Термин февруари 2025

• 40 187
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
3ти месец си е трети календарен. Ако се броят по 28 дни ще са 10 месеца, не 9. В четвърти месец се влиза, след като изминат 3 месеца от ПРМ. Например при мен е 1.05, следователно след 1.08 би трябвало да е. Иначе бременността я признават точно 12та седмица, 10+7 дни...

# 496
Lili325, и аз така мислих, обаче това е информацията, която намерих

# 497
Това е в зависимост например 13та седмица дали да се разбира 12+..., или 13 пълни седмици+...  13 пълни седмици са си 3 календарни месеца вече.

# 498
Вижте аз какво открих. Струва ми се най-ясно като обяснение. От него излиза, че първият триместър свършва с края на 12 гс и началото на 13 гс. Поне аз така го разбирам Grinning

# 499
Да, точно като календарен месец е края на 13та. Аз се замислих, защото майка ми ме пита кога влизам в 4 месец и в първия момент казах в началото на 13г.с, след това като го коментирах с най-добрата ми приятелка, която роди преди 3години, тя ми каза, че някои са по 5седмици и се разровихме. Може би затова си ги водят по седмици, а не по месеци, защото може да има разминаване

# 500
Аз в понеделник съм на ФМ в Марковс и после ще дам мнение.
Момичета, имам нужда от вашата помощ Simple Smile

Първо, много се чудя за ранната ФМ и скрининга дали да отида в Марковс при др Елена Павлова или Оскар при доктор Мария Янкова. От две места вече ми казаха са избера Оскар заради по-добрата апаратура, която имат, макар че като чета има големи проблеми с отношението. Вие какъв избор направихте?

Другият въпрос е, че за Оскар ми дадоха час, който съвпада с друг час, на който ми е много важно да отида, и не мога сменя нито на единия, нито на другия. Часът е на 08.08. от 16:00 часа при доктор Мария Янкова. Хрумна ми, че може някоя от вас да има близък час и да е склонна да си ги разменим. Длъжна съм да пробвам Simple Smile

# 501
Аз обаче май щях да направя голяма беля. Сутрин, глад, направих си палачинки, хапнах и заспах, до сега цял ден съм на дивана, като парцал. Събудих се по едно време, абе нещо все едно някакви петна не виждам, мина малко време, почти всичко стана като да погледнеш млечния път в безлунна нощ от някой връх на пичковци  в гингерлика. Изправих се, не ми стана по-зле. Викам на мъжа, нещо става, меря кръвно, леко високо 135/85, ама по принцип съм си с 120. Изядох половин кутия бонбони, поотмина, но не напълно. Имам петна някак си все едно, в които не виждам някак си напълно, но не звездички, отминава. Днес съм на две солени палачинки и малко супа, за мен си е чиста ниска кръвна захар.

Ся още се чудим да ходим ли към спешния да ме налеят с някоя банка глюкоза и да ни изхвърлят с думите "ама то не е нужно да се идва за всяко причервяване във вашето състояние, госпожо" Нямам признаци за инсулт, нямам парези, докосвам си носа правилно, изплезвам се нормално, без да се криви езика. Преди две седмици се бях зарекла да купувам глюкомер, ма така и не стигнах до това. Вие какво бихте направили в такъв момент и има ли смисъл да ходим към спешното? Както и кое спешно бихте се доверили в нашето състояние? (В София съм)

# 502
Аз обаче май щях да направя голяма беля. Сутрин, глад, направих си палачинки, хапнах и заспах, до сега цял ден съм на дивана, като парцал. Събудих се по едно време, абе нещо все едно някакви петна не виждам, мина малко време, почти всичко стана като да погледнеш млечния път в безлунна нощ от някой връх на пичковци  в гингерлика. Изправих се, не ми стана по-зле. Викам на мъжа, нещо става, меря кръвно, леко високо 135/85, ама по принцип съм си с 120. Изядох половин кутия бонбони, поотмина, но не напълно. Имам петна някак си все едно, в които не виждам някак си напълно, но не звездички, отминава. Днес съм на две солени палачинки и малко супа, за мен си е чиста ниска кръвна захар.

