Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 40 135
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Днес и аз бях на последната фетална Simple Smile
Момиченцето вече е малко над 2300гр. - продължава да си расте пропорционално. Ако изчака до термин ще е към 3кг. Отново ни обърнаха внимание че ще се роди с много коса и че прилича на мен 😃
От седмица-две се е настанила седалищно но все още се надявам че ще се обърне в правилната позиция. Ако ли не, ще е цезарово, просто ще се запозная повече отсега и с тази опция.

# 556
Здравейте! Искам да споделя малко за моята бременност и какво ме притеснява до момента. Очакваме бебчо на 26.09. Следя се при доктор който не изражда. Обърка пола 3 месеца казваше момче, после се разколеба за момиче и попитах друг лекар, който потвърди момиче. Разбира се, че най-важното е да се роди живо и здраво независимо от пола, но все пак се създава някаква нагласа в семейството и обърканост след това. Особено за мен както знаете, бременните сме букет от емоции. ФМ ми направи самия следящ. Като аз не знаех, че това се прави от друг специалист който много подробно обследва развитието и органите. Следящия просто поразгледа малко с ехографа за 4-5 минути както при всеки преглед досега и ми каза "всичко е наред - 50лв". Това се случи в 12 г.с тогава ме прати и на кръвно изследване БХС и задължителните кръвни... До тук с ФМ, защото според него не било нужно 2 и 3 път. Сега съм в 33г.с. и не знам дали не е пропуснато нещо важно. Освен това ми каза, че бебето върви с 5 дни напред и че е големичко. Искам да родя нормално такива са и неговите препоръки, но не знам какво раждане предполагат тези +5 дни. Четох за много случаи в които при неуспешно нормално раждане (което вече е започнало, дори е поставена упойка) заради голямо бебе отиват на спешно секцио. Ако съм влезла за нормално с епидурална упойка и не мога да родя бебето, то спешното секцио с каква упойка би било? Изпитвам ужас от спинална упойка, на която да съм свидетел на операцията, разговорите на лекарите, самото отваряне,зашиване... Не би ми помогнал паравана от чаршаф лабилна съм! За мен е първо дете на 31 години съм и съм много притеснена.

# 557
Привет Kikatr. Мисля че и сама вече си стигнала до извода, но да - този който те следи не е ок. Съвета ми е да отидеш на преглед при друг лекар, по възможност в болницата в която планираш да родиш. Така или иначе е добре да се запознаят там с твоя конкретен случай преди да се появиш вече раждаща там. Ако ще е в същата болница но при друг лекар, отново бих казала да си минаваш вече при въпросния лекар вместо да разчиташ на този. Също добре проучи условията на раждане в избраната болница за да нямаш изненади. Тук също личният опит на родили там през последната година би бил най-релевантен.
Ако искаш сподели в/до кое голямо населено място си, така може да ти препоръчаме специалист за трета фетална, която се прави около тези седмици сега.

# 558
Живея в Пловдив в кв. Кършияка. На 12.08. съм на ЖК при досегашния следящ, който трябва да ми издаде болничен 45 дни преди раждане. Последния път ми каза, че след това ще ме вика на две седмици и че може едни тонове да пусне. Аз вече му нямам доверие и в тази връзка той ли трябва да ме "прехвърли" към друг следящ АГ или личния лекар? Ще раждам в хирургиите като не съм проучвала конкретни лекари и анестезиолози само болницата и нейните условия (багаж и постъпване в зависимост дали е през ноща или деня).

# 559
Моя близка от Пловдив е доволна от качеството на феталните при д-р Стоилов
https://pregnancy.bg/?gclid=CjwKCAiAlJKuBhAdEiwAnZb7lW1pfck1jpIN … Dh-hoC7scQAvD_BwE

Отделно беше много НЕ доволна от д-р Бабаков, чието поведение много звучи като този при когото се следиш сега. Ако не си по здравна каса, няма нужда някой да те прехвърля. Не съм запозната как се сменя АГ по ЗК но знам че имаме право на 1-2 смени. За болницата която спомена лично аз не знам нищо, предлагам да потърсиш повече инфо от родили там.

# 560
Здравей ! Аз също съм от Пловдив и се следя при лекар от Хирургиите, който след като си взех 45 дневният онзи ден ме попита защо не съм си запазила поне 3-4 часа за последният месец а ние дори не го бяхме коментирали .. както и да е относно тонове си ги записвам на частно и съответно от Хирургиите към които се бях насочила в началото сега смятам да раждам в Селена именно защото лекарката при която ходя в момента изражда там и е много по-подробна и винаги ми обръща внимание и се прибирам спокойна след преглед . Съответно днес като я попитах има ли нужда да ходя при лекаря ми който ми води ЖК, каза че не е необходимо тъй като той тонове не ми записва , както и ми пусна направление за хоспитализация, за което той каза специално да отида отново и да го взема .
Живея в Пловдив в кв. Кършияка. На 12.08. съм на ЖК при досегашния следящ, който трябва да ми издаде болничен 45 дни преди раждане. Последния път ми каза, че след това ще ме вика на две седмици и че може едни тонове да пусне. Аз вече му нямам доверие и в тази връзка той ли трябва да ме "прехвърли" към друг следящ АГ или личния лекар? Ще раждам в хирургиите като не съм проучвала конкретни лекари и анестезиолози само болницата и нейните условия (багаж и постъпване в зависимост дали е през ноща или деня).

# 561
Kikatr, не се притеснявай. Всичко звучи нормално, с наближаване на събитието обаче човек се изнервя. Минали са доста месеци, ако имаше нещо, щеше да се чуе Simple Smile Придвижвай си документите при текущия ти лекар, питай го дали не може тоновете да са ти всяка седмица Simple Smile Иначе Пловдив е пълен с прочути гинеколози, но ми се струва, че нови обиколки в последния момент ще са ти излишни Simple Smile

# 562
Аз се следя по ЗК, но ще раждам при друг. Важно е просто да се издаде направление за раждане, което май даже става от личния лекар, така няма нужда да се виждаш след като вземеш 45 дневния с твоя следящ. Хубаво е тогава да си вземеш ако има всички документи и изледвания, които е събрал през бременността.
Аз от другата седмица започвам тонове всяка седмица и за прегледите не съм сигурна, но предполагам, че ако има нещо притеснително на тоновете ще ме преглежда всеки път. Така че “може да пусне едни тонове” не звучи много сериозно.
BTW. Разбирам те, аз съм в провинцията и за да не пътувам всяка седмица за тонове до София ходя тук едната седмица, другата пътувам. Та тук ме гледат като полезно изкопаемо като ида да питам за тонове.. въобще неглижирането е на ниво. Но ти си в Пловдив и просто трябва да проучиш читавите лекари. В темата има доста момичета от Пловдив, отделно има теми във форума, в които се обсъждат лечебни заведения и всичко, което те интересува.
Сега е момента да идеш и на 3та ФМ и да си спокойна, че всичко с бебенцето е наред! Аз съм сигурна че е така! Успех 🤗

# 563
Тая Здравна каса е някаква абсолютна мъгла, когато човек държи на обстойни прегледи при конкретен специалист. Например по ЗК има няколко (3-4-5) прегледа с ехограф. Другите са да ти мерят корема, кръвното и тн. На мен прегледите преди завеждане по ЗК ми бяха по 100 лв, след това по 80, а трите фетални по 200. Записа на тоновете май беше по 40. В общи линии по ЗК ми минаваха изследванията и то част от тях, тези по-рутинните. Болницата, която съм избрала е частна, има си ценоразпис и какво си оправят те по каса, те си знаят. Та така за моя двукратен опит с митичното създание Здравна каса.
Полезен ход за смяна на стратегията за Пловдив е да се отиде при някой лекар в Селена. Има много специалисти и всички работят по един стандарт.

