Отговори
# 285
  • София
20 - 30 котки като направят предсказания, все една Писана ще познае... Извода е: Ето, котка позна Grinning  и някоя мама тук ще се похвали... Аз взе пак смятам Вазов, Яворов... Joy но какво се чудите, само след 3 дни ще се знае..

# 286
Cabo, лаф да става да олабим. То, ако зависеше от едната тема, ехе. Мен по ме интересува преразказа, че там най много грешки идват, ма Божа работа. Надявам се да слуша и да помни Simple Smile

# 287
Кети Б, много ти благодаря за уточнението от първо лице!
Както и предполагах, всяко училище собствена губерния.
Аз никога не съм се явявала на матура. Твърде дърта съм и по мое време нямаше - само с изпити съм била и за МГ и сетне за трите унита.
Така чух за " фабрични чернови" в клипчето и затова попитах.
ТъЗ петиция много хубава. Бравос!

# 288
20 - 30 котки като направят предсказания, все една Писана ще познае... Извода е: Ето, котка позна Grinning  и някоя мама тук ще се похвали... Аз взе пак смятам Вазов, Яворов... Joy но какво се чудите, само след 3 дни ще се знае..
В английска телевизия обявили позиция за синоптик. Явил се един кандидат на интервю и заявил, че трябва да го назначат заедно с съпругата му. На въпроса защо, той отговорил:
- Ако аз кажа, че ще вали, то жената казва, че няма да вали и все единия познава.
П.п нашият котарак Тофу не проявява интерес да гадателства.

# 289
Четох в тази тема, че ако видим бременна жена трябва да я питаме коя тема ще се падне. Иначе аз съм много невежа в суеверията. Даже вода не поливам преди изпити. Затова предложих да ходим до Майчин дом Joy
Обаче сериозно сега. Във входа имаме черна котка, която втора седмица се разхожда. Избягала е от дома, а е много дива и не успяват да я приберат. Кво правим???? На квартира или на хотел да се изнесем?

# 290
Котка у дома нямаме, но децата завлякоха преди две години на село едно коте, което намериха в дъжда, та затова  се казва Рейн. После се оказа женско. Рейн е добре хранена с паучове, гранули и кашкавал, но също така ходи да яде при кокошките на съседа, редом до тях. Заслажда с по някоя мишка или гущер за десерт, които носи и хвърля в краката на свекърва ми, а после жизнерадостно си играе с тях. Ще се радвам на база на описанието да дадете своите предположения. Опасявам се, че няма да можем да хванем мишка или гущер и да им лепнем по една теза на опашките, та затова така, по интуиция.

Рамацоти, мисля че плюене през дясно рамо и три пъти завъртане наляво на един крак биха свършили работа. За всеки случай се оплезете и цялото семейство в огледалото.

Да добавя, Рейн я намериха 4 дни преди матурата в 10 клас.
И още да добавя, днес голямата държа един изпит, и двете се оплезихме в огледалото, че нямаше как да лискам вода в кухнята, беше онлайн. В понеделник ще споделя имало ли е ефект.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 22:10 от мартеа

# 291
Рамацоти, закарай 5-6 тези на кълбо и виж на какво ще посегне. После, естествено, почерпи животинката. Ще стане ясно Simple Smile

# 292
  • София
Като заговорихте за чернови, квестори и прибиране на материали, се сетих че когато кандидатства набор 2006, един младеж от СМГ си беше прибрал всички белови в раницата, квесторите не бяха забелязали и пликът е заминал запечатан само с чернови. Младежът се усетил след като излязъл от сградата. Беше голяма драма, СМГ, отличник и 0 т. на математика (не помня дали беше БЕЛ или мат, де).

# 293
  • София
Да, вярно, че имаше такъв случай. Почти съм сигурна, че беше математиката.

# 294
В този случай за наказание е и квесторът, който е приемал работата - учениците предават един по един, не едновременно, точно, за да може квесторът да е до всеки един и да следи какво прибира ученикът.

# 295
  • София
Не знам дали са го наказали квестора, ама и да са... Детето беше състезател и си беше драма. Не го е направил нарочно, просто е станал, събрал си нещата и така. От тогава с момичетата си казваме, че най-важно е да си предадеш работата на изпит (много отпускащо действа).

# 296
В инструктажа на квесторите едно от задълженията е да поставя знак Z след всяка задача или текст.

# 297
  • В Страната на чудесата
Случаят е толкова нелепо-абсурден, че все още се обсъжда редовно. Детето, освен отличник, е било и състезател, доколкото знам. След спечелено дело било върнато в гимназията. Но... потрошените нерви и стресът са си за негова сметка. Точно поради тази причина тази вечер похабихме повече от час, докато вденем кой плик с какво и къде. И честно казано, добре че беше човешки написаното обяснение на Мама Ру, защото от ужасно написаните официални инструктажи само главите ни заболяха.

# 298
Благодаря, Алиса.
Момичета, може би е добре да не се опитваме да инструктираме и ние децата. В училище квесторите ще ги инструктират, ще следят. Да им се доверим, за повечето е рутина и да се надяваме, че няма да има неопитни. Все пак има и ръководство, до което да се допитат, ако изникне въпрос, за който не са сигурни как да действат. Първият лист (на ДЗИ в 12 клас, в 7 май у същия модел) е инструктаж за ученика и в долния му край - идентификационна бланка. Отгоре на листите за белова има баркод, същия баркод има и на идентификационната бланка. Левият горен ъгъл е направен със ситни дупчици за по-лесно откъсване/ отделяне на бланката за отговорите. Да се стараят на свободен отговор да се поберат на редовете. Не може да се дават допълнителни листи за белова (баркодът е уникален за всеки комплект), а изпитен комплект може да се подменя само в първата част. Запечата ли се веднъж първата част повече не може да се подменя. По листите за белова да внимават да не драскат, защото се приема за белег. Ако някое дете е свикнало да къса ъгълчета, нагъва, драска, рисува (като моето) - на листите за чернова!
Най-важното е да не им предаваме нашето напрежение, те са си под достатъчен стрес. Ще се справят. Квесторите не са цербери, това са родители, баби, дядовци и всички или поне повечето се стараят да си свършат работата, да не дават поводи да се оплакват от тях или да ги мъмрят, да пишат обяснения и да са в подкрепа и услуга на децата. В същия момент техните ученици са в изпитните стаи в друго училище.

# 299
добре че беше човешки написаното обяснение на Мама Ру, защото от ужасно написаните официални инструктажи само главите ни заболяха.
Анжак! 🌸
Аз затова и питах толкова подробно, че някои булки глава ги заболя. ❤️🤗
Целта беше, минали по пътя да споделят и да е полезно за всички. Тук четат и майки на шестокласници.
Все пак затова пишем и бришем тук, а не вземем да идем на кафе, примерно. Не че е лошо последното. 🤗
И двамата с мъж ми ги четохме инструктажите, а аз съм "проста", макар с три магистратури. Той е човек енциклопедия - пълен отличник от гимназия, състезател и първенец на випуск.
Чете, завалията, пули се и вика:
 - тез дечурлига за НАСА ще кандидатстват 😂
Този нелеп случай с това момче семегейче сефте го чувам, ама ей на - сигур щот много се е втелясвал, без малко да се напикае или майка му много е питала и "пресолила" манджата, та го объркала. 😂

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 03:49 от *FIORE*

Общи условия

Активация на акаунт