Термин февруари 2025

• 41 491
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичетата,аз да питам и за странично мнение,може би аз съм луда. Шефовете ми знаят,че съм бременна и въпреки това на графика за следващия месец имам 10 дни поредни смени с 10 часов работен ден(колежката ми излиза отпуск). Аз ли нещо не съм добре ,че ми се струва чиста подигравка това нещо?

# 121
Защо не вземете болничен, ако и работата е натоварваща? Аз при това положение, направо щях да им го "забия отзад" с болничен и да се оправят такива отворковци

# 122
О да,точно това ще се случи в следващите няколко дни.
Защо не вземете болничен, ако и работата е натоварваща? Аз при това положение, направо щях да им го "забия отзад" с болничен и да се оправят такива отворковци

# 123
  • Варна
Ооо хич не се учудвам. Никой не го е грижа за никой! Не е човешко, но си гледат интереса.
И аз работя на 10 часови смени, ама не съм им казала още, защото подозирам същата история че ще стане. За това си трая, смятам до последно да не им казвам, колкото може по- късно да разберат и да ги напусна от днес за утре, защото това заслужават.

# 124
  • София
Аз днес бях на преглед, точно 8 г.с., отговаря на 7+5 г.с., което било окей. Не й хареса зацапването, макар да е по една капка и то не всеки ден, и ми забрани да се разхождам, да стоя права и общо взето всичко - отлепянето не стига, че не се е смалило, но и се е увеличило леко. Увеличи ми пр0лутекс на 2 пъти дневно и след седмица съм пак на преглед Simple Smile
За пренателните тестове ми избра в Геника някакъв основен пакет, нищо фенси, но резултатите били най-коректни и имало застраховка.

# 125
Shana777, какво значи има застраховка ? Покрива се с направление ли? Защото и аз се чудя за тези в геника за 1300 лв и да знам дали има как да мине през допълнително здравно осигуряване.

# 126
  • София
Shana777, какво значи има застраховка ? Покрива се с направление ли? Защото и аз се чудя за тези в геника за 1300 лв и да знам дали има как да мине през допълнително здравно осигуряване.
Не, уви, не се поема от допълнителното здравно, защото се води по желание. Застраховка има в смисъл, че много често се случвало (може би в 50%) взетата проба да не е достатъчно фрагментирана с ДНК на бебето - съответно взимат повторно кръв и правят нов тест за тяхна сметка, докато при други лаборатории го няма това.

# 127
Аз днес бях на преглед, точно 8 г.с., отговаря на 7+5 г.с., което било окей. Не й хареса зацапването, макар да е по една капка и то не всеки ден, и ми забрани да се разхождам, да стоя права и общо взето всичко - отлепянето не стига, че не се е смалило, но и се е увеличило леко. Увеличи ми пр0лутекс на 2 пъти дневно и след седмица съм пак на преглед Simple Smile
За пренателните тестове ми избра в Геника някакъв основен пакет, нищо фенси, но резултатите били най-коректни и имало застраховка.

Шана,
А освен това леко зацапване имаш ли някакви други болки/симптоми на отлепянето? И каза ли нещо друго за него?
Подозирам, че и аз ще имам твоя проблем с незарасналото отлепяне, затова питам. На преглед съм другата сряда, вчера пак имаше буквално една капка кръв след почти седмица без никакви проблеми и сега пак малко се притеснявам всичко наред ли е.

