Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 16 049
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
Просто исках да се допитам до вас за мнение понеже ми се стори много голяма вариацията и самата поява на цикъла като в яйчниците не се виждаше нищо края на август и лигавица нямаше и при изследванията тогава и двата прегледа при ендокринолог(+репродуктивен )ми даваха един и същи отговор , че цикъл самостоятелен не е възможно да има при този резерв и стойности . Благодаря за включването, идната седмица съм с възможно най-ранния час  и ще видим какво е , а пък другия месец ще видим и Калчев какво ще ми каже. Иначе за хормонозаместващата терапия и аз се заинатих и реших да изчакам . Извинявайте за спама в групата.
Радвам се, че си взела бързи решения и ти предстоят прегледи, с лекари които ще имат добър подход. Сподели после какво са ти казали, аз също съм в този период и при мен се е наблюдавал месец без добра лигавица (веднъж), но при теб като цяло ми се струва тотално объркан подход на лечение, с тия противозачатъчни.
Желая ти всичко да бъде наред и да се намери отговор и точен протолкол, който да върне цикъла на място. Прекалено си млада още за менопауза.
Аз съм на 42 и смятам, че ми е рано, а ти си с 10 години по-млада. Във твоето семейство по майчина линия, ако нямате ранно влизане в мено, преполагам че и при теб няма да е това.

# 256
Здравейте, момичета! на 33г съм и  в началото на 2025г. открих, че АМХ ми е 0.1, след приемане на хранит. добавки от юни се вдигна на 0.367 и спрях да го следя. Започнах да приемам и витамин Д. Като през този период имаше лекари, които ми казваха, че единствено с ДЯ ще мога да имам дете. Е декември месец се оказа, че съм забременяла, месец преди да посетя клиниката в Тутракан. Та имайте вяра и не губете надежда!

# 257
Здравейте и от мен,
Аз съм на 36, имам едно детенце, почти на 5 и след проблемите, които си имахме, за да си я дочакаме, не мислех, че ще пожелаем второ, но ето че пожелахме.... На 30 забременях с АМХ 2, което за възрастта ми беше малко, но аз имам операции, рязани яйчници и т.н. сега, преди опитите, пуснах контролно едно АМХ, очаквах, че е паднал, но не чак толкова - той е 0.66. направо се шокирах!! Казах си, какво пък, може да са малко, но пък качествени.... И ТСХ бе беше оптимално, но не и зле.. решихме да пробваме 2-3 месеца, да видим какво ще стане, следя температура, овулация.. уж нацелихме тайминга, но ще видим, имам два дни до цикъл .. не съм обнадеждена предвид възрастта и АМХ-то .. ще е цяло чудо да успея по естествен път, но все пак си го чакам чудото до пролетта...

# 258
Здравейте и от мен,
Аз съм на 36, имам едно детенце, почти на 5 и след проблемите, които си имахме, за да си я дочакаме, не мислех, че ще пожелаем второ, но ето че пожелахме.... На 30 забременях с АМХ 2, което за възрастта ми беше малко, но аз имам операции, рязани яйчници и т.н. сега, преди опитите, пуснах контролно едно АМХ, очаквах, че е паднал, но не чак толкова - той е 0.66. направо се шокирах!! Казах си, какво пък, може да са малко, но пък качествени.... И ТСХ бе беше оптимално, но не и зле.. решихме да пробваме 2-3 месеца, да видим какво ще стане, следя температура, овулация.. уж нацелихме тайминга, но ще видим, имам два дни до цикъл .. не съм обнадеждена предвид възрастта и АМХ-то .. ще е цяло чудо да успея по естествен път, но все пак си го чакам чудото до пролетта...
С АМХ 0,58 забременях два пъти за 11 месеца , напълно естествено. Бях на 33/34. Абсолютно реално е да Ви се получи, ако само това е проблемът.

# 259
Здравейте на 42г съм и искам да забременея моля за мнение за тези изследвания

# 260
Запишете час за репродуктивен специалист за да обсъдите възможностите си и да прегледа състоянието на яйчниците ви, за най-правилна и точна преценка.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 12:22 от Tinkiela

# 261
Идете на лекар, имате задържан фоликул - много са типични в предменопаузата, каквато е характерна за тези години. Както са посъветвали над мен - репродуктивен лекар най-добре

