Отговори
# 330
А от това нищо не може да го спаси, дори и майка му 10 пъти да му е разиграла процедурата с пликовете.
Аз затва нито се правя на учителка, за да обяснявам задачи с методи, неизучавани още, нито чета инструктажи, нито знам кво е метонимия.
Има си кой да обясни, вместо аз да се набутвам там и да мътя и без това мътната вода, т.е мозък
Анджак! Сигурна съм, че далеч не е толкова сложно, колкото звучи, ако взема да й правя инструктажи сега, най-много да я паникьосам.
Плами, бързо оздравяване на детето и да е в пълна кондиция за изпитите! И никакви болни повече, всички да са в топ форма!

# 331
Матурите от 2018 по новата или от старата програма са, важат ли за упражнение сега?
Може би вече е отговорено...  По старата програма са. По БЕЛ в изпита са влючени вметнати думи и изрази и откъсът за Ниагарския водопад от " До Чикаго и назад", който тогава беше в учебната програма.

# 332
Леле, токчета. Е за това не се бях сетила. Дано й се паднат спортни квестори, по кецове, че иначе сме го закъсали. Последният път като успях да я накарам да седне за тест, бях в стаята. Помоли ме, ако обичам, да не мърдам много, че столът проскърцва.

# 333
Аз също от притеснителните, ама децата са вече големи и самостоятелни и май е по-добре да не ги закачаме, че само пречим.И аз съм на мнението на second. Ако го науча на нещо грешно, ще е по-зле.

Поздрав за всички, които не искат да пуснат контрола https://youtu.be/0bJyOZDum4U

sanaka, твоите включвания са ми доста полезни 🍻 малко е рано за бЕло

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 11:35 от toplomliako

# 334
  • European Union
И токчетата на квесторите не са опасни. След раздаване на изпитните материали квесторите сядат и нямат право да се разхождат из стаята.
Преди две години едно дете беше написало решението на едната задача на мястото на следващата. Извика квестора, той изпрати квестора от коридора да търси директор и в това време се обадиха тези, които наблюдават камерите, че квесторът ходи из стаята и веднага да седне. Шум се появява чак, когато приключват и започват да предават.
А една година попитах дали мога да сменя учителския стол с ученически, защото много скърцаше и не ми разрешиха. Нямало право да местя столове по време на изпита.

При случая с изнесената работа по време на НВО се заговори, че това била изпитана схема за изкарване на пълни 100 точки. Това момче са го хванали, но ако се е измъкнал с работата, щял да получи служебни 100 точки, защото не могат да докажат кога се е загубила работата. Не знам дали е вярно.

# 335
  • София
Никой не го е хванал, сам се е върнал, след като е открил грешката. Каква схема? Баш състезател по математика, ще прави схема за 100т. Rolling Eyes

# 336
Обаче и звучи подозрително баш състезател, който има опит от не едно състезание да допусне такава грешка + да случи на разсеян квестор, който да допусне това да се случи. Точно такива ученици трябва да са достатъчно самоуверени и претръпнали, за да се притеснят или объркат.
Този случай тогава ми се стори много странен, предвид, че не става въпрос за контролно в училище, което може и да "забрави" да предаде/ да остави на бюрото в калабалъка. На изпит или състезание има различен ред.

# 337
Мерси на Кети Б за разясненията. Явно има ползи от технологиите и новите инструкции.

# 338
Ами това са деца, могат да се паникьосат или да се разсеят много лесно.
А на пробните изпити не се ли тренира размятането на пликовете и откъсването на части от листи. Или се счита за излишно хабене на хартия?

# 339
  • София
Кога станахме толкова мнителни, че веднага да обвиняваме дете в схема?! Състезател, състезател, но дете....

# 340
Ако беше схема, щяха по БЕЛ да я направят,  не по математика Wink
А сега сериозно - нищо не си струва притесненията и несигурността, които са изживели това дете и семейството му. Край цялата тази истерия с НВО сме станали твърде мнителни наистина.

# 341
Бързо оздравяване на болни дечица, малко остана и мъката свършва! Започва друга обаче!
Надявам се с инструктажа да са наясно след толкова ПИ. Не мисля да я разпитвам, винаги се дразни като имам съмнения в способностите й.
Ще си сложи беналгин, вода и каквото е позволено. Шоколад не искаше за преден ПИ.
Относно учене, тя пак си е планувала кой ден какво, няма да се меся и там, но решава сега предните години. Задачата с движение, работа, сплави  е най-голямата ми грижа, не са й силата, другото да успее.
Нито знам и как ще реди паралелки, започна да сменя желания, но явно ще стане въпрос след като видим точките..
Аз съм спокойна,  другото дете го мисля, че има тежък изпит утре.

Фотосесията с класа  ще бъде след НВО в петък, ще станат интересни снимки.

# 342
Да помрънкам още малко.
Много сложно са го направили с пликовете и късането на листи от средата. Децата не трябва се занимават с глупавите формалности. Ако вземе, че скъса листите накриво или през средата, също ще е яко прецакано.
Втори път минавам през това издевателство НВО в 7 клас; за третото се надявам да са ги махнали или поне да не служат за прием.
Алисса, да жив и здрав рожденикът и да сбъдне мечтите си!
Болните да оздравяват. Всички останали да се запазят здрави и спокойни!

# 343
  • София
Днес от 12 ч.  в 18 СОУ има ден на корейската култура. Който иска да разгледа и училището, може са отиде.

# 344
Faviana, какво е настроението между двата изпита?

Общи условия

Активация на акаунт