Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 48 976
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
При мен барокамерата и добавките не оказаха влияние върху качеството на яйцеклетките. Сега започнах акупунктура, да видим тя дали ще повлияе.

# 451
Аз също минах през барокамера и физиотерапия, но не мога да кажа за резултат, тъй като се разболях от ковид и в същото време смених клиниката (най-доброто ми решение). Според лекарката ми яйцеклетките ми не ставаха, но като смених лекаря, рязко заставаха Simple Smile Относно акупунктурата, няма доказан ефект и по-скоро се препоръчва преди трансфер, тъй като, до колкото съм чела, няма ефект върху качеството на Я.
За хистероскопията в Щерев, Савова ми прави такава преди няколко години за премахване на полип. Анонимен 18, странно е, че ви е открит полип от лекар, а вие трябва да търсите кой да ви го махне.

# 452
Здравейте, след днешните кръвни изследвания и ехографа се видя, че все още не съм готова за Овитрел и ще изчакаме до четвъртък. Ще правим първи трансфер на замразен ембрион при спонтанен цикъл. Ако в четвъртък резулатите покажат, че е време за овулация и си бия инжекцията Овитрел, това означава, че след 36ч ще овулирам. Въпросът ми е добра идея ли е през почивните дни да имаме контакт с мъжа ми, при положение, че следващият четвъртък ще ми бъде сложен замразеният ембрион?
(Имам ендометриозна киста в десен яйчник, където в момента е доминантният фоликул, и малък полил 5 мм в дъното на матката, който според докторите няма да попречи на трансфера).

# 453
На мен никой не ми е казвал, че не стават, но предвид историята ми, е близко до ума. Три естествени бремености, три аборта, два заради различни тризомии. Двамата с мъжа ми сме с нормални кариотипи. От първата пункция от 4 яйцеклетки, само две бяха годни за оплождане, един ембрион станал бластоцист на шести ден. От втората пункция две яйцеклетки и двете негодни за оплождане. В същото време другите жени по съседните легла, при същия лекар, с много по-добри резултати от моите. Не знам дали има доказани ефекти акупунктурата, но трябва да пробвам. Иначе трябва директно да се отказвам с тези резултати.

# 454
Minnie Двете пункции с различни медикаменти ли правихте. Протокола къс или дълъг? Четох, че ако при къс протокол( както при мен) няма добри резултати, следва да се пробва с дълъг. Аз все още съм далеч от втората стимулация - чакам заповед, да си изпия добавките и да мина през процедурите, но си мисля и да настоявам да пробваме с дълъг протокол този път.

# 455
Bubolina, първата ми беше по къс протокол, втората по дълъг, имаше и разлика в медикаментите.
Аз задържам и фоликули след пункциите. Първият път един и го влачих 4 месеца, втория път направо 5 броя. Вече втори месец имам, поне останаха само два. С противозачатъчни не се чистят при мен. На последния преглед моя доктор извика нейна колежка и тя каза, че с моето ниско АМХ са възможни такива отклонения и от тук нататък ще пробваме на естествен цикъл.

# 456
anonymus18, правих хистероскопия в Щерев при доц.Андреева миналия Декември. Упойката е спинална, но за мен беше добре, за да вида какво се случва. Доцентката е много внимателна и обяснява какво прави по време на процедурата. Много доволна също бях и от отношението на персонала в болницата. Упойката не е страшна, след нея се чувствах доста по-добре от колкото след венозна.
За стимулации и инвитро още не мога да се включа, все още си чакам заповедта Simple Smile Успех на всички в процедури Flowers Four Leaf Clover

# 457
Момичета втори ден от цикъла как го броите ?Винаги ми е идвало сутрин ама сега по никое време  следобяд и се чудя утре ли трябва да го броя като първи ,направо ми е неудобно постоянно да звъня да питам ...

# 458
На мен моя лекар ми казва след 14 ч. да го броя от следващия ден. Все пак, ако не сме го коментирали с доктора, аз бих се обадила, за да попитам.

# 459
Здравейте! Някоя знае ли за колко време се изчиства прегнила от кръвта или какво отклонение може да даде при евентуално положителен резултат?

# 460
Aко е прегнил 100, отражението е минимално. 2-3 единици. При мен около 19 часа след поставянето му, ЧХГ беше 2.6.
В по-високи дози, всички ЧХГ препарати се изчистват долу-горе за едно и също време. Тук споделях едни графики: https://bg-mam.ma/p/1683831/48674912

# 461
Момичета втори ден от цикъла как го броите ?Винаги ми е идвало сутрин ама сега по никое време  следобяд и се чудя утре ли трябва да го броя като първи ,направо ми е неудобно постоянно да звъня да питам ...

Аз знам ако е след 15ч, че за 1 ден се брои следващия и естествено трябва да е тръгнала ярка, чиста кръв, а не само кафяво зацапване

# 462
Да, това забравих да го уточня. Течение с ярка, чиста кръв, не само по салфетката.

# 463
Много ви благодаря момичета ❤️
Звъннах и ми потвърдиха ,че е така както казвате

# 464
На мен са ми обяснили, че първи ден е първият ден с обилно кървене, а не само зацапване.  А и щом е следобед или вечерта, мисля се брои от другия ден.

Общи условия

Активация на акаунт