Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 40 193
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Аз също бях на преглед пак днес. 35гс точно, 3кг е момчето. От миналата седмица е качил 300гр. Доста ми си виждат, но не знам и колко е нормата сега. Днес приложението ми изписа, че вече с по-бавни темпове качва бебето. Доктора пак повтори сто пъти, че много голям и иска по-рано да го вадим. Мен малко ме напрегна това. Ще следим положението, другата седмица съм пак. Днес правих и запис на тонове за пръв път, каза,че е ок. Та така , явно е време да се задействам с оставащите неща за купуване и вършене, за да не става всичко в последния момент. Краката ми се подуват, но основно ,защото седя по-цял ден на стол, сб и нд не са така надути.

Извинявай за въпроса , ти ли искаш секцио или доктора настоява заради това ,че е голямо според него?

# 541
Първото ми дете е родено секцио

# 542
Разбирам .  Извинявай ,че питам просто първото ми дете е естествено раждане и се роди почти 4кг. В Германия.
Сега отново ми казва,че върви голяма втората девойка и пак ще раждам живот и здраве естествено.  Но като цяло в България тенденцията с "голямо ви е детето по добре секцио си върви с пълна сила и за това попитах .🌷
Иначе аз също съм 8 кг отгоре , съня е мираж вечер трагедия..  топло ми е студено ми е 🤣
Ходя си на плуването и йогата 2 пъти в седмицата, гледам да вървя повече но понякога краката ми са по големи от на мъжа ми🤣🤣🤣

# 543
Разбирам .  Извинявай ,че питам просто първото ми дете е естествено раждане и се роди почти 4кг. В Германия.
Сега отново ми казва,че върви голяма втората девойка и пак ще раждам живот и здраве естествено.  Но като цяло в България тенденцията с "голямо ви е детето по добре секцио си върви с пълна сила и за това попитах .🌷
Иначе аз също съм 8 кг отгоре , съня е мираж вечер трагедия..  топло ми е студено ми е 🤣
Ходя си на плуването и йогата 2 пъти в седмицата, гледам да вървя повече но понякога краката ми са по големи от на мъжа ми🤣🤣🤣

STM99, режима ви звучи страхотно 👏🏻👏🏻👏🏻 И аз до скоро си правех 10К стъпки на ден, обаче от миналата седмица много ми се подуват краката и бързо си изморявам, чак коремчето ми се уморява, та трябваше да намаля.
Пак йога+плуване е страхотна комбинация, браво. Ще ида и аз на плуване пак тези дни да видя как е, би трябвало във водата да съм все още добре, неутрализира тежестта 😁 последно преди седмица бях с 12кг отгоре, 27/28 седмица съм сега.

# 544

STM99, режима ви звучи страхотно 👏🏻👏🏻👏🏻 И аз до скоро си правех 10К стъпки на ден, обаче от миналата седмица много ми се подуват краката и бързо си изморявам, чак коремчето ми се уморява, та трябваше да намаля.
Пак йога+плуване е страхотна комбинация, браво. Ще ида и аз на плуване пак тези дни да видя как е, би трябвало във водата да съм все още добре, неутрализира тежестта 😁 последно преди седмица бях с 12кг отгоре, 27/28 седмица съм сега.

С първата бременност го правих и наистина се чувствам по добре след тези неща . А и определено имаше полза и за бързото и лесно раждане което имах въпреки голямото ми момиче. Само ако знаех как да се справя с киселините 🤣 Важното е да се чувствате спокойна вие , нищо друго няма значение.  🫶

# 545
Аз бях качила мисля 20-21 кг, сега не съм се мерила, но най - вероятно ми остават не повече от 2-3 кг. Така че за кг не се притеснявайте.

# 546
Моят опит с килограмите от първата бременност е много странен: +10, изписаха ме +3, обаче за 6-7 месеца след раждането се върнах пак на +10. Та… какво да кажа, не е хубаво човек да се отпуска и след раждането. Сега съм +8 и вече честно казано не ми пука колко ще добавя за още месец, по-скоро си правя настройка да се стягам и след септември.

# 547
Аз бях качила мисля 20-21 кг, сега не съм се мерила, но най - вероятно ми остават не повече от 2-3 кг. Така че за кг не се притеснявайте.

Благодаря ви, Мартина 🤗, вие сте с близнаци. Как сте днес?

Със самото качване на килограми съм в мир 😄, имам такова убеждение, че е за добро и е естествен процес, просто всяко тяло е различно, едни повече, други по-малко. Обаче ми тежи! И съм много бавна вече. И липсата на физическа сила я отчитам като пропуск. Вярно, че никога не съм била много силна, със спорт или без, обаче си мислех вчера, че за в бъдеще си трябва да помисля как да изградя тялото си по-силно.

Бременността разбирам сега е доста уязвим период, после децата-период 😂❤ ще е активен, трябва да сме здрави да си ги гледаме.

STM, благодаря и на вас! Съгласна съм, че спокойствието е най-важно 🤗
П.П Както ми каза една приятелка, да не кажа, че е и най-добрата 🤔,  “ти не си важна вече”, че повтори и потрети 🤔. Е, как да не съм важна, бре! Нали аз като съм добре, детенцето ми ще е добре и то.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:43 от MayaJane

# 548
Ох и аз след раждането качих.. че и не успях да сваля почти нищо  до втората бременност, та сега имах летящ старт 🤭 ще се стягам и аз като родя!
Иначе колкото и да е трудно трябва да се погрижим за себе си първо, защото не се знае на къде ще ни отведе вихрушката от емоции и хормони след раждането.

# 549
Тия изказвания тип “не си важна ти вече” би било добре да се обявят за противозаконни 😂

# 550
Тия изказвания тип “не си важна ти вече” би било добре да се обявят за противозаконни 😂

😂😂😂👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

# 551
Ако жената се чувства добре ,семейството върви поне така мисля аз  . Егоистечно или не гледам винаги да намеря време за себе си ш нещата който ме карат да се чувствам и изглеждам добре . Щастлива жена щастлива къща казали хората и има причина 🤣
Аз с кг нямам никаква драма , смятам че всичко си е въпрос на нагласа и желание и мотивация .

# 552
Здравейте! Аз съм от Октомврийските мами ^_^ Имам питане кога започна да се скъсява маточната шийка при вас? При мен  досега на всеки преглед беше стабилно 36мм, сега съм в 30та седмица и за първи път имам скъсяване - 33мм. АГ каза, че е нормално и че ще се скъсява още, но не можа да каже с какво темпо - можело да стане изведнъж.

Ще съм благодарна за малко статистика от вас!

# 553
Здравейте! Аз съм от Октомврийските мами ^_^ Имам питане кога започна да се скъсява маточната шийка при вас? При мен  досега на всеки преглед беше стабилно 36мм, сега съм в 30та седмица и за първи път имам скъсяване - 33мм. АГ каза, че е нормално и че ще се скъсява още, но не можа да каже с какво темпо - можело да стане изведнъж.

Ще съм благодарна за малко статистика от вас!

Аз засега нямам скъсяване, но и не ми я мерят много прецизно, с коремния ехограф ме гледаха последно. На кумата ми се скъси в началото на 9-ти месец изведнъж, а накрая преноси доста. Мисля, че е различно при всеки, а 33мм в 30 седмица е чудесна дължина според мен.

# 554
Аз стартирах с шийка 3,8см като в 4 месец беше станала 3,4см.  заради контракции. На третата фетална юни месец в 29та г.с. беше 3,1см. На първите тонове 32 г.с. беше около 2.8 сега в петък ще ми кажат, колко точно е, а съм почти 37г.с. ,според мен вече се е поскъсила, защото бебето ме натиска доста. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт