Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 976
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета! Чета ви и наваксвам, но мога да се включа по някои от темите.

Аз съм купила 1-2 неща размер 50, които наистина изглеждат миниатюрни. Имам и от френските марки размер 53, които пак са малки на вид, но пък са 2-3 сета, другото ще е вече 56. Чудя се дали да поръчам 56 от Angel Baby, не искам да е от НМ, защото там вървят уголемени…
Повече ме мъчат ръкавите - засега купувам основно с дълги ръкави. Така пише в списъка ми за раждане, така знам отпреди, вчера обаче едно клипче на Ася Демирева ме обърка. Тя твърди, че и новородените трябва да са с тънки дрехи като нас - къс ръкав или потник… Опитните какво ще кажете?
Чорапчета, шапки и ръкавички да купувам ли? Имам ромпърмета и ританки, но тук-там са клинове и се чудя ще трябват ли изобщо такива аксесоари? За спането - купила съм от Сгушени: Ergobaby 2в1 бебешка пелена , чувалче за сън swaddler  0-3м. TOG0.5 и за после Love to Dream Australia чувалче за сън с опция повиване TOG 1 размер S (0-4m).

Иначе аз няма да съм ходила малко над 5 седмици на преглед - според лекаря ми няма нужда - само ако нещо имам неотложно и притеснително да отида извънредно. Другия път ми пуска болничен, нямам търпение вече.

Впрочем, аз съм от мамите, които стабилно си плажуват. Да, на сянка, с вода и цял бански, но пък изкарах най-горещите часове на хладни места на плажа. Въобще не влизам във водата обаче, дори и краката не топя. Знам, че не е препоръчително.

Ох, след дълга отпуска днес съм на работа и това бебе не спира да шава. Голямо движение е. Отделно усетих и стрелкаща се прорязваща болка в слабините. Имах такива в 5 месец и ми назначиха магнезий за контракции. Това обаче направо го усещам друго, отделно и че коремът ми омекна с прилагането на магнезия. Дали така се усеща слизането на бебето надолу? Вече влязох в 34 г.с. За първескиня всичко е ново и объркващо.

# 91
  • гр. София
Повече ме мъчат ръкавите - засега купувам основно с дълги ръкави. Така пише в списъка ми за раждане, така знам отпреди, вчера обаче едно клипче на Ася Демирева ме обърка. Тя твърди, че и новородените трябва да са с тънки дрехи като нас - къс ръкав или потник… Опитните какво ще кажете?

С 2 ръце ЗА къси ръкави/потници през лятото, включително за новородени (говорим за здрави и и доносени бебета обаче!). Точно защото нямат терморегулация, нито потни жлези, те няма как да се охладят. И навън на 30+ градуса с дълги ръкави и крачоли, че и завити, а отделно и кошът за новородено пази и още повече вдига температурата в количката представи си какво ще стане.
Дълъг ръкав/крачол само първите дни в болницата носеше баткото и на изписването и за цялото лято 1-2 пъти при някакви захлаждания към 20 градуса като ставаше.
Чорапи да съм сложила 2-3 пъти за цялото лято, шапка нито веднъж, а ръкавичките първите седмици слагах, за да не се дере с нокти, докато не дойде моментът за рязане на нокти.

За чувалчетата за повиване само имай предвид (те и производителите предупреждават в инструкциите), че бебето трябва да спре да се повива при първите опити за обръщане (което е индивидуално кога, моят син беше мързел, но при някои се случва още от 2-рия месец).

За слизането на бебето надолу - аз лично нищо не съм усетила с първото.

П.С. Блазе ти за плажуването, макар и да не влизаш във водата, пак е голям кеф и зарежда яко с положителни емоции. Nature Sunny

# 92
Благодаря ви, момичета. Полезни съвети, както винаги.

Тези дни много ме боли кръстът и мога да съм полезна предимно с онлайн пазаруване и изготвяне на списъци за пазар от мъжа ми. Затова ще ви подосаждам.

За вашето лично възстановяване и комфорт какво ще си приготвите?

Засега разбирам, че е добре да имам:
Спрей цикатридина - става и за естеств. и секцио раждане?
Превръзки
Компреси?
Други мазила?

Бепантен (става за зърна, но е с отмиване, става и за превенция на подсичане), другото, което обмислям е на Мустела за зърна (без ланолин е).
Компреси за гърдите (може би нещо на Авент) - аз съм силно облъчена от уебинарите на Ася и Елена Василева и това е Simple Smile

Всички останали: подложки при изтичане на кърма, протектори за зърна, още не съм ги разузнала. Други има ри за грижите за тези области?

За козметика на бебето мисля:
Мустела: измивен за глава и тяло, против подсичане 1 2 3, лосион и евентуално линимент (за почистване вместо вода). Водата в Русе е мн твърда, ако го мия нон стоп не мисля, че ще е добе, а и за през нощта ще е по-удобно.

# 93
Magrat, и аз взех същата козметика за бебе. Само шампоанчето е 2 в 1 на A-Derma.

# 94
Здравейте, бъдещи мами. Пиша за първи път, включвам се с момиченце 💗 с термин 13.08 (първо дете). Радвам се, че сме толкова много и ще обменяме опит. Имам въпрос към момичетата, които са вече са избрали болница, а именно Надежда. Понеже не се следя в болницата, а разбрах, че трябва да мина на преглед около 36гс, въпроса ми е свързан със записването на час. От кол центъра не вдигат изобщо, а онлайн не знам коя опция и при кой доктор да запиша. Ако някоя от вас е запозната ще съм благодарна да ме ориентира 😊

# 95
Me, Myself and I, благодаря за полезните съвети по повод на облеклото. Аз за болницата съм взела дълги ръкави и евентуално за изписването (не че ще има специален сет - един гащеризон с крачета и тънка ленена/муселинова пелена). Обаче за от седмица нататък съм взела и късо ръкавче и ще продължавам значи с късия ръкав и без ръкав Blush Благодаря! Heart

По повод на козметиката, аз съм взела основно на Мустела, но малки опаковки - душ-гел, против подсичане, линимент, за лице. Ако чакате момиче, акушерките, при които съм ходила на обучения, препоръчват Павловича мас с ектоин. Цинковите мазила изсушават твърде много. Имам такова, но ще използвам едва при наличие на зачервяване/подсичане, но не и за превенция. На A-derma съм взела Цителиум за пъпчето, но то е мултифункционално и да после. На същата марка взех и крем лосион Кокон за мазане и масаж - много ми хареса. Олио нямам - взела съм едно масло на Wooden Spoon, ако има нужда от по-сериозно подхранване.

Wednesday77, добре дошла!

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 15:25 от Polina1310

# 96
Поли, аз знам, че за лятото лосионче за масане и масаж, за по-студено - олио. Олио в жегата не е добре. И един въпрос - малки опаковки на Мустела къде мога да намеря? Он-лайн някъде или във физически аптеки и магазини?

# 97
Здравейте, бъдещи мами. Пиша за първи път, включвам се с момиченце 💗 с термин 13.08 (първо дете). Радвам се, че сме толкова много и ще обменяме опит. Имам въпрос към момичетата, които са вече са избрали болница, а именно Надежда. Понеже не се следя в болницата, а разбрах, че трябва да мина на преглед около 36гс, въпроса ми е свързан със записването на час. От кол центъра не вдигат изобщо, а онлайн не знам коя опция и при кой доктор да запиша. Ако някоя от вас е запозната ще съм благодарна да ме ориентира 😊

Само през кол центъра става и ще ви разяснят.Много е трудно свързването , женска консултация се записва само на телефон и всеки месец ми е мъка.Онзи ден звънях 16 пъти , просто бъдете упорити.

# 98

Само през кол центъра става и ще ви разяснят.Много е трудно свързването , женска консултация се записва само на телефон и всеки месец ми е мъка.Онзи ден звънях 16 пъти , просто бъдете упорити.

След безброй опити, оставих гласово съобщение и върнаха обаждане. Мерси за съвета 😊

# 99
Аз като се замисля, нямам конкретен комплект за изписването,ще сглобя нещо - съдбата на третото дете Grinning Аз също съм "За" къс ръкав, ще имам сигурно 2 варианта,ако нещо ми кажат от болницата.
Относно обезболяващите:
Свещички профенид са вълшебни, също може чай от смрадлика(само за киснене е,да не вземе някой да го пие Simple Smile )
Иначе с първия ми господин ме разпраха като пуйка, имах адски много шевове(наложи се де)и тогава в МД ме пращаха да ми правят компреси с Браумол. Взех си и аз от аптеката-беше към 5-6лв,но доста ми помогна за състоянието,в което бях,буквално за 2-3 дена не ги усещах. Но ако не е нещо сериозно,цикатридината е ок,тя ще си се ползва после и за други неща.

