Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 9-та тема

• 20 256
  • 460
  •   1
Отговори
# 120
Ужас... Cry При нас другите сливици май винаги си бяха добре досега. Със зачервено гърло почти никога не е била, 1-2 пъти и то леко зачервено гърло. Като сме я водили на лекар, де. Аз не я преглеждам, защото хем не мога да видя нищо назад без да й натисна езика навътре, хем не мога да преценя дали гърлото е зачервено. И за моето си гърло не мога да преценя Smiley

Щипалка, поне да не ги удря в слуха... При нас това беше основото. Разболее ли се, влошен слух... Дишане през устата, хъркане, знаете. Ще видим сега как ще протичат разболяванията... Другия месец тръгват на градина с братчето й, дребчо ще е втора яслена група Cry

# 121
Моето дете си е с увеличени сливици и в гърлото. Преди не бяха, но миналата година се уголемиха и не спаднаха повече.  Страх ме е и мен сега много. До сега детето никога не се е оплаквало от болки в гърлото… сега това му е боледуването - болки в гърлото.

# 122
New B, значи останахте доволни от д-р Кукушев? Много се радвам! Вие имате ли дата за операция? Или още се чудите? Ние се чудехме дали да не я махнем при д-р Кюлев в Токуда, обаче прегледът мина толкова бързо, че не успях даже да разкажа как са се развили нещата при нас с боледуванията с времето. Кукушев изслушва, отговаря на въпроси, мил е, много симпатичен млад лекар. Доволна съм и от отношението в болницата. Не е да направи операцията и повече да не го видим. Снощи пък четох отзиви за него в гугул. Само положителни оценки и хората са му изключително благодарни. Единствено този абокат... Мислех, че детето е някак упоено като му го слагат, те и дадоха сиропче, което уж трябваше да я успи. Обаче нищо такова не се получи. Не знам обаче дали не са й замъглени спомените. Каза, че една леля с торба на главата й го е сложила и като я питах дали я е боляло, казва само "да", а май доста е плакала и пищяла Sad Въпреки всичко, като цяло съм доволна и съм благодарна на целия екип.
Благодаря, че споделяте и се радвам, че детенце е добре. Ние също с мъжа ми бяхме със същите впечатления от Кюлев - бърз преглед, никакво отношение към детето, Боже опази да си отдели 10 секунди от времето да й обясни нещо или да попита нея нещо (тя е на 9). Пълен игнор на детето, никаква емпатия. Освен това на 4-тата минута приключи прегледа. След като споменахте името на д-р Кукушев, аз също изчетох всички отзиви за него в Гугъл, а за прегледа думи нямам. “Познахме” си доктора просто. И на въпросите ни отговори, и всичко ни обясни, и към детето се обърна, за да му обясни всичко като я видя, че се стряска от думите “операция и макарички”. Чакаме сега и ние нашата операция. Дано и  тя да мине без усложнения.

# 123
На моята дъщеря изписаха Назонекс, въпреки че няма три години. На 2 години и 8 месеца е. Имате ли опит с този спрей? Помага ли им наистина на децата и давали ли сте го на толкова малко дете? При нас освен уголемена трета сливица има и  секрет в ушичките.

# 124
Моя като спи не хърка въобще, като е здрав, преди като имаше трета сливица- леко похъркваше . Но пък седи с отворена уста.. Вашите деца отварят ли устите още, дори и след премахването?
Да, моето е с отворена уста отпреди да му извадим сливиците, и сега пак е с отворена уста, но не постоянно както преди. Това е един ужасен навик. Наскоро си спомних, доки ми беше казала да му давам дъвка да дъвче за да раздвижва мускулите, защото са свикнали да са надолу с челюста. Аз взех уж био дъвки без захар. Има и детски. Ако искате пробвайте. Моя ходи на логопед, заради отворената уста, езика е малко по-напред и не произнася добре няколко звука. Има напредък. Но понеже са му подути конхите и продължава да диша трудно през носът, затова и продължава да диша през устата, но не винаги. Общо взето се въртиме в един кръг. Но лека полека, с логопед, упражнения, дали с дъвка, или други методи, опити за премахване на алергичната хрема, се надявам да започне да се контролира сам.

Ако е здраво детет, може и да хърка от лоша поза на главата. Чувала съм го и то не в колата като спи, а в леглото му. Като го размърдам и смени положение и спира или става по-тихо. Зависи.

Барбалена, радвам се, че детенце е по-добре. Скоро няма и да си спомняте.

Назонекс сме ползвали, ако се прави както трябва, ще мине, но дали няма да е само временно, не знам. При нас беше временно. Но не бяхме толкова малки. Имайте на предвид, че е кортикостероиден препарат.

# 125
New B, за Кюлев и аз потвърждавам вашите впечатления. Наистина, има няма 4 минути. Той поне благоволи да види снимката, която носехме, че д-р Златков даже не я погледна:)

Друга препоръка, която получихме беше за д-р Чилингиров от Пирогов, също млад лекар. Мъжът ми беше останал доволен от прегледа и мислехме операцията да е при него. Но след това ходихме при д-р Златков в Токуда, за второ мнение и той като каза, че според него не е за махане и загубихме няколко месеца. Иначе можеше още февруари да сме я махнали. Но пък така попаднахме на д-р Кукушев Simple Smile Стискам палци и при вас да мине всичко скоро.

Аз съм много доволна от Назонекс Grinning След него детето винаги е било като "ново", нооо временно. Ох, и Ефира сме давали, и Лимфомиозот, и АБ капки, инхалации и какво ли още не, но всичко е било за кратко.

Дъщеря ми също трябва да ходи на логопед заради шушкавите звуци, не знам дали има общо с третата сливица, но доколкото знам, доста време отнема да се види подобрение. Подготвям се психически...

# 126
Барбалена, с този Назонекс намаля ли секрета в ушите или просто намали сливицата?

# 127
Хексе, спада сливицата и така се отпушва евстахиевата тръба и течността успява да излезе. Оттам и подобрение на слуха

# 128
При нас първото разболяване след ваденето на сливицата е кофти - много много сополи, кашлица, в ушите го удари 🫤🫤🫤

# 129
Тони, може да е такъв вирусът? След вчера казвал ли е, че го болят пак ушите? Днес сте на преглед, нали? Стискам палци да го изкара по-бързо Confused

# 130
При нас първото разболяване е със силно зачервено гърло, естествено пак със задна хрема (нищо че я няма третата сливица вече). Първата вечер леко покашля, вече на сутринта беше с храчки. Сега е на антибиотични капки и инхалации с пулмикорт, трудно му е да отхрачва. Та така, мислех си, че уж по-леко нали, ноо не знам. Дано не се стига до антибиотик през устата.

# 131
Тръпна и аз кога ще е първото разболяване, как ще мине, колко бързо/бавно ще се оправи детето... Сигурно няма да е далеч този момент Cry Дребното повече ме притеснява, че тръгва скоро на ясла. Каката поне вече е свикнала с капки, спрейове, че дори и с горчиви сиропи.

Ние днес бяхме на контролен преглед. Лекарят каза, че всичко е наред. Вече може да яде всичко и изобщо да правим нещата, които сме правили преди операцията.

# 132
Колко време след операцията могат да се  завърнат в яслата?

# 133
При нас първото разболяване е със силно зачервено гърло, естествено пак със задна хрема (нищо че я няма третата сливица вече). Първата вечер леко покашля, вече на сутринта беше с храчки. Сега е на антибиотични капки и инхалации с пулмикорт, трудно му е да отхрачва. Та така, мислех си, че уж по-леко нали, ноо не знам. Дано не се стига до антибиотик през устата.

И ние сме на косъм от антибиотик… същата работа - предна, задна хрема + кашлица + бонус уши. До сега никога от гърло не се е оплаквал да го боли, сега не спира. Само това повтаря.

# 134
Ами момичета, аз ви казвам… сега започват другите две сливици Sad аман вече… Дано се оправят по -бързо дечицата!

Общи условия

Активация на акаунт