Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 17

• 42 380
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Започнах да гледам новите мускетари и го спрях на 30тата минута. Филма е много добре направен като режисура и монтаж. Старали са се, не са пестили бюджет. Например боя с гвардейците на кардинала в началото е направен много оригинално като one shot.
Обаче...
Пак свободни прочити на сюжета. Портос го изкараха би, не подбира мъже жени. Измислиха някаква пълна небивалица за Атос, дето няма такова нещо в книгата. Няма да издавам подробности. А Милейди с какви екстравагантни тоалети се разнася, като рок звезда от 80те с кожени жакетчета с капси, ужас.
Не ги разбирам тези модерни интерпретации.
Кои са новите мускетари и къде може да ги гледам? За сериал или филм става дума? Аз се сещам за игрален филм преди няколко години, беше с Орландо Блум, там наистина беше доста модерна интерпретация, но надали се касае за същия филм.

# 511
  • Галифрей
Гледала съм го едно време. Само  Тим Къри игра прекрасно.

Винаги ще казвам,че руският мини сериал на Тримата мускетари е най-добрата версия!

# 512
  • Бургас
Кои са новите мускетари и къде може да ги гледам? За сериал или филм става дума? Аз се сещам за игрален филм преди няколко години, беше с Орландо Блум, там наистина беше доста модерна интерпретация, но надали се касае за същия филм.

От 2023г, френски филм с Венсан Касел в ролята на Атос. През 2024 излезе втора част - Милейди. В ролята на Милейди - Ева Грийн. Има го в повечето нелегални сайтове за гледане онлайн.

# 513
О, аз реших, че има нов филм. А вие за този с Ева Грийн говорите. Това го гледах, пълна пародия. Така ме ядоса Милейди, че даже си спомням точно тук в темата го наредих доволно филма. Пълна измишльотина.
Да ви кажа хубав филм за Мускетарите не съм гледала аз. Всички версии съм изгледала, но не могат да направят добра адаптация по тях. Изключвам тази с Чарли Шийн. Само тя горе долу става.
Имаше един от 2015 мисля, с една летящи Милейди😂

# 514
  • София
Добра версия, освен руската, е една от 70те с Ричард Чембърлейн (Арамис), поне такива са ми спомените.
Но като цяло и аз не съм доволна. А и сякаш вече разбрах, че филм както аз си представям книгата няма да стане Simple Smile
Сега съм на средата на новия "Граф Монте Кристо" - ми не е лош, ама за да не го изгледам наведнъж, явно ми е скучен. А сюжетите и на двете книги са толкова интересни, защо не успяват да направят читави филми - нямам обяснение.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:19 от Lana

# 515
  • Галифрей
Да така е.  Мисля да видя френската стара версия с Борвил.

Графа се опитах да го гледам преди време ама ми стана тъпо след 10минути. Сега гледам има сериал мисля да му хвърля едно око да го превъртя дали става за гледане. Там участва един от любимите ми италиански актьори. На мен тази история никога не ми е харесвала особено и не ме грабвала. Гледала съм едно време филмът от 2002 и ми стига.
Честно казано като има история мъж с две самоличности предпочитам Зоро. Той ми е любим.

# 516
  • Бургас
За Граф Монте Кристо никой няма да може да направи читав филм, защото книгата е адски обемна и много неща се случват. И те като почнат да съкращават, за да се съберат във времето на фирма и сюжета става половинчат някак си. Трябва поне сериал да е, но с новите моди на правене все някой ще го изкарат гей. Аз още не съм го гледала де, но е в списъка.
Мускетарите също е обемна книга. Как още никой не се е сетил да направи сериал с барабар продълженията на книгата, и там Кралица Марго, грофиня дьо Монсоро, цялата сага в различни сезони. Навремето имаше един руски сериал за Графиня дьо Монсоро. Помня, че много ми харесваше тогава.
Също би ми било интересно да видя филмиран целия цикъл Човешка комедия на Балзак.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 14:33 от Irene Adler

# 517
  • Галифрей
Съглана съм част от това но чак гей не 😀 има вече от години модерна версия - италианският сериал “Любов и вендета. “
Алесандро Пренциози определено много му отиваше ролята и не беше гей.

Та това е сериала със Сам според мен е добър избор, ще чакам да качат всички епизоди. Като гледам са се постарали с костюми и декори. Не ми е ала Бриджтаун.

https://www.imdb.com/title/tt29547746/?ref_=tt_mv_close

# 518
  • България
Аз много харесах Граф Монте Кристо! Препоръчвам го.

# 519
  • в сърцето на един мъж...

Та това е сериала със Сам според мен е добър избор, ще чакам да качат всички епизоди. Като гледам са се постарали с костюми и декори. Не ми е ала Бриджтаун.

https://www.imdb.com/title/tt29547746/?ref_=tt_mv_close

Къде го има?

# 520
  • София
И този младеж много го харесвам за злодейски роли - така че се присъединявам към питането откъде да се гледа?

# 521
  • Галифрей
Geia  и Lana  - има го в най- различни сайтове  за онлайн гледания видях сега,че са качили  всички епизоди. В топ сериали е

Скрит текст:
fboxtv.com  

# 522
  • Пловдив
И този младеж много го харесвам за злодейски роли - така че се присъединявам към питането откъде да се гледа?

Този младеж веднага го познах от екранизацията на "Мансфийлд парк", много ми допада, и аз май ще го гледам този сериал. Благодаря ви много, любимата ми тема!

# 523
  • След завоя в дясно

Този младеж веднага го познах от екранизацията на "Мансфийлд парк", много ми допада, и аз май ще го гледам този сериал. Благодаря ви много, любимата ми тема!
На този младеж му горят ушите тази вечер 😀. Имах късмета да разменим няколко думи с него преди няколко месеца във Венеция,  засякох го в Палата на Дожите. Беше с един по възрастен мъж и жена (може би баща му и сестра му).

# 524
  • в сърцето на един мъж...
Geia  и Lana  - има го в най- различни сайтове  за онлайн гледания видях сега,че са качили  всички епизоди. В топ сериали е

Скрит текст:
fboxtv.com  

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт