Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 40 090
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
При естесвено раждане съм твърдо НЕ, то дори аз не искам да присъствам Sweat Smile
При секцио ако двамата родители се чувстват ок. Моя не би понесъл такива гледки, а и аз смятам, че съм по-спокойна ако в подобна ситуация съм сама и се съсредоточа да дишам, да съм спокойна и тн.

# 121
Аз не бих го причинила нито на себе си, нито на него да присъства било то на нормално раждане или секцио. Ако той много държи бих се замислила, ама пък все пак смятам, че не му е там мястото 😀
На първото ми раждане, му показаха бебето след като го извадиха. Видя и мен след като ми изкараха от операционната. Това мисля, че е напълно достатъчно. Така и аз и той бяхме спокойни, че сме се видели и до там.
За ваксината, сега на следващия преглед ще го говоря с АГ. Мисля да се ваксинирам, но не съм го решила категорично. Ще го обсъдим.

# 122
Аз ще се ваксинирам, като с АГ ще изговорим другата седмица кога е най-добре да го направя за да защитя бебка в първите месеци. Ще изговорим и дали ММ да се ваксинира.
Относно раждането, при мен планираме да е естествено. Ако ММ ще е в стаята то ще ми е до главата, също като при прегледите с вагинален ехограф. Не мисля че някой от двама ни е толкова смел да гледа какво става по-надолу. Той самия още се колебае дали да присъства, оставила съм решението на него.

# 123
На мен ще ми бъде второ раждане, живот и здраве! Мъжът ми присъства на първото, беше естествено. Казва, че това е най-хубавото нещо, да види детето си в първия миг. На мен също ми беше много по-спокойно, че сме заедно, говорихме си, смяхме се, разсейваше ме докато настъпи същинската част. И не, не е травмиран 😁, татковците, присъстващи на раждането не мислете, че стоят и гледат между краката Ви как излиза бебето. Когато настъпи момента - идва до главата Ви и не вижда абсолютно нищо, което не трябва да види, така, че не се чудете дали да го пуснете, ако той настоява да преживее това с Вас. 😉 Надявам се и този път, ако ми разрешат естествено раждане, да сме заедно. ❤️

# 124
Моя мъж не може да гледа кървища и като цяло е и доста притеснителен, та като го питах, каза, че ще дойде само ако много държа. Не мисля да му го причинявам. Аз пък от своя страна, бих гледала даже докато ми правят секциото, грам не ме притесняват такива неща, би ми било интересно много, ама няма кой да ми даде😁 Отделно, че той трудно прие моя категоричен избор за секцио по желание, та не искам да ми обяснява после колко е било страшно, ужасно, колко се е притеснявал и как видиш ли не може да разбере, защо сама съм го пожелала🙄😅

# 125
Аз лично бих се чувствала по-спокойна ако той е до мен, но все пак мъжа ми е анестезиолог и дори просто професионално ако нещо се наложи знам, че би реагирал адекватно и не би позволил нещо не както трябва да ми се направи. Отделно за мен това е един от най-хубавите и ценни моменти в живота и ми се иска и той да го преживее заедно с мен. Но пък преди време го бях подпитала и той май е на мнението да му кажат, че вече е станал татко и да ходи да празнува. Grinning Та няма да го карам ако не го иска и почувства, аз ща неща ще се справя. Просто в моята глава аз ако бях мъж много бих искала да присъствам и да го преживея. А и не знам дали в болницата, която съм избрала въобще позволяват на татковците да присъстват.
За ваксината съм ЗА.

# 126
И при мен раждането ще е секцио. По-скоро таткото няма да присъства.
Относно ваксинацията- на този етап не сме коментирали с АГ. В момента съм 27+1, така че има време на следващ преглед да обсъдим.  На този етап по-скоро не бих, но със сигурност ще се вслушам в съвета на АГ. 🤷🏻♀

# 127
За ваксината за коклюш моята АГ каза, че ако е тя бременна не би си сложила 🤔🤔аз се бях навила да слагам, на каката педиатъра ми каза, че според нея няма смисъл, остана да говоря с моята лична само за мнение...аз се бях навила да сложа защото септември и бебе и каката на градина и очаквам да си боледува... Обмислям още, сякаш ми се иска ама пък защо са им такива отговорите на тия лекари не знам, щом в други държави е задължителна ваксина, тука кво се дърпат нашите лекари нз🫣🫣

# 128
Честно ли..защото тук сме 20години назад. Защо не ги попитахте какви са им доводите? И те сигурно не знаят, масово не четат научни публикации, изследвания и тн. С баткото покрай всички боледувания се убедих,че  вече трябва да си половин доктор, защото иначе не става. Не само за тази ваксина, а генерално е такова положението.

# 129
А тези лекари аргументират ли се защо не биха си я сложили и не я препоръчват? И аз питах личната на сина ми, тя каза, че едно време като са учили, са учили, че на бременни не се слагат ваксини. И толкоз. Никаква препратка към актуалната ситуация. Според мен тези лекари, дето не я препоръчват не са достатъчно информирани.. Лошото е, че и повечето бременни не сме информирани и сме несигурни и разчитаме на капацитета им. Аз също не знам какво да правя и се колебая, ако не бях бременна нямаше да се замислям, но сега отговарям за още един живот и не знам…

# 130
АГто не искаше да се обяснява много, педиатъра каза, че щом аз имам поставена като бебе няма смисъл...ама нали уж идеята да се предаде на детето някакъв имунитет, за мен ясно... Не знам наистина пък вече влязохме в подходящото време за поставяне.

Може би трябва да задълбочат четенето и аз. До колкото съм чела коментари на бременни които са я слагали няма странични ефекти ама знам ли.

# 131
Истината е, че както във всяка една сфера има хора добри в професията си и такива, които отдавна са спрели да се развиват или никога не са били добри. На мен ми е ясно вече, че не мога да убедя всички хора относно темата за ваксините и за това и не се мъча.
Не разбирам защо няма да искаш да се ваксинираш докато си бременна, но бебето на 2м ще го ваксинираш с подобна ваксина, включваща дори и още щамове, но съм сигурна, че и някой ще намери довод за това.
Та за да не е толкова безсмислен поста, ще кажа за дамите, които ще се ваксинират, че ваксината е комбинирана коклюш, тетанус и дифтерия. За тетанус и дифтерия се правят ваксинации на 18г 25г и след това през 10 години (35, 45, 55 и т.н) та ако не знаете да го имате като информация може и да съчетаете двете неща Grinning

# 132
Сетих се друго да ви питам. Които ще сте с планово секцио, как се настройвате за него? Първото ми раждане беше спешно секцио и още се чувствам травмирана от всичко и сега ще трябва да е планово и не ми се ражда нито естествено, нито секцио като знам какво беше 😅😅😅😅 нито в родилно ми се стои, въобще, травмирана се чувствам от първото раждане над 3г по-късно... Как се надъхвате за секцио 🥲🥲🥲

# 133
Ами… надъхвам се, че трябва да приключи все по някакъв начин тази сага 😂 И за мен предпочитаният е секцио, както беше и първия път. Иначе при мен мина добре тогава, оперираха ме по Щарк или т.нар. “щадящо секцио” и наистина много бързо се възстанових. В болницата не ми се виси, ама какво да се прави, няма друг начин. А и малко почивка все пак не е излишна. Като се сетя за кървенето, дискомфорта и тн. екстри покрай раждането не съм мега ентусиазирана да идва момента, ама такава е играта 😂
Мен почва да ме товари мисълта, че може да не е в уговорения ден или изобщо всякакви сценарии извън планирания.

# 134
Секциото не е най-приятната част от бременността, но го чакам с нетърпение, защото следва срещата с малкото човече 😊
И не на последно място приключва частта с тежестта от бременността, големия корем, ритниците и задуха и всяко друго съпътстващо неразположение от последните най-тежки месеци, особено в тези жеги. Това е моята надъхвация покрай предстоящото секцио. Броя дните до края на август 😄

Общи условия

Активация на акаунт