Ся още се чудим да ходим ли към спешния да ме налеят с някоя банка глюкоза и да ни изхвърлят с думите "ама то не е нужно да се идва за всяко причервяване във вашето състояние, госпожо" Нямам признаци за инсулт, нямам парези, докосвам си носа правилно, изплезвам се нормално, без да се криви езика. Преди две седмици се бях зарекла да купувам глюкомер, ма така и не стигнах до това. Вие какво бихте направили в такъв момент и има ли смисъл да ходим към спешното? Както и кое спешно бихте се доверили в нашето състояние? (В София съм)

Аз с първата си бременност бях така и накрая развих прееклампсия. Сега е времето да си направиш скринин тест за прееклампсия да изключиш това като вариант,точно вдигането на кръвно и тези светулки пред очите. Разбира се ако се повтаря това дни наред, може и да е нещо еднократно от жегите.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 17:02 от Denyyy

# 503
Аз с първата си бременност бях така и накрая развих прееклампсия. Сега е времето да си направиш скринин тест за прееклампсия да изключиш това като вариант, точно вдигането на кръвно и тези светулки пред очите. Разбира се ако се повтаря това дни наред, може и да е нещо еднократно от жегите.

Аз съм на климатик, 25градуса, даже се завивам, дано не се повтори, но ще кажа на АГ-то. Но не е ли рано за прееклампсия, тя не е ли по-късно?

# 504
Аз с първата си бременност бях така и накрая развих прееклампсия. Сега е времето да си направиш скринин тест за прееклампсия да изключиш това като вариант, точно вдигането на кръвно и тези светулки пред очите. Разбира се ако се повтаря това дни наред, може и да е нещо еднократно от жегите.

Аз съм на климатик, 25градуса, даже се завивам, дано не се повтори, но ще кажа на АГ-то. Но не е ли рано за прееклампсия, тя не е ли по-късно?

Точно така тя се проявява след 7 месец , но тестове се правят по-рано на едно със първата фетална. Аз сега съм си записала в 12 седмица фетална + скринин тест за прееклампсия и ако видят,че пак ще я направя до колкото разбрах ще започна прием на кръворазреждащи още от сега,но за това все още не съм на 100%. Просто знам ,че тест се прави по-рано ама това го знам сега вече, със първата бременност много страдах. Дано не е това при теб ,но каквото и да е да ти мине по-скоро! Аз днес също бях парцал независимо,че съм на климатик.

# 505
Рискът от прееклампсия не влизаше ли и в БХС или аз нещо не съм информирана?
Колко време минава при вас от последния стандартен преглед до първата фетална и бхс? Аз имам час на 29ти, последно бях на преглед на 5ти и честно казано едва се сдържам да не отида още някъде. От време на време ме обвземат кофти мисли.. все пак не случайно първите 3 месеца са рискови.. а даже вече и гърдите не ги усещам различни.. как се справяте с тези чувства? Ако въобще на някоя и минават такива неща през ум

# 506
Колко време минава при вас от последния стандартен преглед до първата фетална и бхс? Аз имам час на 29ти, последно бях на преглед на 5ти и честно казано едва се сдържам да не отида още някъде. От време на време ме обвземат кофти мисли.. все пак не случайно първите 3 месеца са рискови.. а даже вече и гърдите не ги усещам различни.. как се справяте с тези чувства? Ако въобще на някоя и минават такива неща през ум

И аз съм чак на 29.07. Общо взето ако няма противопоказания ме следят на четири седмици, затова ще се запиша и по здравна каса да ходя малко по често. Ти при кой се следиш? И мен ме обземат такива мисли, нито гърди ме болят, нито повръщам или друго

# 507
По принцип оттук нататък си е стандартно на 4 седмици мисля, аз също бях на лекар на 4-ти и после планирано на 31-ви.

И да споделя -  бяхме седмица на море и много добре ми се отрази. Не влизах във водата и си бях все на сянка, но беше супер разнообразие, смяната на обстановката помогна да не го мисля непрекъснато и като цяло съм много доволна. Имах известни притеснения как ще е , но за щастие нямах никакви проблеми. Чакам си с нетърпение прегледите края на месеца, за да го видим човечето Simple Smile

# 508
Но мен АГ ми каза, че началото на 13 г.с е  вече 4ти месец. Тоест с края на 12 г.с. се завършва първото тримесечие и реално вече официално се водиш бременна.
Аз имам чувството, че съм бременна от векове Head Band
The_Black_Hole, според мен ти няма нищо притеснително. Това са нормални симптоми на бременност,.особено при първото тримесечие. Аз редовно си имам замаяност, чувство че съм в сън и т.н., понякога и петънца, но it is what it is. Кръвното ти е "скочило", защото си се притеснила, при мен, когато получавах ПА скачаше до 150. Трябва спокойствие и почивка. Всичко е наред Simple Smile

# 509
Здравейте. В коя седмица спряха да ви бях гърдите  и да ги усещате по- различни?

Общи условия

Активация на акаунт