# 262
Здравейте на 42г съм и искам да забременея моля за мнение за тези изследвания [img width=600
Скрит текст:
height=251]//cdn.bg-mamma.com/GoPq/PywzR.jpg[/img]
[/spoiler]
Тези резултати много приличат на моите преди 1 година (на 42 съм и аз), отдавна с изчерпан. Аз имах и висок ФСХ, при мен е постоянно висок. Тогава имах висок естрадиол, което е характерно за перименопаузата, и правех ( и оше правя ЗФ). Сега вече съм с нисък естрадиол и прогестерон и въпреки че още имам цикъл мился че не правя почти овулация, което изчерпа възможностите да забременея естествено.
Със сигурност трябва да работите успоредно с репродуктивен специалист, който да ви измери антрални фоликули поне няколко месеца напред, преди да заключи че сте за донорски (защото е изчерпан). Поне при мен така беше, но аз в различните месеци веднъж имах по 1-2 фоликула, веднъж по 5-6 което, но явно с недобро качество. Започнете да приемате добавки, за подобряване качеството на яйцеклетките и цялостно да подкрепите организма. Има тема само за тези добавки тук, ще ви бъде полезна.
Важно , много важно с кого ще изберете да работите., но добре го подберете, защото обикновено не искат да работят с по-възрастни жени в перименопауза.

# 263
Гинеколога ми каза че има шансове да стане , прогрестерона бил добре правих го на 21 ден ,изписа ми да пия едни хапчета Иногинол.
Здравейте на 42г съм и искам да забременея моля за мнение за тези изследвания [img width=600
Скрит текст:
[/spoiler]
Тези резултати много приличат на моите преди 1 година (на 42 съм и аз), отдавна с изчерпан. Аз имах и висок ФСХ, при мен е постоянно висок. Тогава имах висок естрадиол, което е характерно за перименопаузата, и правех ( и оше правя ЗФ). Сега вече съм с нисък естрадиол и прогестерон и въпреки че още имам цикъл мился че не правя почти овулация, което изчерпа възможностите да забременея естествено.
Със сигурност трябва да работите успоредно с репродуктивен специалист, който да ви измери антрални фоликули поне няколко месеца напред, преди да заключи че сте за донорски (защото е изчерпан). Поне при мен така беше, но аз в различните месеци веднъж имах по 1-2 фоликула, веднъж по 5-6 което, но явно с недобро качество. Започнете да приемате добавки, за подобряване качеството на яйцеклетките и цялостно да подкрепите организма. Има тема само за тези добавки тук, ще ви бъде полезна.
Важно , много важно с кого ще изберете да работите., но добре го подберете, защото обикновено не искат да работят с по-възрастни жени в перименопауза.

# 264
Със задържания фоликул едва ли нещо ще стане. Обикновен гинеколог не ви върши работа.

# 265
Гинеколога ми каза че има шансове да стане , прогрестерона бил добре правих го на 21 ден ,изписа ми да пия едни хапчета Иногинол.
Скрит текст:
Скрит текст:
[/quote][/spoiler]
Надявам се ходите при репродуктивен специалист, а и високия прогестерон също може да показва ЗФ? По същия начин ми вдъхнаха надежда преди една година, на база висок прогестерон и се оказа точно киста. Аз си бях сигурна че е това, въпреки думите на лекаря. Следях си стриктно овулацията.
Но разбира се, не е невъзможно да се стигне до забременяване, просто ви съветвам да направите пълен цикъл от проверки, първо антрални по време на кървене след това фоликуметрия и така ще имате по-ясна представа какво се случва. Лабораторните изследвания може да са много различни по това време на перименопаузата.

# 266
Прогрестерон е пуска в петък на 9.1,а другите изследвания са от ноември месец
Скрит текст:
Скрит текст:
[/spoiler]
Надявам се ходите при репродуктивен специалист, а и високия прогестерон също може да показва ЗФ? По същия начин ми вдъхнаха надежда преди една година, на база висок прогестерон и се оказа точно киста. Аз си бях сигурна че е това, въпреки думите на лекаря. Следях си стриктно овулацията.
Но разбира се, не е невъзможно да се стигне до забременяване, просто ви съветвам да направите пълен цикъл от проверки, първо антрални по време на кървене след това фоликуметрия и така ще имате по-ясна представа какво се случва. Лабораторните изследвания може да са много различни по това време на перименопаузата.
[/quote]

# 267
Трябва Ви репродуктивен специалист, не АГ. Според мен с това АМХ 0,06 нямате за кога да чакате нещо да се случи от самосебе си.

# 268
Прогрестерон е пуска в петък на 9.1,а другите изследвания са от ноември месец
Няколко човека се включихме със съвет да посетите репродуктивен специалист и ви питахме дали сте, някак отговорите ви висят във въздуха...
Както ви сподели и дамата по-долу за съжаление на нашата възраст и при такъв АМХ шансовете не са ни големи.. без предприемане на действие, контролирано и съгласувано със съответните специалисти.
Има забременели естествено, ама те сигурно са 0.01%, така че аз не бих чакала въздуха..

Общи условия

Активация на акаунт