Отговори
# 315
  • София
Плами, дано бързо оздравее. Не се притеснявай, има време да се оправи напълно.

# 316
  • Пловдив
Беловата писахте,  че не се дават допълнителни листи.
По математика всяка задача от 2и модул е на отделен лист и решението й трябва да се събере на него  само отпред?На гърба нали не се пише?
Дъщерята вика, че на геометричната ако е дълго описването как ще го събере там, то не било много мястото под задачата?
Някои задачи  по геометрия  като ги е описвала и са отивали 2 страници голям формат...
Плами бързо оздравяване.
Мойта последните дни 2 пъти й става малко лошо, и аз се притеснявам да не прегрее.... и затова последните дни преди матурите няма да я карам да учи/пише/решава.
За днес ще решава по мат още някои задачи и  по Бел щяла да чете примерни тези на Една българка, наумила си че ще е от там.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 08:59 от budiko

# 317
Плами, дано се стабилизира и да се справи на НВО в сряда, до петък има време за математиката.
Беловата писахте,  че не се дават допълнителни листи.
По математика всяка задача от 2и модул е на отделен лист и решението й трябва да се събере на него  само отпред?На гърба нали не се пише?
Дъщерята вика, че на геометричната ако е дълго описването как ще го събере там, то не било много мястото под задачата?
Някои задачи  по геометрия  като ги е описвала и са отивали 2 страници голям формат...
Ако не се пише на листа на втората страница има щампа за това. На математиката в 10 клас за 16 и 17 задача имаше по един лист за всяка задача, на който може да се пише от двете страни.
Другият вариант е детето да пише сбито. Няма как да се даде допълнителен лист, защото са с бар код, уникален за всеки комплект, а не както на времето - бял лист с печата на училището.
Още нещо. Задачата не е в свитъка за отговори, а на отделен лист. Има цял бял лист за задача и поне една страница, че не съм гледала листи за отговори на 7 клас.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 13:49 от Mama Ru

# 318
Плами има още време. Тя температурата да падне пък нека си подсмърча.
Моя е със сенна хрема от 26 май почна тази година. Подсмърча киха.... И аз се бях притеснила за изпита в НПМГ но го изкара.
Стискаме палци утре вече да не вдига!

# 319
  • София
Скрит текст:
добре че беше човешки написаното обяснение на Мама Ру, защото от ужасно написаните официални инструктажи само главите ни заболяха.
Анжак! 🌸
Аз затова и питах толкова подробно, че някои булки глава ги заболя. ❤️🤗
Целта беше, минали по пътя да споделят и да е полезно за всички. Тук четат и майки на шестокласници.
Все пак затова пишем и бришем тук, а не вземем да идем на кафе, примерно. Не че е лошо последното. 🤗
А, що, аз съм тук за купона. Нищо полезно и информативно не пиша. Smirk

Момчето от СМГ е дългогодишен състезател и със сигурност знае, че накрая си предаваш изпитната работа, а не си я прибираш в чантата. Просто се е разсеял, явно и квесторът се е разсеял. А от това нищо не може да го спаси, дори и майка му 10 пъти да му е разиграла процедурата с пликовете.

# 320
Моята ученичка от две седмици се държи така все едно е 6 ти клас и е ваканция. Учебници почти не отваря, но и аз малко освободих хватката.  Чудя се правилно ли е или не. Вашите  хлапета как се държат ?
Не се ли оплакваше и искаше съвети как да я успокояваш?!

# 321
добре че беше човешки написаното обяснение на Мама Ру, защото от ужасно написаните официални инструктажи само главите ни заболяха.
Анжак! 🌸
Аз затова и питах толкова подробно, че някои булки глава ги заболя. ❤️🤗
Целта беше, минали по пътя да споделят и да е полезно за всички. Тук четат и майки на шестокласници.
Все пак затова пишем и бришем тук, а не вземем да идем на кафе, примерно. Не че е лошо последното. 🤗
И двамата с мъж ми ги четохме инструктажите, а аз съм "проста", макар с три магистратури. Той е човек енциклопедия - пълен отличник от гимназия, състезател и първенец на випуск.
Чете, завалията, пули се и вика:
 - тез дечурлига за НАСА ще кандидатстват 😂
Този нелеп случай с това момче семегейче сефте го чувам, ама ей на - сигур щот много се е втелясвал, без малко да се напикае или майка му много е питала и "пресолила" манджата, та го объркала. 😂
Като прочете инструкциите и че квесторът не се ангажира много, много, какъвто е случаят с момчето от СМГ, моят мъж предлага МОН да въведат предмет за изучаване. Един инструктаж е малко. И тест да направят децата дали са научили. Едно време когато кандидатствах в уни, квесторът ме напътстваше през цялото време къде какво да сложа и запечатам, какво остава за гимназията.
Плами, бързо оздравяване! Моето беше болно миналата седмица.

# 322
Бързо възстановяване Плами. И аз съм я отпуснала малко повече утре, има по история да учи като се прибере от училище,днес ще пише едни домашни по бел и математика където са им дали за домашна работа.

# 323
А от това нищо не може да го спаси, дори и майка му 10 пъти да му е разиграла процедурата с пликовете.
Аз затва нито се правя на учителка, за да обяснявам задачи с методи, неизучавани още, нито чета инструктажи, нито знам кво е метонимия.
Има си кой да обясни, вместо аз да се набутвам там и да мътя и без това мътната вода, т.е мозък

# 324
Моята ученичка от две седмици се държи така все едно е 6 ти клас и е ваканция. Учебници почти не отваря, но и аз малко освободих хватката.  Чудя се правилно ли е или не. Вашите  хлапета как се държат ?
Не се ли оплакваше и искаше съвети как да я успокояваш?!
Да , и изведнъж премина на друга вълна. Чудя се аз ли се побърках.  Simple Smile

# 325
  • София
Ох, потвърдихте големия ужас на дъщеря ми, че не дават допълнителни листове за белова, тя за преразказа по български се притеснява. Аз й казах, че не е възможно да не дават и нещо не е разбрала. Сега ще й кажа, че е била права и да пише ситничко.
Ама защо, за бога???? Тия от мон вече и бомба да падне им е малко. Може ли сега за такива простотии да трябва да се тревожат децата на изпита? Аз бях абсолютно убедена, че няма как да ти откажат листове, обаче образователната система за пореден път успя да ме изненада с простотия, точно си мислиш, че всичко си видял.

# 326
Е, то и сега си ги напътстваме. Затова изпитната работа част по част се запечатва ПРЕД квестора. Даже по инструкции и идентификационната бланка се попълва пред квестора.
Квесторът взема от мястото на детето готовия запечатан жълт плик, всичко останало - чернови, инструктаж и детето се подписва на протокола, че е предало работата си. Средно по 1-2 минути отиват за процедурата. От тази година предпоследният остава в стаята докато не предаде и последният.
Бърди, детето ЩЕ има достатъчно листи за белова на преразказа. Тези от МОН не са идиоти, не помня точно, но май са три листа. Обаче НЯМА как да се дават допълнителни, защото са индивидуални комплекти с уникален код на всяка страница и този код трябва да съвпада. Откъде да й дадат допълнителни за белова?
И сега са две части, ама на ДЗИ БЕЛ са 3! Комплект се подменя само преди да е завършена и запечатана първата част, след това НЯМА как.
Но има достатъчно, предостатъчно място за преразказ, есе, интерпретативно съчинение или какъвто е форматът на конкретния изпит.

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 13:52 от Mama Ru

# 327
Добро утро🧋,

Пожелавам да оздравява твоето дете бързо и да е топ до НВОто и спокойствие на всички. Предимно майките май само пречим. Вчера синът ми ми каза: "Ти си се притеснявай без да ми казваш."
Дъщеря ми ходи леко болна на 4ти клас НВО. И не й пукаше. Каза, че какво като малко ми е запушен носа. Не подценявам кондицията, просто го казвам за окуражаване. Тя изненада нас и учителите с почти максимални резултати. А други изявени деца с амбиции за МГи не показаха максимума си, което доста ме изненада също.

За пликове и организация, според мен най-важното е да маркират и пренесат правилно отговорите и да знаят как да коригират. То си го пише. Те ще им помогнат, ако имат въпроси.

Похвално е отношението на всички деца. Това е сериозно изпитание и според мен е важно как ще преминат през него. Повечето тук помним какво и как се е падало.

В справочника имаше примери за преразкази и (май) тези за 6, ако не се лъжа. На тезата не е имал 6т на ПИ, само в училище, но там май е леко надценено оценяването.

Синът ми не иска повече да се готви за БЕЛ, само задачи и да припомни произведенията.

Аз днес ще гледам за закрити паралелки. Знам, че в СМГ няма физика с немски и НПМГ биология с немски. Ако знаете за някои, споделете ще си припомня vlookup Simple Smile или ще видим как да ги сравнява.
Въпросът е дали са заменени с други или просто закрити, ако са закрити това ще се отрази на класирането.
За АК, четох, че малко деца се отказват от ДУ към 20-30. Това как ви се струва? Според мен тази година баловете ще по-високи и по-малко флуктуации между първо и второ класиране.

И да се посмеете на една квесторка от едно време, като бях на изпит за ЕГ, тя реши да проверява за пищови в пълнителите на химикалите. А някои нямаха пълнители едни най-прости, изляти от пластмаса сини и бели на черти, които и доста изпускаха. Тази възрастна дама прегледа някой да не е сложил нещо вътре е отвора. Няма да я забравя и токчета имаше. Доста е дразнещо това, като обикаля.
Не намерих снимка на тези химикали, вече май не ги продават, бяха най-евтините.

# 328
Ох, аз да се оплача- разболя се моето дете, вдигна температура, гърло, подсмърча .. Много се притеснява и той , и аз как ще е в сряда .
Иначе четох, четох- много сте писали, и намерих още неща, за които не се бях сетила да се тревожа Grinning
Ние иначе от вчера преговаряме произведенията, днес ако е добре ще решава задачи с движение , сплави, работа
Бързо да оздравее и за тестовете да се чувства  добре.

# 329
Ох, аз да се оплача- разболя се моето дете, вдигна температура, гърло, подсмърча...
Иначе четох, четох- много сте писали, и намерих още неща, за които не се бях сетила да се тревожа Grinning

Плами, пожелавам да се оправи бързо и да е топ в сряда. Второто изречение ти е много добре казано, съвсем на място. И аз така.

Кабо Сан Лукас, принципно съм съгласна, но при моето дава положителен ефект, когато аз обяснявам, показвам и давам тестове (стига да не е баш последния ден). Постигнахме напредък по МАТ. Децата, обаче, са си различни и което е добре за моето, може да се окаже съвсем неподходящо за друго Heart

Общи условия

Активация на акаунт