Термин февруари 2025

• 41 719
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
.Raya. Първия ми преглед беше в 7 ма седмица, 8.1 мм за сак нищо не ми каза. Втория ми преглед беше вчера в 9 та седмица.

# 286
Raya, моя първи беше 6-7гс и имаше сак , че даже и сърцебиене се засичаше. Следващия беше края на 8ма и вече имах отчетлив ритъм и 1.6см ембрион.

# 287
Здравейте! Внимателно се записвам в 7+с с надежда всичко да бъде наред. Засега не повръщам, доста ми се гади на момент, отпаднала съм с много ниско кръвно, което си е нормално, а жегите не помагат никак. Grinning Гърдите ми са огромни. Grinning По едно време имах проблем с киселини в стомаха, затова сега не смея да ям нищо, което потенциално може да го подразни.

Искам да ви попитам вие как избрахте лекар, който да ви бъде едновременно проследяващ и да изроди детето след това? За установяване на бременност отидох при моята гинеколожка, която не изражда, а мен ми се иска от самото начало да съм при един и същи лекар. Ориентирала съм се към Майчин дом и следя различни теми, но направо не знам. Grinning Опитвам се да се ориентирам по оценките в Супердок, но не мога да разбера дали даден лекар изражда деца или само проследява бременност. Ще съм благодарна на всеки съвет!

Успех и лека бременност на всички! Simple Smile

# 288
Аз съм с хетерозигот по доста показатели и първата гинеколожка ми изписа фракси, но добре че родителите ми са лекари и не се хванах на въдицата. В момента пия само Nataspin. Направих консултации за още 2 мнения и ми обясниха, че освен, ако няма хомозигот по първите два показателя, фракси не се прави.

Иначе, аз смених няколко гинеколога, докато избера този, който ще ме следи и изражда. Първо отидох при моята си, но нещо неочаквано за мен ме претупа. После се нахендрих в Токуда и така хубаво ни изцедиха за 2 седмици с близо 4000 лв, естествено използвайки притеснението ни. Не ходете в Токуда, пълни търговци да там!
Сега се доверих на МЦ Фемина и д-р Славкова. Спокойна, не търси излишни драми и изследвания, ако няма нужда. Тя изражда в Св.Лазар, така че вероятно и аз там. Цифромания е, ама ММ да му мисли хахаха

# 289
Здравейте, досега само ви четях, но сега вече се реших и аз да пиша ☺️ да обменям информация с някой, защото покрай мен няма с кого, а ми е първа бременност 😁. Утре съм на преглед (като цяло на първи, че на предния само ми каза доктора да, има бременност) и ми е малко притеснено...защото съм с тромбофилия и от една седмица съм на фраксипарин, до преди това бях на хапчета... Има ли други с тромбофилия? Утре се пада 7с и 1ден(по моя календар) надявам се всичко да е наред и да видим какво ще каже докторката, отивам за първи път при нея.
Иначе симптомите при мен са си умора, гледам все да полегна😁, гърди тежат,корем подут и от почти седмица ми е лошо(търпи се) , добре че поне не повръщам и едно главоболие ме мъчи, дано скоро мине, ако има и други с главоболие, как се справят с него?
Аз съм в 7с5д и също съм с тромбофилия днес бях на консултация с хематолог за терапията. Относно симптомите имам ужасно гадете от всичко гади ми се когато съм гладна като капна пак почва да ми се гади но овладява нещата със деган. Имам много подът корем чак ме стягат дънките които до преди 2 седмици си ми бяха точни. И така дано с времето всичко си дойде на мястото.