Бях при Славов, той също го измери с 10-тина дена назад,но всичко му изглежда наред, каза,че просто ще го следим по-често за всеки случай. Каза,че мога да си взема протеин за бременни, евентуално,но не ми препоръча конкретен. Тези от вас,които взимат,какъв взимате? Измери го и той 1850-1900 в 33+3, но каза,че отговаря на 31+5, явно другите мерки нещо бягат. Може пък да е по-фин младеж,а не едномесечно бебе 4кг,както се родиха предишните маймуни Grinning

# 100
И моя младеж го измериха 1930 в 33+5 , но казаха, че доплерът е добре и че може да навакса. Надявам се наистина да си е нормално. Уж и дъщеря ми щеше да е малко бебе, а накрая 3600 Grinning

# 101
  • гр. София
Поли, аз знам, че за лятото лосионче за масане и масаж, за по-студено - олио. Олио в жегата не е добре.

Хващам твоя цитат, че е последен по темата, но предните дни също срещнах подобни мнения.
Не мога да говоря за абсолютно всички марки, но конкретно олиото на Мустела си се води сухо олио и е подходящо за целогодишна употреба. Бързо попива и не е тежко.
И още нещо, което съм слушала по лекции на Ася Демирева. Тя казва, че това разделение на лосиони за топлите месеци и олио за студените всъщност е погрешно. Лосионите и кремовете са си за хидратация след баня (тук вече може да се приложи логиката по-леките да са за топло време, а по-тежките и мазните за студено), докато олиото по принцип е основно за масаж (не че и не подхранва де).

# 102
И аз съм на това мнение. Използвах единствено лосион за хидратация и то не редовно,защото кожата им беше супер и на двамата. Олио съм ползвала малко и само за масаж,понеже лосионът попива много бързо и не може да се направи хубав масаж с него,но не знам в летните жеги дали ще мажа или чак септември - октомври.

# 103
Момичетата, които лежат и се пазят, айде и аз при вас. Днес бях на преглед в 32 и 4 дни и ми измери шийка 2,6. Предния преглед беше 3,1. Аз от началото си вървя с къса шийка 3,4-3,2. Предната бременност лежах от 5 месец с 2,6. Все си мислех, че ще ми се размине тази бременност, но покрай баткото и дневните ми активности съм се претоварила без да разбера, а на моменти и разбирах. Та днес препоръката на лекаря е да лежа повече, не ми е забранил да ставам, разреши и след няколко дни да отидем на море в Гърция, но там само лежане под чадъра. Надявам се устискам 36 седмица, а защо не първият ден на 39та, за когато ми каза, че иска и да е секциото. Стискайте ми палци, моля❣ Ще си пия магнезия, останалите добавки и ще лежа.
Напоследък и аз много се развълнувах за дрешките, взела съм само 0-3 те пък ми изглеждат големи и като знам с баткото, който се роди 4 кг как за една седмица умаляха и мъжът ми ме питаше защо съм взела малки дрехи и бързо да поръчвам други. 50 размер изобщо не му станаха, че и от тях се заредих. Сега нямам толкова малки и дано се роди едричко бебе на термин. Както беше писала някоя от вас, по-добре да са широкички дрешките, отколкото малки.

# 104
Аз също се чудя какви дрешки да взема за близнаците, дали да взема 50ти размер гащеризончета с крачолчета или направо 56ти... наистина съм в голяма чуденка мисля, че ще се родят около 50см, но ако са по-големшки как ще ги облека в 50ти размер и или ще се ползват 2 3 седмици вероятно дрешките... А 56 при всеки случай ще ми свършат работа...
Другото което се чудя в дали да скачам на скъпи козметики или по-скоро нещо по-бюджетно и какви точно козметики да купя
Душ гел, крем за мазане, а баба ми твърди да ги мажа със свинска мас 😂😂😂 не мисля обаче... крем против подсичане за когато сменям памперсите мисля на веледа , но ако някоя от Вас може да остави примерно списъче бих била доста благодарна 🥰

Общи условия

Активация на акаунт