Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 851
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
На мен Славов ми каза в 34-та и после 36-та тонове. След това - всяка седмица. Още с предишните бременности ми е казвал, че вляза ли в 9-ти, вече няма какво толкова да му се следи и само тоновете са най-важни. Та утре ще отида да направя едни, нещо последната седмица ми се струват по-мудни движенията, даже понякога се замислям как е било с предишните. Знам, че им става доста тясно вече и нямат много място, но сякаш рязко намаляха. Успокоявам се, че все пак си мърда.

Багажа след 36-та ще го стягам. Ще видим как ще са нещата, защото първото го родих в 40+5, а второто - 38+5, така че сега не съм сигурна какво да очаквам Grinning
И мен жегите ме морят най-много, предишните бременности ясно си спомням как ми тежеше, а сега ми е мъка горещината повече. Достигнатите килограмис трите са ми еднакви в този месец.

# 286
Да, пропуснах да напиша, че и мен ме искат всяка седмица на тонове оттук нататък. То всъщност още 2 пъти остават, де, и после следва секциото Simple Smile Интересното е, че не ги плащам, може би са по някаква клинична пътека, не знам... Simple Smile

# 287
  • София
Аз всяка седмица съм на тонове, но преглед с ехограф имам през една седмица.

Относно движенията на бебето, при мен 2-3 дни е супер активна (шегувах се с мъжа ми, че бебето се учи да ходи Grinning ) и после 2-3 дни е по-кротка, като пак си мърда и после пак се редуват такива дни.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 20:29 от kuklichka_

# 288
Ivchoni да, казаха ми да ги слагам след събуждане чорапите. Така и ги слагам и си откарвам целия ден с тях до 20-21ч вечерта ги нося. Определено виждам ефект от тях, защото нямам нови напукани капиляри. Не са ми и толкова неудобни, колкото отгоре лентата, която прилепва ми дразни, сърби от много часове залепени така и това, че ми е горещо с тях. Но да,- тогава ще си нося няколко чифта по-стари чорапи в болницата, които и да хвърля след това ако са изцапани.

# 289
Здравейте момичета . Радвам се , че всичко върви наред остана ни още малко. Аз бях на преглед в 30+2 , бебчо беше 1600 гр. Сега съм на преглед в 34 седмица , чакам с нетърпение да го видя . Относно тоновете аз се следя в Надежда и там тоновете ми казаха , че ще започнат от 35 седмица .

# 290
Ама кой въобще ти е казал, че има риск от тоновете? Всеки път се изказваш леко неподготвена и едва ли не скачаш на скандали в групата?! 😳
Просто споделих опита и коментара на моята док.! Все пак мисля, че тя е много по-запозната от теб 🤪 Предвид положението на бебето, че е седалищно има опасност да не тръгне естествено раждане, защото никой в моята болница, в която ще раждам не предприема риск да изражда нормално. Така с тоновете ще има повече време за реакция и ще знае какво да прави жената. Никой не е казал че има риск за бебето. Надявам се следващия път да не се изразяваш така ядосано, защото всички сме бременни в тази група и споделяме опита си, а не се опитваме да спорим с някого. Приятна вечер, Герка 😊
Моите тонове са всяка седмица (с едно бебе) от 32г.с., но имам приятелки, които ходят на 2 седмици веднъж и реших да попитам моята следяща защо моите са всяка седмица и дали нещо я притеснява, предвид това, че миналата седмица тоновете, контракциите и вс др. беше наред.. Тя ми отговори, че бебето щом е седалищно лично тя не предприема рискове за тонове през 2 седмици, защото за нея тоновете дават информация за близо 7,8 дни напред, та за нейно и мое спокойствие решихме, че ще си бъдат всяка седмица.

Каква е връзката м/у седалищно бебе и по-голям риск за тоновете? И моето е седалищно, не са ми казали такова нещо. Като цяло ми е много сдухано заради позицията му, но четох доста и няма данни седалищните бебета да имат повече проблеми или по някакъв начин да страдат заради положението си, или да са в някакъв риск Flushed

Аз днес бях за първи път на тонове (точно в 34 гс). След 2 седмици ще ходя пак. Точно преди да сложи измервателите, докторът провери позицията на бебето чрез натискане и то направо пощуря Stuck Out Tongue Closed Eyes Първите 4-5 мин от измерването машинката само пищеше и показваше пулс 160-180. После се успокои. Всъщност някой може ли да обясни какво точно се гледа на тези тонове - аз определено забелязах връзка м/у пулса на бебето и движението му. Тоест ако спи в това време, ще има много по-нисък пулс. Кога има повод за притеснение?

