но са в етап, в който се дават заявки и в който вече е нормално връзката да се задълбочава, да мислят за съжителство (и двамата не са младежи, да се разтакават) и евентуално общо бъдеще. Съответно, тя си е дала заявката - ще се грижа за теб, ще домакинствам, ще изглеждам добре, за да ти угодя на желанията. Отсреща очаква друга заявка - аз ще поема по-голямата част от разходите. Но някак вместо това се прокрадват едни сметчици и планове тя да се включва наполовина, което видно не е моделът, който тя търси. Освен, че мъжът не дава заявка да е "провайдър" (с действия, защото на думи е), не дава и заявка да я харесва достатъчно с тези си действия. Защото, както казваш, човек като наистина си харесва някой, дава с кеф. От друга страна, авторката се е впуснала да се доказва на "домашния" фронт, но иначе и аз не усещам от нея някакви чувства - по-скоро прави впечатление, да не е намерила някой по-сгоден. Та картинката е малко, двама души заедно от взаимна изгода, които обаче нещо не са убедени, че наистина имат изгода Joy

# 527
Познавам много мъже като тоя на авторката в предкритическа и без пари да търсят млади и хубави девойки и като не им се отвори парашута вероятно си изливат яда в подкасти и женомразки форуми. А те какви са?
Що те не си търсят жена "според чергата" а искат най-доброто при положение, че дори и пари за половин наем
Така е, има много мъже, които нямат какво да предложат, но искат младите и хубави девойки. В същото време има и такива жени, които също имат много завишени критерии спрямо предлаганото от тях. Като цяло е добре човек да има реална представа за тези неща иначе си остава сам. Не че е лошо да е сам, стига да го иска.

Та картинката е малко, двама души заедно от взаимна изгода, които обаче нещо не са убедени, че наистина имат изгода Joy
Хахах нещо такова се получава наистина. Май с тези думи успя да резюмираш цялата ситуация и тема от не знам си колко страници.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 09:38 от Reagan

# 528
Аз познавам и друг вариант на историята, която някой описа със студентката.

Студентка от заможно семейство не работи, защото иска да се образова и развива. Родителите изпращат добра сума и няма затруднения. Събира се с мъж завършил и амбициозен. Правят ремонт на неговото жилище, като тя (родителите) допринасят с уреди и други неща. Мъжът решава, че ще развива частен бизнес. Тя работи редом с него - ремонт на помещение, документация, почти постоянно замества персонал (без да и се дават пари, така за общото). Вкъщи жената домакинства, чисти, готви и покрива всички битови разходи по храна и други.
След като му потръгна бизнесът я изрита с думите, че не може да е с такава жена като нея. Домакиня не му трябва. Ако е искала да работи е можела и чистачка да стане. Момичето завърши и е тесен специалист, взима доста пари. Малко след като се раздели с него и се отвориха много възможности. Изкарва доста пари.

Но дълго време стоя без мъж. Обясняваше, че не и трябва, не знае как трябва да се държи. Домакинства, поема половината разходи, работи му за без пари, плаща половината/и по-голямата част от почивките и е аут пак.

# 529
Как е поемала половината разходи, като не работи? Пари откъде?

# 530
Скрит текст:
Що бе. Аз в колко теми викам - жената да работи, да си развива собствените финанси, да си трупа собствени активи, просто мъжът да участва наравно в майчинство, домакинство, гледане на деца. И насреща кво? Ама как така мъжът ще взима майчинство, жената трябва да си гледа децата. Ама жената трябвало да си гледа дома. Ама как жената ще изкарва повече от мъжа, това било нетърпимо. Ми добре де, като е така, ето ви другия вариант. Жената даже работи, по собствена инициатива е отишла в дома му да обгрижва болния мъж и да домакинства, готова е две години да спре за да излезе в майчинство, ама очаква мъжът да поема по-голямата част от разходите... Сега пък била златотърсачка. Къде е угодията? Или трябва да не работи, да е тотално зависима и оставена на милостта на мъжа, за да е готов той да даде някой лев отгоре?
Напълно съм съгласен с теб, че ако доходите са 50/50, т.е. няма голяма разика в полза на мъжа, всички останали дейности в семейството и по дома следва също да са 50/50. В случая обаче те не са семейство, не са едно домакинство. Честно казано не съм много сигурен точно как трябва да е разделението, но винаги съм смятал, че когато си с любимия човек е удоволствие да даваш, да споделяш с него това, което имаш, за да бъдете добре и щастливи и двамата, а не да пресмяташ дали няма да се минеш.   

Точно така, те не са нито семейство, нито домакинство. Но са в етап, в който се дават заявки и в който вече е нормално връзката да се задълбочава, да мислят за съжителство (и двамата не са младежи, да се разтакават) и евентуално общо бъдеще. Съответно, тя си е дала заявката - ще се грижа за теб, ще домакинствам, ще изглеждам добре, за да ти угодя на желанията. Отсреща очаква друга заявка - аз ще поема по-голямата част от разходите. Но някак вместо това се прокрадват едни сметчици и планове тя да се включва наполовина, което видно не е моделът, който тя търси. Освен, че мъжът не дава заявка да е "провайдър" (с действия, защото на думи е), не дава и заявка да я харесва достатъчно с тези си действия. Защото, както казваш, човек като наистина си харесва някой, дава с кеф. От друга страна, авторката се е впуснала да се доказва на "домашния" фронт, но иначе и аз не усещам от нея някакви чувства - по-скоро прави впечатление, да не е намерила някой по-сгоден. Та картинката е малко, двама души заедно от взаимна изгода, които обаче нещо не са убедени, че наистина имат изгода Joy

Не са семейство, не са домакинство, ама тя прекарва там на всеки 2 седмици по седмица. Половината време е там. Прави разходи за половината месец, ама си мисли, че е на гости. Даже доста неохотно участва в домакинството, ако мисли да се заявява като жена, очакваща издръжка в замяна на домашен уют. Взела замразена пица, направила салата, 1-2 пъти леща, пуснала прахосмукачка та, защото един път седмично не ѝ стига, дето той я е пуснал. И той готвел. Ами, не е много, на фона на това, че половината време прекарва там, той плаща редторанти, разкара я с колата и т.н.

# 531
....
Що те не си търсят жена "според чергата" а искат най-доброто при положение, че дори и пари за половин наем нямат???
Че те на такава жена разкрасителните процедури за 1 месец не могат да й платят, ама пак си "искали".
Когато бяхме млади и хубави не ни бяха нужни разкрасателни процедури цял месец. Просто си бяхме такива Simple Smile А "най-доброто", ако има нужда от толкова разкрасяване, как е сигурно, че въобще е добро, камо ли най?!?
Моля някой да разясни какви са тези магични процедури, без които не можеш да си най-най-най.

# 532
Как е поемала половината разходи, като не работи? Пари откъде?

Написала съм. От заможно семейство. Родителите и изпращаха не малка сума в сметка, за да учи и да не работи.

# 533
Цитат
Познавам много мъже като тоя на авторката в предкритическа и без пари да търсят млади и хубави девойки

А кой да търси, Имхотеп ли, дет е на неговите години а изглежда с още 100 години отгоре?

# 534
  • София
Не са семейство, не са домакинство, ама тя прекарва там на всеки 2 седмици по седмица.

Уточнила е, че става дума за определени уикенди:

Както бях написала вече винаги идва да ме вземе, по мое желание отиваме в София, защото тук ми е достатъчно скучно през седмицата, че да стоя и уикенда, да не говорим, че няма къде да се отиде и буквално в града пада бомба…, няма жив човек събота и неделя. В София има какво да се прави, избор на заведения, места където да се разнообразиш. След това ме докарва, все пак сме и на работа. …

# 535
Цитат
Познавам много мъже като тоя на авторката в предкритическа и без пари да търсят млади и хубави девойки

А кой да търси, Имхотеп ли, дет е на неговите години а изглежда с още 100 години отгоре?

Като не иска жена на неговата "черга" ще си седи сам. Само с търсене не става и парички трябват, а завяхващите стари ергени рядко ги имат тъй, че по полека с "великите" изисквания.
Ако бяха стока и те нямаше да са сами над 30 или 40 години.

# 536
  • София
Точно това е - болднатото Simple Smile

# 537
Както вече писах, аз и 2 лева няма да дам за почивка, ко ще да е на Малдивите или на Луната. Такива са ми разбиранията и не ги давах и като печелех повече от 4000 лева преди много десетилетия и екскурзиите бяха много по-евтини. Всъщност ще ги дам, но не и за да ида с мъж.

На няколко пъти мъже са ми казвали, че печелят по-малко от мене или имат по-високи разходи и затова не могат да ме заведат на ресторант/екскурзия/дискотека итн. Питали са проблем ли е. Казвам им, че нямам никакъв проблем с това и ще ида с Джон/Джак/Ахмед/Джумба Юмба, които нямат такива проблеми в момента.
Въпросът е тогава Джак или Ахмед защо да дава 4 бона да те води тебе и цяла седмица да ти угажда и търпи капризите, вместо да иде сам и да си пие коктейла спокойно, пък като му се чука да си вземе там някоя местна хубавица за 20 долара на час? Ще му излезе много по-тънко откъм пари и нерви.

# 538
Цитат

Като не иска жена на неговата "черга" ще си седи сам. Само с търсене не става и парички трябват, а завяхващите стари ергени рядко ги имат тъй, че по полека с "великите" изисквания.
Ако бяха стока и те нямаше да са сами над 30 или 40 години.

Защо па да си седи сам? Ще си намери някое девойче. Това че на тебе ти се иска да има дърти, самотни и страдащи ергени, не означава че това е реалността.

# 539
  • София
Парите в този живот идват и си отиват, това нещо не е константа. Един човек може в някои моменти да има, после да няма, после пак да има.
Отношението, уважението и интелекта са нещо, което трудно се променя. Когато избираш партньор, това е основното. Повишаване на финансовата култура на партньора също е възможно, стига да е достаъчно разбран и да има желания тези отношения да потръгнат.
Една жена да се фокусира основно дали системата 70%-30% или ти плаща маникюра, е много грешен подход, който обикновено преминава в следващата тема: Не ме брои за човек, но издържа семейството.
Честно казано жената сама да се набутва в такива схеми все едно е стока за продан, е много жалко. Всяка жена трябва да може и иска да се издържа на 100% и да има свободата да решава да бъде с някой, защото и харесва. Не защото е единственото на пазара. Аз ако трябва да пазарувам и на пазара има само развалени продукти, няма да пазарувам. Всеки трябва да си знае цената, ако се оценяваш на 70% от разходите ти, проблема си е лично твой.

Общи условия

Активация на акаунт