Обясни ми, сякаш съм на 5

• 50 995
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 990
В БГ  май на програма баджанак. Като гледам какви пъщи са настроени на всякъде и какви коли се карат, телефони, надути устни и какво ли не ... ами според мен си имаме програма итя добре изпира
За фон служи жалейката с най-бедната европейска държава в света Simple Smile Последното също на майтап го написах така . Да не си мислите да сложите сериозна критика

# 991
Какъв майтап- аз като си ходя, после минава време, докато ми мине шока.
По улиците се нагледах на намахани коли, по кафенетата на телефони и бижута, и часовници,... а после-най-бедни били българите в Европа.
В същото време- селата запустели, пътищата Rage

# 992
На програма "крипто" 😜 От един приятел знам.
То и това вече стана сложно, то са proof of income, то са документи, то са декларации. Опитват се и в децентрализираните пари да въвеждат контрол, уви. Да не говорим, че когато става въпрос за големи суми, винаги изскачат някакви проблеми при трансфери, тегления, доказване на произход, отвратително стана.

# 993
На програма "крипто" 😜 От един приятел знам.
То и това вече стана сложно, то са proof of income, то са документи, то са декларации. Опитват се и в децентрализираните пари да въвеждат контрол, уви. Да не говорим, че когато става въпрос за големи суми, винаги изскачат някакви проблеми при трансфери, тегления, доказване на произход, отвратително стана.
Ааа, и с малките суми- скоро!
При нас вече, всичко над 999€  се следи- първо от вътрешните бирници / аналогична на НАП институция/.

# 994
  • Варна
 Ама аз питам как ги ползват, как ги носят. Те такъв брилянтен план за обир имаха, ясно, че са измислили и как ще ги декларират/узаконят. Карта, ОК, но на острова дали има банкомат, за да се разплатят с рибари и прочее? Друга героиня мъкнеше раница с 2 млн. кеш, раздаваше пачки на фермери...

# 995
  • Fairbanks, Alaska
Тъй, от номерацията към финансите. Гледам испански сериал, в който група умници ограбиха солидна сума пари. Може би се сещате за кой става дума, но въпросът ми е как ги харчат/ползват. Значи всеки има банкноти, сложени в два огромни спортни сака. Тежки, видно е. Да речем, че имат документи от къде са- наследство, печалба, хазарт, хонорар...Поне у нас мисля, че е необходимо. Банката ги приема и им дава какво- дебитна карта? Ако е така, дотук разбирам. Обаче те обикалят из топлите страни/ островчета, дето  две парцалчета и сандал са максимум. Къде си държат картата ( а, и малко ми е чудно дали уличните  продавачи работят с такива)? Щото аз, като ходя на плаж, все се оглеждам да не ми откраднат чантата, не пари, а ключ за вкъщи ми е ценен...
А кой е въпросният сериал?

# 996
  • Варна
,,La casa de papel"

# 997
  • Пловдив
В България не се ли изисква доказване на произход на 10 хил лева? Не 10 хил евро.

# 998
В България не се ли изисква доказване на произход на 10 хил лева? Не 10 хил евро.

Да, в България се попълва декларация за произход при внасяне в банка на над 10 000 лв. Иначе няма проблем да си внасяш каквито суми искаш, има такси за внасяне. В нашата банка, по 2 лв. на 1000 за физически лица и сметки, по 4 на 1000 за фирмени. Ако внасяш на раз суми от по над 15-20 хиляди, можеш да попаднеш в проверка, но това е избирателно, не задължително. Зад граница не можеш да излизаш без декларация с над 10 000 евро в брой, дори в европейски съюз. Така или иначе, хартиените пари все още никъде не са забранени. Например, имам магазин и голямата част от клиентите все още плащат в брой. Тези пари все някак трябва да влязат в банката, няма как да има ограничения за сума. Пък който има за пране, намерил си е и начина, няма какво да го мислим Simple Smile.

# 999
Ако внасяш на раз суми от по над 15-20 хиляди, можеш да попаднеш в проверка, но това е избирателно, не задължително.
Не е вярно, че е избирателно.
Задължително те докладват за проверка- има общоевропейски регистър.
Има си директива, която всички европейски банки спазват.
Сега,...ако не вярваме, че българските спазват закона- това е друга бира, но си има правила, и те са гласувани и приети отдавна. По-горе казах, че 2024та гласуваха 6та поправка на директивата.

# 1 000
   Банките подават информация. Проверките са избирателни.

# 1 001
Защо скандинавските и изобщо северните кримита са толкова често много интересни? На филм или на книга . Сега гледам един сериал , но и една книга чета. Книгата е исландско крими, и то е много интересно.
А също ми е интересно как може да прочета доста от една книга преди да се сетя че съм я чела и нищо не помня какво става в историята  .

# 1 002
Защо скандинавските и изобщо северните кримита са толкова често много интересни? На филм или на книга . Сега гледам един сериал , но и една книга чета. Книгата е исландско крими, и то е много интересно.
А също ми е интересно как може да прочета доста от една книга преди да се сетя че съм я чела и нищо не помня какво става в историята  .
И аз съм така.
Чета книги на ел.четец, щом я прочета я трия.
Обаче понякога тегля книга, която съм изтеглила по назад във времето и в един момент идва ред да прочета втората.
Онзи ден започвам да чета една книга и нещо ме кара да мисля, че това вече съм го чела, прочетох три-четири страници и я изтрих.
И в този ред на мисли наистина се замислям, че в Литературния клуб момичетата помнят книгите които са чели, а аз не помня нищо.
Дали е проблем само при мен?
Скандинавските книги ми идва в повече педоф****, почти във всяка прочетена от мен книга е засегнат този проблем.

# 1 003
да, но са разнообразни, не са скучни и не се повтарят историите. Различни са .

# 1 004
Според мен е от твърде много книги, а и твърде много еднотипни  книги, дори да не са изцяло еднакви на сюжет, скелетът им...
И аз си мислех, че е от паметта, но после се оборвам сама себе си- имам слонска памет за 100 други неща, защо пък баш книгите!?....
По едно време отбелязвах всичко в гудрийдс, но после ми досади и ме хвана мързела...

бела, коя е кримката?

Общи условия

Активация на акаунт