# 291
  • Пловдив/Хихон Испания
Мен вече два пъти ме слагат да следят тонове (първият път в 29+4 седмица и завчера в 30+4). Може би заради кръвното, че като ми го мерят на прегледа все високо го изкарват (152/102 и 143/102 последните пъти) обаче като ме сложат да полежа веднага отива на 127/85. Също и на ехограф ме гледаха завчера. Бебко си е добре, расте си нормално, плацентата казват, че е наред и всичко останало също. Мисля, обаче, че заради кръвното почнаха да следят тоновете толкова рано. Тук в Испания явно не е практика. А иначе аз контракции не усещам често - 2-3 пъти на ден и не са болезнени, така, че мисля са Бракстън-Хигс подготвителните. Хемоглобина и феритина са ми ниски (под долна граница) и то като пия желязо отделно и имам в пренаталните също желязо. Но тук докторите не го отразяват това много-много. Sad Нищо не препоръчват в тази връзка допълнително.

# 292
И аз съм от “щастливките” с разширени вени, но чорапите не мога да ги понасям.Гшедам да лежа повече и с повдигнати леко крака и така избутвам.
След 2 седмици имам пак час при съдов хирург , ще види как е положението , също и дали имам шанс за естествено раждане с тия вени (че моите са и по срамните устни).
Миналото секцио бях с чорапи , сега пак със сигурност.

# 293
  • Пловдив/Хихон Испания
Момичета има ли от вас някоя с хемороиди? Извинете за неудобният въпрос, но при мен положението е отчайващо и се чудя какво да предприема. Запеченият стомах си ми е отпреди да забременея и тях също от терапията за ин-витро ги обострих, но сега вече е голяма мъка. А иначе ям салати, но не пия много вода ( едвам изпивам литър, литър и половина). Ям доста плодове, но не помага явно. Имам крем, който ми изписаха преди бременността, който е с кортикостероиди и дори тогава не посмях да го мажа.

# 294
Sellena73, да, за жалост и с тази "екстра" се сдобих този път... Sad
Никога преди не съм имала, но сега, откакто влязох в 8ми месец изведнъж се появиха. Пробвай Цикатридина супозитории - поне облекчават болката и дискомфорта, но не мога да кажа, че ми помогнаха да се приберат самите хемороиди. Сега съм си взела Хеморрел мехлем и по-нататък ще споделя впечатления.
Аа и пий повече вода, важно е 😘
Иначе според лекаря ми това е нещо съвсем нормално за трети триместър и след раждането нещата ще се оправят. Дано 🙄

# 295
След секциото ли слагат чорапите или преди него? Като се бях погледнала след секциото как ме бяха намазали с йод и после като дойде санитарката да ме мие… с чорапите как ще стане? И след това по месец ли са ви казали да ги носите?

# 296
Преди секциото.
Иначе след операцията не знам дали ще трябва да ги нося, но ще съм на терапия с Фраксипарин със сигурност.
Съдовият ми хирург каза да му се обадя веднага щом ме приемат за раждането, за да ми даде подробни инструкции Simple Smile

След секциото ли слагат чорапите или преди него? Като се бях погледнала след секциото как ме бяха намазали с йод и после като дойде санитарката да ме мие… с чорапите как ще стане? И след това по месец ли са ви казали да ги носите?

# 297
За мен каза, че нямало нужда от такава терапия и са повече козметичен дефект, но знам ли изглеждат ми удебелени някои, според лекаря няма такъв проблем, а капилярите ми са доста. Дори каза , че като се реша на склеротерапия ще се наложи два пъти да се повтаря на единия крак.

# 298
А някоя има ли движения или удари към родовия канал? В последните няколко дни такива зачестяват и аз не знам дали да се притеснявам. Понякога са съпроводени с моментна болка, ако не, е просто дискомфорт. Та не знам дали да се притеснявам. При мен все излизат фалшиви тревоги. Обаче като стана дума за раждане, съм рискова...

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 21:52 от Mama2288

# 299
Преди секциото , моите бяха в покъртително състояние и ги свалих чак като ме качиха в стаята.Целите в кръв и йод .. ужас.Оратих една санитарка да ми вземе друг чифт от аптеката , че беше КОВИД и не даваха ма мърдаме.
Стоях с тях до изписването.После вкъщи не съм слагала.

Общи условия

Активация на акаунт