# 564
И аз да се разпиша, след месец и половина без преглед, момата е 2,300кг в 33+6дни Дата за секцио избрахме. Втора бременност много отгоре отгоре я караме нещо - нито шийка ми е мерена, нито микробиология взимана 😅😅 след 2 седмици на тонове и преглед 🤞

# 565
На този етап аз също не виждам причина да сменяш лекаря по ЗК. Попринцип, за да се случи това ЛЛ издава направление за преизбор и с него отиваш при нов доктор. Но при теб раждането е скоро. Та на твое място бих ходила при него само за направления и съответно накрая документа за хоспитализация.  Харесай доктор в болницата, в която си решила да раждаш и иди при него на частно и съответно нека той те проследява до края на бременността, обясни му,че искаш при него да раждаш. За фетална, щом не си ходила нито на 1 ,нито на 2, аз бих отишла сега на 3та. За Пловдив мога да препоръчам др Йорданов ( моите бяха при него и доста прецизно оглеждаше всичко). Основното според мен е да се ориентираш при кой ще раждаш и да се срещнеш с него да се запознае с твоя случай.
А 5 дни напред е нищо, колко да е голямо в 33гс. Моето върви 3седмици напред, масово при мой приятелки е било с някаква разлика и това не е било причина да не могат да родят нормално.

# 566

Никой, никъде не те прехвърля. АГ по ЖК си прави, каквото зависи от него, рутинни прегледи, изследвания, 45 дневен болничен.
Личния лекар е ако нещо друго се разболееш или имаш нужда от направление.
Трябваше сама да си намериш специалист по ФМ, да прегледа обстойно бебето и с хубава апаратура. Всичко това се прави на частно и твоя АГ няма общо. Сама звъниш, запазваш час, плащаш, нл минала работа.

За раждането - моят АГ също не изражда. Проучила съм докторите и болниците в моят град от разговори с близки, форуми и т.н. Избрах си болница, която отговаря на моите виждания и доктор друг, който води раждания.
При моят АГ ще си ходя до последно, вече няма закога да се сменя, а и съм много доволна.
Записах си час при другия доктор за раждането за края на месеца, да говорим, ще си платя частен преглед и готово. Ще отида няколко пъти към края вече, но аз ще раждам началото на окт. и имам време.

# 567
Здравейте, май в тази тема някоя мама питаше за албумче. Ръчно изработено, персонализирано. Сега ми попадна някакъв профил в инстаграм и доста ми харесаха нещата.
https://www.instagram.com/station.imagination.by.milena?igsh=YW9qMHJrMGo3dWp4

# 568
Хей момичета, как сте? Тежи ли ви вече много? Само аз ли се чувствам като абсолютно неспособна да направя каквото и да е? Сутрин ставам като пребита, но с желание да свърша поне 2-3 неща и до обяд съм тотал щета. Нямам сили за нищо, буквално. Само търся къде да седна и легна. Още не съм изпрала количката. Само коша за кола е готов, но не съм го сглобила. Имам точно 2 седмици до планираното секцио и имам чувството, че има още неща да се свършат, а аз нямам грам сила. Трябва и багажа за болницата да си събера, а даже не съм се огледала какво ми трябва да си взема още. Не съм подготвила и дрехи за бебето за изписването…
Този път нещо съм се отпуснала много. От днес съм и с някаква тъпа хрема и тотално се чувствам неадекватна. Добре, че е ММ вечер като вземем детето от ясла да се позанимава малко с нея, че иначе не знам как щях да се справя, особено сега като пак навън станаха някакви гадни жеги.
Оплаках се 😂

# 569
Аз съм добре като цяло, надявам се и така да бъде до края..ее вечер съм уморена и заспивам за секунди, но иначе ежедневието си ми е същото. Как да се изразя...наслаждавам му се, преди да се е променило тотално (за хубаво, разбира се).Вечер като разхлади ходим на разходка 2-3км и след нея се чувствам много заредена. Та според мен колкото повече движение, толкова по-добре ще се чувстваме. Предната бременност работих до деня преди да влезна в болницата, сега съм си предвидила една седмица "почивка" вкъщи с детето, да можем да се разтъжим преди събитието. Та се надявам да няма проблеми да си осъществя плановете, защото ми е важно това време с малкия преди появата на бебе.
Иначе и аз вчера/днес се активизирах с довършването на покупки и тн за бебе, та до края на другата седмица се надявам да съм готова.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 16:43 от edelvais0404

Общи условия

Активация на акаунт