# 290
Здравейте, досега само ви четях, но сега вече се реших и аз да пиша ☺️ да обменям информация с някой, защото покрай мен няма с кого, а ми е първа бременност 😁. Утре съм на преглед (като цяло на първи, че на предния само ми каза доктора да, има бременност) и ми е малко притеснено...защото съм с тромбофилия и от една седмица съм на фраксипарин, до преди това бях на хапчета... Има ли други с тромбофилия? Утре се пада 7с и 1ден(по моя календар) надявам се всичко да е наред и да видим какво ще каже докторката, отивам за първи път при нея.
Иначе симптомите при мен са си умора, гледам все да полегна😁, гърди тежат,корем подут и от почти седмица ми е лошо(търпи се) , добре че поне не повръщам и едно главоболие ме мъчи, дано скоро мине, ако има и други с главоболие, как се справят с него?
Аз съм в 7с5д и също съм с тромбофилия днес бях на консултация с хематолог за терапията. Относно симптомите имам ужасно гадете от всичко гади ми се когато съм гладна като капна пак почва да ми се гади но овладява нещата със деган. Имам много подът корем чак ме стягат дънките които до преди 2 седмици си ми бяха точни. И така дано с времето всичко си дойде на мястото.
Какво ти каза хематолога?

# 291
И аз съм с нискорискова тромбофилия, доверих се на гинеколожката ми да не приемам лекарства, то като гледам няма човек който да си е правил изследването и да няма поне една мутация. Иначе имам едно детенце и един мисед. Също пия метилирани витамини.

# 292
Здравейте момичета , пак съм аз …. Вече съм в 9с и 2 д . Прецапването ми беше спряло за 2-3 дни и днеска тадааа , отново започна …. АГ ме праща на монолог , но има часове само за Септември , и после ме препрати на хематолог , а за него има час чак на края на месеца и трябва да бия около 400километра …… главата не ми го побира как ще издържа пътя ….
П.П. По принцип ми призлява от дълъг път …

# 293
Момичета, защо не си направим фейсбук група? Има ли желаещи?

# 294
  • София
Аз, аз - тук ми е трудно за следене! Намерих една февруарска тема там, но явно не е тази оттук, щото няма кьорав пост 😀

# 295

Хайдее, и аз съм съгласна, има ли желаещи да направят или да я отворя аз и да пусна тук линка ?

# 296
Какво ти каза хематолога?
Ами пусна ми изследвания и каза да спра аспирин до 12гс и тогава да започна със акарт от 150мг а клелсана си остава така всеки ден от 0,4 до следващата консултация която трябва да е от 16 до 20 гс.

# 297
И аз съм с нискорискова тромбофилия, доверих се на гинеколожката ми да не приемам лекарства, то като гледам няма човек който да си е правил изследването и да няма поне една мутация. Иначе имам едно детенце и един мисед. Също пия метилирани витамини.
Няма човек без мутации по света, невъзможно е. Всеки, който си направи изследването ще има мутации. Инжекции се правят при определени две мутации и то, когато са хетерозигот, всичко друго е излишно и да не казвам вредно. Клексанът и фрексипаринът имат ужасни странични ефекти в дългосрочен план за организма. Казвам го като дъщеря на двама лекари, единият, от които хематолог. Нашите ми забраниха изрично да слагам инжекции, въпреки че АГ в Токуда постави въпросът едва.ли не на живот и смърт и че ако не го правя, ще загубя бебето. Тогава бях 5 г.с,  сега съм почти 10 г.с., засега всичко е наред. Пия само Натаспин.

Момичета, а вие мислите ли да правите Baby shower. Ние сме фенове на празнуването и двамата и общо взето - поводи да има, така че - мислим да направим нещо, но ще е вкъщи и с по-близзки приятели, даже може би и без родители, ей така, за приятелите и партито ще е. Grin Ако да - откъде ще поръчвате торта, балони и т.н. неща и в 12 г.с. ли се разбираше полът?

# 298
Ние няма да правим, но доколкото знам се прави към 30-та седмица.
Преди това може да се направи парти за разбиране на пола, но това обикновено е след 20-та седмица на втората фетална.  В 12- та е възможно, но по-скоро от пренатален, на ехограф рядко се вижда категорично толкова рано.

# 299
  • Варна
И аз не мисля да правя бейби шауър и джендър парти. Ходила съм, не са моето, не ги усещам така.
Пола ще разбера началото на август от пренаталният тест, ще съм в 13-14г.с.

За партито покупки от Джъмбо направи моя приятелка, понеже и тя искаше да разбере тогава пола, нейни приятелки поръчаха само тортата. Те знаеха пола, понеже на тях са пратили подробните изследвания от пренаталния тест.

Общи условия

Активация на акаунт