# 128
  • София

Шана,
А освен това леко зацапване имаш ли някакви други болки/симптоми на отлепянето? И каза ли нещо друго за него?
Подозирам, че и аз ще имам твоя проблем с незарасналото отлепяне, затова питам. На преглед съм другата сряда, вчера пак имаше буквално една капка кръв след почти седмица без никакви проблеми и сега пак малко се притеснявам всичко наред ли е.
Не, абсолютно нищо нямам. То и зацапването е по-скоро при изтичането сутрин на цикл0гест - леко оцветено, но нищо уау не беше в моите очи - без кръв, без количество, една точка кафяво или розово, понякога нямам нищо с дни. Тя обаче изперка, а с притеснението си, ме притесни и мен 😀
А аз нямам баш как да легна и да не мърдам съвсем - трябва да взема детето от занималня, да отиде на английски, ей такива неща. Мъжът ми прави максимума, у нас нищо не пипам, ама то и животът си тече все пак 😂

# 129
1:1 с нашата ситуация значи, ще видим на мен какво ще кажат другата седмица.  Не помня твоето детенце колко беше голямо (извинявай!) , но аз сега точно това си мисля - добре, че са с голяма разлика, та поне няма носене на голямото, всичко разбира моето (ще стане на 6 декември) и никакви проблеми не създава милото.

Стискам палци и при двете да не е нищо и до следващ преглед да е зад гърба ни!

# 130
  • София
1:1 с нашата ситуация значи, ще видим на мен какво ще кажат другата седмица.  Не помня твоето детенце колко беше голямо (извинявай!) , но аз сега точно това си мисля - добре, че са с голяма разлика, та поне няма носене на голямото, всичко разбира моето (ще стане на 6 декември) и никакви проблеми не създава милото.

Стискам палци и при двете да не е нищо и до следващ преглед да е зад гърба ни!
Ох, дано си права! Simple Smile Моето ще стане на 8 през ноември, така че слава Богу, че са самостоятелни вече, но ми се сърди, че много лежа и не излизаме особено, а приятелите му звънят постоянно 😀 Стискам зъби и чакам заветната 12-та г.с., още само месец остана 😂

# 131
Здравейте , днеска ми беше първия преглед , в 7с и 3д . Чу се малко сърчице ❤ видя се и едната ръчичка 🥰 всичко е добре слава богу 🎊 само самия сак ми се стори голям 😅 2см+ . Моля кажете при вас колко са големи вече сакчетата на вашите бебоци 🥰

# 132
Здравейте , днеска ми беше първия преглед , в 7с и 3д . Чу се малко сърчице ❤ видя се и едната ръчичка 🥰 всичко е добре слава богу 🎊 само самия сак ми се стори голям 😅 2см+ . Моля кажете при вас колко са големи вече сакчетата на вашите бебоци 🥰
И аз му чух сърчицето онзи ден и като теб му видях едната ръчичка ❤ В 8 г.с съм и на мен ми се стори по-голямо 1,73 е ! Не знам дали е нормално или не ,четох че за 8 г.с размера е между 1,5 -1,6 но може би при всеки е различно!

# 133
Здравейте момичета! Вчера изравних границите и по спешност ме приеха в родилно в нашия град. Лекаря на смяна се съмнява и за леко отлепване,но утре съм си при моята лекарка, за да потвърди или отхвърли констатацията му. Аз съм в 8+5 дни и човечето е 2,5 см,В 7 ма беше 2 см.🥰

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 09:15 от MBStefanova

# 134
Здравейте момичета, и аз се присъдинявам към вас, лека бременност желая на всички ви! Бременна съм с второ в 6+4гс 7см чух и пуслицата толкова съм щастлива. Извинявайте че пиша не знам дали е подходяща тема тук, но ще опитам. При първата ми бременност не съм работила,  но сега работя в магазин за хранителни продукти,  на 1юли ще влезна в 5 месец от както работя там, няма да лъжа не знам какви са правата на една бременна жена, защото не съм знаела, че ще попадна в такава ситуация. До вчера иска да напусна работа, защото много ме натрупват физически и психически и това ми се отразява, при първата бременност, нямах такива проблеми защото не съм работила. Една жена ми каза, че не е нужно да напускам, а само да говоря със счетоводител за да ми изчисли от коя дата мога да влезна в болничен до края на бременност за да ми се трупа стаж, дори болничния да не ми е запалатен. Вие какво мислите,  ще се радвам да чуя и вашето мнение. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт