Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 619
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
не, учудващо не съм го усещала да хълца нито веднъж.
Goddess, аз закупих такава количка. Имам познати с нея и са доволни, а четейки по групи отзивите са много добри. Та съдейки по всичко, което съм изчела смятам, че е в топ 5, да не кажа топ 3 колички последната година. Нямам търпение да я ползваме Relieved
Декемврийското ми дете е изкарано около 12 ден може би, сега вероятно още следващите дни след изписването, просто в по-късните часове на деня ако е още много горещо.
За изписването аз нищо не съм взела все още. Най-вероятно ще е с дълго ръкавче и панталонче, а вкъщи вече ще си го преоблека, ако е топло. Може би ще е с някакъв ромпър, без шапка и одеала.

# 106
Аз не го усещам да хълца, но онзи ден по време на ехографския преглед хълцаше и АГ ми показа. Каза, че най-вероятно не го различавам от зачестилите ритници или скоро ще започна да го усещам.

# 107
Привет и от мен! Някак съм изтървала новата група, та прекарах приятен следобед да ви чета ъпдейтите - браво на всички, вече сме на финалната права Simple Smile
Вчера тъкмо си мислех за мои бивш съученик, който е споделял че е роден в седмия месец. Носи ми успокоение че познавам човек минал успешно през такъв ранен старт и същевременно ми е много трудно да си представя че човечето в мен е близко до готовността да излиза вече.
До момента бях на 4 прегледа при фетален морфолог, като ми препоръчаха още един към 35-36та седмица. Предполагам че е заради аномалията в норма, която забелязаха на сърчицето - там припомням че в крайна сметка всичко е наред за щастие, просто следим по-изкъсо.
В 28г.с. + 4 дни мадамата ни беше 1078 гр. казаха че всичко е нормално, просто ще е фина дама - това не е изненадващо тъй като с мм нито сме високи, нито едри. Последно беше седалищно разположена, след като прекара 2 месеца с главата надолу. Доста е активна, та ще видим на следващия преглед какво ще й е хрумнало.. Иначе дори докато пиша това бебка се разхълца - доста симпатично и странно усещане е Simple Smile
Видях че сте обсъждали хранителни добавки и витамини - препоръчвам B12 Better you спрей. Приемах го доста време и нивото се вдигна и задържа в нормата. Още по-конкретна препоръка имам за желязото на sideral forte - за два месеца прием желязото ми се е вдигнало от 6 на 27.8.
Взехме вече количка (balios s lux), милиони мострички на козметика от бебешки изложения, дрешки от приятели, огромна възглавница за бременни в която живея на дивана и след дълго колебание - направо дървена кошарка (megan II от айко). Чудихме се за next-to-me, но реално имаме мястото да сложим направо голямото креватче, та решихме да действаме така.

За кутия за бременни - ако съм разбрала правилно идеята не е ограничена за козметика. Нещо компактно и полезно за мен е колана за бременни - както за кола така и за под дрехи.

Започнахте ли запис на тонове или кога ще започвате с тях? Моя АГ още нищо не е казал по темата, но ще го видя другата сряда и ще обсъдим и това.

# 108
Аз попитах последния път Аг за тоновете и тя каза, че имам време -след 33-34г.с. В момента съм в 28.

# 109
Не съм правила за сега запи на тонове, предполагам, че ако има нужда ще е след като започна 9м. Поне предната бременност доктора ми не е изисквал и ме беше пратил 2 пъти по спомен.

# 110
На мен ми казаха, че с тоновете се започва след 34-та седмица май се пада с излизането в  45-дневния болничен преди термина. Thinking

# 111
И на мен АГ ми каза след 34та седмица - като изляза в 45 дневния.

# 112
Здравейте ! С удоволствие се присъединявам към вас ! Моят термин е на 19.09.2024г. Simple Smile
Тъй като съм в дилема относно ваксината срещу коклюш, какво е мнението ви, ваксинирахте ли се и възнамерявате ли да го направите?

# 113
Добре дошла!
Абсолютно съм ЗА. Да, ваксинирах се, както и таткото на бебето. Все още обмислям дали да карам и бабите ако желаят да идват вкъщи и да имат близък контакт с бебето също да се ваксинират.

Здравейте ! С удоволствие се присъединявам към вас ! Моят термин е на 19.09.2024г. Simple Smile
Тъй като съм в дилема относно ваксината срещу коклюш, какво е мнението ви, ваксинирахте ли се и възнамерявате ли да го направите?

# 114

Lidy, добре дошла ! Знае ли се пола на бебока, за да знам как да те отбележа на заглавната страничка. Relaxed
По въпроса ти, отговора ми е отрицателен.

Давам и линк за групата във фб, ако някой желае да се присъедини. https://fb.me/g/p_zFDMGcZbGB9o2eSJ/TLGTa8UM?ref=share

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 11:37 от Kitana666

# 115
Благодаря за топлото посрещане и бързите отговори ! Очаквам момченце ❤

# 116
Момичета, аз пък днес бях решила да разбуня духовете с един въпрос, тъй като ми е интересно да чуя мнението Ви. Joy

Трябва ли да присъства таткото на раждането според вас ? Имате ли планове да присъства на бъдещото раждане? Blush

# 117
Момичета, аз пък днес бях решила да разбуня духовете с един въпрос, тъй като ми е интересно да чуя мнението Ви. Joy

Трябва ли да присъства таткото на раждането според вас ? Имате ли планове да присъства на бъдещото раждане? Blush

Абсурд 😅 все пак после трябва да бъдем интимни все някога, не мисля, че ако бъде свидетел на цялата работа ще има сексуален интерес в близкото бъдеще 🤣 плюс, че мен лично повече ще ме притеснява ако е вътре, ще го мисля и него, няма нужда

# 118
Не мисля, че моя ще има желание, това първо. Второ не мисля и аз, че е необходимо.

Добре дошла на Лиди! Ще се ваксинирам за коклюш аз, АГ каза след 32ра седмица, та чакам.

# 119
В моя случай, тъй като ще е секцио, бих искала да присъства, но съм почти сигурна, че май в болницата не позволяват..

Относно ваксинацията - не смятам да се ваксинирам.

Общи условия

Активация на акаунт