Замириса вече на море, а септемврийчето има още да расте! Тема 4

• 37 570
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Искам като цяло да ми е като първото ми раждане в Германия, колкото и ненормално да ви се струва 🤣 Искам да присъства мъжа ми на раждането, да съм сама в стая , детето да е при мен и ако е възможно някаква стая с лична баня и тоалетна не знам дали има такива де (не съм ходила в болницата все още)  .
В Германия дори мъжа ми спа при мен сега няма да е така защото все пак малката ще си е с него . Нямаме баби и тн. Просто искам да съм си само с детето без други хора . Искам ако е възможно да бъде най най малко отделяна от мен малката . В Германия за нищо не я вземат без вас или близкият с който сте (там не къпят бебето ) знам,че тук го правят но ми се иска всичко сама да си правя ако е възможно . Ще си платя колкото и да струват тези мой си предпочитания 🤣 Знам,че говоря все едно ще съм в частна но наистина само заради докторката ми ще съм там а и като обсъдих тези неща с нея каза ,че няма проблем и че всичко ще е така както Искам само,че малко по скъпо което не е проблем . Та общо взето това е 🤣 Звучи ужасно лигла но наистина си е мое си нещо 🌷

# 706
За съжаление тука нормалните родилни практики и следродилни грижи явно се смятат за лигавщина… аз искам само детето да си е при мен максимално скоро и продължително..
Дано на всички ни се сбъднат очакванията и имаме безпроблемно раждане и престой!!

# 707
В болница Щерев, където мисля да раждам, има всички изброени опции, Stm99. Мъжа ми ще в при мен и няма да е на раждането, само ако се наложи цезарово. Единствено бебето ти го дават за много малко веднага след раждането, което не ме изкефи. Не го къпят. Иначе после си е при теб или го взимат за вечерта, както пожелаеш.

# 708
Аз звънях началото на тази седмица в болницата където ще раждам да си запазя самостоятелна стая. От 5-6 такива в отделението беше останала 1 свободна за 10ти септември. Та, който има такива изисквания, може би е време да се обади. Ще раждам секцио и май няма как да се спазят тия искания без отделяне, но на мен не ми е чак толкова важно това. Питах за присъствие на мъжа ми в операционната: доплаща се 1000 лв и при условие, че на мъжа ми не му е някаква много голяма мечта, ще пропусне. Иначе самостоятелната стая е 200 лв на вечер. Като цяло условията не са с нищо по-различни от първото ми раждане през 2020. Само напоследък чувам, че много са я подкарали на конвейр и бързат мега много с изписването, защото легловата база не им стига. За Селена в Пловдив става въпрос. Каквото е такова, имам един опит там и съм доволна, зор да стоя 5 дена в болница нямам, дано с малкия всичко е наред и ни изпишат заедно.

# 709
Танчитка, питах докторката ми но при положение, че ще съм естествено трудно да се запази стая от сега но нейният отговор беше : бъди сигурна ще има всичко което искаш което на мен ми е достатъчно вярвам и напълно. Забелязвам ,че в България едно нещо ако не става с пари и познати става с повече пари което е... но както и да е ще мине . Надявам се и при вас всичко да е както трябва и го искате все пак важно е да се чувстваме спокойни 🫶

# 710
Да, Stm, на мен като ми е второ секцио и вече съвсем изключвам, че има и други сценарии 😂 Позатресъл ме е напоследък baby brain. Ами аз за Шейново съм чувала само хубави неща. Те големите държавни болници по доста неща функционират като частни, както и частните като държавни. Да са добре бебоците е най-важното Simple Smile Компромиси в движение винаги се налагат, нищо не е перфектно, но всичко се забравя, когато завършва добре Simple Smile

# 711
Здравейте,
Някоя от вас беше споменала наскоро, че е изкарала летния вирус… как го борихте и какви симптоми имахте?
Чудя се с летния вирус ли съм или съм се натровила от храна 😬

# 712
Аз вчера сутринта имах драми, пих един ентерол и закрепих положението. От днес съм на пробиотици. Виж активен въглен може ли да се приема по време на бременност, мен много ме спасява, но с бременността не ми се е налагало и да не те подведа.
Аз пих и но шпа вчера, заради болките в корема, да се успокои уж. Ии течности пий, да не се обезводниш!
Бързо оздравяване!

# 713
Като стана дума за но шпа, вече почти ежедневно го добавям към магнезия заради тия стягания/контракции. Основно вечер ме мъчат, а снощи беше толкова драматично, че се чудех да дали да отида до болницата 😂 Ама нали съм гърмян заек, викам ще си натискам парцалите, а пък то ще се чуе 😂
Другото е, че вече тотално ми писна от тия жеги, като затворник съм на климатика вкъщи, но понеже си имам едни проблеми с шийни хернии, вратът ми вече е в ужасно състояние. Обезболяващите са мираж…

# 714
И аз се включвам в групата със сходните изисквания за болницата. Таткото ще присъства на раждането живот и здраве, после сме говорили да съм в самостоятелна стая и ако може той ще е при мен. Практиката на болницата е бебетата да са при майките си, само ако е секцио ги дават на другия ден. Разбрах обаче, че след раждането бебето го взимат за около два часа докато майката е в родилна зала след това като я преместят в стаята са си заедно.

# 715
Аз раждах в Шейново.
Както знаеш децата още са там. На естествено раждане таткото може да присъства. Самостоятелни стаи има, аз не исках и Слава Богу, щях да се побъркам. Не че пак не ревах по цял ден, ама поне момичето в моята стая малко ме разведряваше.
Бебето се дава веднага на майката след естествено, доколкото знам.
Аз нямам забележки към болницата.

# 716
Като избирах болница за първото ми раждане, един от критериите ми беше точно на какво ниво е неонатологията, защото не се знае какво може да се наложи. Иначе в Пловдив има още 2-3 частни с много добри отзиви, но тези са голяма неонатология са 2.

# 717
Марти благодаря ти много за информацията. При теб е различна ситуация разбирам те , надявам се всичко скоро да приключи прегръдки . Ти си силна жена ❤️

# 718
Момичета, да се оплача каква интересна нощ имах Sweat Smile. Снощи след като се прибрахме от разходка се почна едно лудуване от страна на бебешората и въртене, придружено със сериозно натискане на главата й в шийката, направо звезди виждах.. Появиха се и безболезнени контракции от време на време, болки в кръста, както и доста силно желание да ходя до пишкам през 20тина минути... След като стана 3 часа се бях вкарала вече здраво във филма, че явно ще се почва и реших да опитам да поспя, е поспах допреди малко за сега освен, че пак е много активна друго няма.. Не знам дали това са предвестници, че нещо ще се случва скоро или само си въобразявам... Joy

# 719
Ако продължат контракциите се свържи с лекаря. Мен с такива симптоми ме приеха.
Е, аз си пишках през 20 минути от доста време преди това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт